Indonesië - de laatste ronde favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
13

Mandalika

21 november 2021
Indonesië Mandalika International Street Circuit, Lombok

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Toprak Razgatlioğlu
2Jonathan Rea
3Scott Redding
4Garrett Gerloff
5Andrea Locatelli
Volledige uitslag »

RACE 1

1Jonathan Rea
2Toprak Razgatlioğlu
3Scott Redding
4Andrea Locatelli
5Axel Bassani
Volledige uitslag »

RACE 2

1Jonathan Rea
2Scott Redding
3Michael van der Mark
4Toprak Razgatlioğlu
5Tom Sykes
Volledige uitslag »

TRIVIA

Carl Fogarty en John Kocinski waren tussen 1994 en 1997 het meest succesvol in Indonesië met ieder drie zeges toen er op het circuit van Sentul werd gereden.
Toprak Razgatlıoğlu behaalde de winst in race 1 van 2022. Dit was zijn 28e overwinning met Yamaha waarmee hij de meest succesvolle rijder werd voor dit merk.
Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) behaalde hier in de natte race 2 van 2021 de derde plaats wat het 50e podium in totaal voor BMW betekende.
Topic: Indonesië - de laatste ronde (8158 keer gelezen)
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Ik heb genoten van de laatste 2 races.
Gisteren een Toprak gezien, die rijd als een spreekwoordelijke duivel, man wat remt hij laat, en wat een controle, dit doet niemand hem na.
Een verdiend kampioenschap

Rea die tot op het laatste moment niet wil toegeven, maar Toprak net niet genoeg tegenstand kan geven. Kijken of hij volgend jaar er klaar voor is, en we weer zulke mooie harde gevechten zien.

Michael heeft zo een beetje laten zien wat ik hoopte te verwachten, goede tegenstand tegen zijn ingeburgerde teammaat, en een paar podium plekken.
Mooi ook om de eerste winst na jaren weer binnen gehaald te hebben voor Bmw.
Voor volgend jaar is het Redding die het zitje van Sykes overneemt, kijken of hen dat verder brengt wat betreft ontwikkeling.

Chaz zijn laatste wedstrijd, jammer dat hij niet iets meer kon laten zien dit seizoen....al wat bekend wat hij gaat doen, of is het iets met helm en wilgen?

Het was een mooi seizoen met heerlijke scherpe gevechten voorin
Midstar racing
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Voor het eerst sinds 2009 (Rossi/Spies) de MotoGP en SBK titel in een seizoen voor Yamaha. Maar ook de vooraanstaande SBK kampioenschappen: BSB, MotoAmerica, Japan, Frankrijk.. en natuurlijk de Supersport titel.
     Reageer met citaat 
Het is uberhaupt nog maar de 2e titel van Yamaha in de World SBK.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Hier staan ze allemaal:
https://nl.wikipedia.org/...pioenschap_superbike
Behalve 2x Yamaha vooral Ducati natuurlijk, verder 8x Kawasaki, 5x Honda, 3x Aprilia en nog 1x Suzuki.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Een beetje mosterd na 10 maaltijden, maar wil toch nog even reageren.

Wat een fantastisch spannend WSBK seizoen hebben we gezien! Voor mij wel een van (zo niet HET) de beste seizoenen. De onderlinge strijd tussen Rea en Toprak was echt genieten. Na al die jaren heeft Rea eindelijk z'n match gevonden.

Het kampioenschap sprong ook verschillende keren naar Rea en dan weer naar Toprak. Uiteindelijk een terechte wereldkampioen mijn voorkeur lag ook bij Toprak en Yamaha, maar Rea had de titel net zo goed verdiend.

En wat vinden we van het Mandalika circuit? Ik vind het een mooie aanvulling. Leuke lay-out, veel passeer mogelijkheden en daarnaast een prachtige scenery met die palmbomen op de achtergrond. Het doet voor mij ook niet zo klinisch aan, wat ik met de meeste nieuwe circuits juist wel heb.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Sterk eindschot van Michael! Zeker gezien het feit dat hij absoluut niet fit was die Donderdag en Vrijdag. Race 1 was een goed optreden met P6, maar race 2 was echt super! Mooie strijd tussen Mickey en Toprak. Op het moment van kijken was het best frustrerend. Je kon zien dat Michael wat sneller was, maar wat is die Toprak een knokker, die ook in het nat ontieglijk laat kan remmen.

Maar lekker slot van het seizoen met P3

Terugkijkend vind ik dat Michael een goed seizoen heeft gehad op de BMW. 3x podium en een 6e plaats in de eindklassering vind ik netjes gewoon een goede prestatie eigenlijk. De laatste 3 weekenden (vanaf Portimao) continu in de top 6 te vinden. Dus er zijn naar mijn idee wel de nodige stappen gemaakt.

Wat ik leuk vind is dat Michael de eerste overwinning voor het nieuwe model BMW weet te pakken. Dat deed hij in 2018 ook al voor Yamaha.

Jammer dat Sykes de nodige races heeft moeten missen vanwege z'n hersenschudding. Het verschil is op papier veel groter dan het in werkelijkheid was. Ik had het ze graag op de baan zien uitvechten. Maar ja, ook heel en gezond blijven is een onderdeel van de sport.

Maar er is nog veel te doen, want de aansluiting met Ducati, Kawasaki en Yamaha is er nog niet. Ik ben heel benieuwd hoe hij zich zal houden en presteren tov Redding. Dat wordt een harde noot om te kraken verwacht ik.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
En Davies stopt volgens mij met racen. Die hangt z'n helm aan de wilgen. Dat is wat ik begrepen heb, maar misschien zit ik er naast. Hij rijdt in ieder geval geen WSBK in 2022.

Ook ik had meer verwacht van Davies dit seizoen. Een keer een 2e plaats in Estoril en af en toe een uitschieter in de top 5. Teleurstellend slotseizoen. Dat het wel kon bewees Loris Baz in Portimao wel, waar hij 3x een podium pakte.

Mischien was Davies in z'n kop er al klaar mee en de motivatie niet meer 100%. Dan doe je tegenwoordig al niet meer mee.

Maar hij heeft een mooie carrière gehad in de WSBK
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Citaat:
13 – The balance of wins is equal between Razgatlioglu and Rea on 13 each: coincidentally, Rea finishes 13 points behind Razgatlioglu in the Championship after 13 rounds of racing. 13, unlucky for some…
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Mooie docu van Dorna op YouTube: Toprak Razgatlioglu: The Final Stunt. Beetje terugblik op gehele seizoen met de beslissende momenten, maar met nadruk op de beslissende ronde in Indonesië.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: