Grote Prijs van Argentinië favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
3

Rio Hondo

3 april 2022
Argentinië Autódromo Termas de Río Hondo

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Fermín Aldeguer
2Augusto Fernandez
3Tony Arbolino
4Albert Arenas
5Jake Dixon
Volledige uitslag »

RACE

1Celestino Vietti
2Somkiat Chantra
3Ai Ogura
4Arón Canet
5Jake Dixon
Volledige uitslag »

TRIVIA

Sebastián Porto is met afstand de meest succesvolle Argentijnse Grand Prix coureur; van 2002 tot en met 2005 behaalde hij zeven GP zeges in de 250cc klasse. Jorge Kissling en Benedicto Caldarella behaalden elk een 500cc (thuis) zege.
Xavier Siméon (Gresini Suter) behaalde hier in 2014 een tweede plaats, de beste klassering uit zijn Grand Prix carrière tot op dat moment.
Met Danny Kent (P1/Moto 3), Sam Lowes (P3/Moto 2) en P3 voor Cal Crutchlow in de MotoGP waren er in 2015 voor het eerst Britse podiumplaatsen in de 3 belangrijkste klassen sinds Silverstone 1978 (Horton/125cc, Herron/250cc en Manship & Sheene (500cc)
De Argentijnse broers Juan (2e) en Eduardo (3e) Salatino waren de eerste broers die gezamenlijk op het zelfde podium stonden bij een Grand Prix. Dit gebeurde in de 500cc klasse bij de Argentijnse GP van 1962 op het circuit van Buenos Aires.
Johann Zarco (Ajo Kalex) behaalde vanaf Pole Position in 2015 hier zijn eerste zege in deze klasse en werd ook de nieuwe leider in de WK tussenstand.
Miguel Oliveira (Red Bull KTM) schreef hier in 2017 geschiedenis door het Oostenrijkse merk de eerste Poleposition en podiumplaats (P2) in de Moto 2 te bezorgen. Hij was tevens de eerste Portugese rijder die dit in de tussenklasse (250cc/Moto 2)deed.
Xavi Vierge (Kalex) kon hier in 2019 zijn tweede Argentijnse pole op rij niet verzilveren toen hij in de opwarmronde tot stilstand kwam door een elektrisch probleem.
Marc (winnaar MotoGP) en Alex Márquez (P2 in Moto3) stonden hier in 2014 voor de zevende keer in hun carrière op het podium van dezelfde Grand Prix. Dit was een evenaring van het record van de Sarron broers (Christian en Dominique) in de jaren '80.
Fermín Aldeguer (Boscoscuro) behaalde in 2022 hier Poleposition op de leeftijd van 16 jaar en 362 dagen waarmee hij met afstand de jongste coureur ooit werd in de tussenklasse die dit presteerde.
In 2014 werd de Argentijnse Grand Prix voor het eerst sinds 15 jaar op dit circuit (aangelegd in 2008) verreden. Marc Márquez (Honda/MotoGP), Esteve "Tito" Rabat (Kalex/Moto2) en Romano Fenati (KTM/Moto3) waren de winnaars.
Topic: Grote Prijs van Argentinië (4993 keer gelezen)
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Dat Vietti zo goed is dit seizoen had ik niet gedacht, maar mooi om zijn progressie te zien.

Wat een dubbele rietberger voor Fermin A, dat had slechter kunnen aflopen. Die laatste 2 bochten daar krijgen een beetje de GT chicane reputatie zo

Waar was Lowes? Ook voor Pedro Acosta geldt dat ie maar een gewoon mens is die tijd nodig heeft. Hoe goed hij ook is/wordt, een uniek mega talent als MM93 komt denk ik niet snel meer langs.

BB een solide 9e plaats, het grootste deel va nde race bleef hij dat groepje Arenