Valencia, Rossi's laatste favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4

Racetopic
18

Valencia

14 november 2021
Spanje Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jorge Martín
2Francesco Bagnaia
3Jack Miller
4Joan Mir
5Johann Zarco
Volledige uitslag »

RACE

1Francesco Bagnaia
2Jorge Martín
3Jack Miller
4Joan Mir
5Fabio Quartararo
Volledige uitslag »

TRIVIA

Carlos Checa (Marlboro Yamaha) liet in 2002 bij de start zijn M1 afslaan en werd daarna door José-Luis Cardoso (d´Antin Yamaha YZR500) van achteren aangereden. Beide rijders mankeerden wonder boven wonder niets.
Met de RC211V in 'Austin Powers' uitvoering - als gevolg van een design ontwerpcompetitie, georganisserd door Repsol/Motociclismo - won Valentino Rossi zijn afscheidsrace voor Honda in 2003.
Een dubbelzege voor het Ducati Marlboro in 2006 als Troy Bayliss (die Gibernau verving) wint voor Loris Capirossi. Nicky Hayden (Repsol Honda) wordt dankzij een 3e plaats toch wereldkampioen na een crash van Valentino Rossi die slechts 13e werd.
Francesco Bagnaia zorgde hier, samen met merkgenoten Jorge Martín en Jack Miller, voor de eerste 1-2-3 Ducati zege in de historie bij de seizoensafsluiter van 2021.
Marc Marquez (Repsol Honda) schreef in 2013 geschiedenis door de jongste wereldkampioen ooit te worden. Hij deed dat bovendien in zijn debuutseizoen, iets wat alleen Kenny Roberts hem voordeed in 1978.
Met een vijfde plaats in 2012 behaalde Michele Pirro op de FTR Honda van het Gresini Team de beste klassering voor een CRT machine. Aleix Espargaró, die in de beginfase leidde, werd na afloop gehuldigd als de eerste CRT kampioen.
In 2001 werd de 125cc klasse gewonnen door Manuel Poggiali (Gilera) voor Toni Elías en Daniel Pedrosa. Het was de eerste keer in de Grand Prix geschiedenis dat het podium uitsluitend bestond uit rijders die op dat moment nog tiener waren.
Dani Pedrosa (Honda) behaalde hier in 2017 zijn 31e en laatste MotoGP zege. Hiermee werd hij met afstand de meest succesvolle coureur zonder wereldtitel in de zwaarste klasse.
Sete Gibernau wint zijn eerste GP met de Telefónica Suzuki in 2001, de laatste keer dat dit merk zou zegevieren in de 500cc. De winst wordt op emotionele wijze gevierd met een eerbetoon aan de slachtoffers van de 11 september ramp dat jaar..
Casey Stoner vertrok voor de 12e maal in het 2011 seizoen vanaf Poleposition, Het was een evenaring van het record voor de koningsklasse dat landgenoot Mick Doohan, die net als Stoner ook voor Repsol Honda reed, in 1997 realiseerde.
Bij de eerste Valencia GP in 1999 is er (het eerste Michelin) succes voor het Red Bull Yamaha WCM team. Régis Laconi pakt hier zijn enige Poleposition en (door goede bandenkeuze) zege op de natte baan. Teamgenoot Garry MCcoy werd die dag derde.
Met zijn 9e zege brak Jorge Lorenzo weer records tijdens de laatste race van het jaar 2010: een nieuw puntentotaal van 383 (record was Rossi/2008: 373). Verder eindigde hij alle 18 races in dit seizoen binnen de top 4, wat ook niet eerder gebeurde.
Garry McCoy (Red Bull Yamaha) herhaalt zijn succes van de voorgaande Portugese GP in 2000 en haalt zijn derde GP (en laatste 500cc) zege van dat jaar binnen. 'Gazza' eindigde dat jaar als 5e in de eindstand.
Dani Pedrosa (Repsol Honda) won hier de laatste Grand Prix van 2017. Het was het 16e seizoen op rij dat de kleine Spanjaard een Grand Prix won, dit was nog nooit door iemand anders gepresteerd.
De Turkse rijder Can Öncü (Red Bull KTM) won de natte afsluitende Moto 3 race van 2018. Met een leeftijd van 15 jaar en 155 dagen oud mocht hij zich de jongste Grand Prix winnaar ooit noemen. Hij nam hiermee het 10 oude record van Scott Redding over.
Polesitter Casey Stoner komt in 2009 niet verder dan bocht 2 (Curva Doohan) in de opwarmronde als zijn Marlboro Ducati hem na een flinke highsider uit het zadel werpt.
Bij de laatste race van het seizoen 2002 scoorde de regerend Supersport 600 wereldkampioen, Andrew Pitt, met een twaalfde plaats de eerste MotoGP punten voor de Kawasaki ZX-RR.
Valentino Rossi maakte eind van het seizoen 2013 bekend na 14 jaar de samenwerking met zijn rechterhand Jeremy Burgess te beëindigen. Burgess was zijn crewchef bij Honda, Yamaha en Ducati en samen wonnen ze races in 500cc, 990cc, 800cc en 1000cc.
Nadat hij de vorige race op Sepang/Maleisië won, wist Maverick Viñales (Aprilia) ook de laatste 125cc race van 2011 te winnen en werd op een leeftijd van 16 jaar en 298 dagen de jongste coureur ooit met twee achtereenvolgende zeges.
De afsluitende race van 2011 was de 750e in de geschiedenis van de zwaarste klasse tellend voor het WK. Repsol Honda rijder Casey Stoner, die zelf zijn 100e MotoGP race reed, versloeg Ben Spies in de laatste meters voor de zege.
Met zijn 3e seizoenszege bij de laatste GP van 2022 zorgde Pedro Acosta voor een unieke gebeurtenis. Samen met A. Fernández, C. Vietti, A. Ogura en T. Arbolino waren er 5 rijders met minimaal 3 zeges in een seizoen, dit was nog nooit gebeurd.
Pol Espargaró behaalde hier tijdens de laatste Grand Prix van 2018 met een derde plaats het eerste podium voor KTM in de zwaarste klasse.
Topic: Valencia, Rossi's laatste (8784 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Na een carrière van 25 jaar in de GP's is het na 431 races afgelopen. Wat moet je daar over schrijven? Onderstaande, wat ik las van oud Eurosport commentator Toby Moody, vond ik wel aardig:
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Die eerste zin, iedereen stopt na de finish en wacht op VR46
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
     Reageer met citaat 
Dit is natuurlijk maar een hersenspinsel van een journalist, maar ik ga er van uit dat er nog wel even iets wordt georganiseerd door Dorna. En terecht ook, iemand met zo'n staat van dienst verdient dat wel.
     Reageer met citaat 
MM er ook niet in Valencia niet bij. Ook weer gedoe met z’n oog waar hij destijds in de moto2 ook iets aan had.

https://twitter.com/...996574303395843?s=20
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Klopt natuurlijk wel wat je schreef Optimate, maar ik hoop echt dat Dorna iets gaat doen en dat hij waardig afscheid krijgt. Jammer dat juist een van zijn grootste rivalen niet mee doet in de race.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De carrière van Rossi in feiten en cijfers door Nick Harris/Martin Raines, toevoeging:
Citaat:
Rossi has raced against 175 riders in the premier class and Garrett Gerloff is the only one he has never beaten.
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Goed bezig die Gerloff.

Maar eerlijk is eerlijk het is een raar idee dat Rossi nu zijn laatste wedstrijd rijd. Die man is al zolang onderdeel van het circus.

Ook al is hij nu geen toegevoegde waarde meer en zie je hem eigenlijk niet meer in beeld. Toch eenraar idee dat hij straks geen onderdeel meer van het circus.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Frank Weeink zat gisteren bij radio 1 om te praten over het afscheid van Rossi.

https://www.nporadio1.nl/...946e/2021-11-09-bvsc
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ivm de belangrijke test volgende week zal Bradl dit weekend niet meedoen, 1 Respol Honda dus maar..
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
MM schijnt door die hersenschudding dus last te hebben van het oog waar hij toen ook aan geholpen is. Dat klinkt mij niet best in de oren eerlijk gezegd.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 12-11-21 om 08:43:31
MM schijnt door die hersenschudding dus last te hebben van het oog waar hij toen ook aan geholpen is. Dat klinkt mij niet best in de oren eerlijk gezegd.

Lijkt wat mij betreft wel een reden om te stoppen met racen.
Het zou mij niet verbazen, hij heeft aardig moeten incasseren de laatste jaren, dat houd je niet vol.
Midstar racing
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
De Ducati's zijn hier goed op dreef. Pol verassend goed ook op vrijdag.
De Yamaha's zijn flink de weg kwijt lijkt het. Dovi als ex pre pensionado de snelste met de "klantenfiets" op P9. De rest nog verder naar achteren.

Het is nog maar vrijdag maar goed de start voor Yamaha is ruk. Suzuki staat er wederom weer niet slecht bij.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Leuk dat ie zich rechtstreeks weet te plaatsen voor Q2 bij zijn laatste
Maar wat een crash van Pol, nasty!
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Ik denk ook niet dat we Pol nog terug zien dit weekend.
Mooie Pole voor Martin. Die is echt sterk als rookie. En het blijkt de Ducati is de fiets die je wilt hebben op deze baan.

Mooi dat de Suzuki's er ook weer goed bijstaan hopelijk houden ze dat vol naar volgend seizoen toe.

Rossi, mooi dat hij zijn laatste gewoon nog weer wat meer vooraan start.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Eerste startrij volledig voor Ducati. De Suzuki's staan er ook goed voor.

En een mooie 10e plaats op de grid voor Rossi.

Het is lastig om een voorspelling te maken, maar van mij mag Mir hem morgen wel winnen.

Pagina's: 1 2 3 4


Snelle navigatie: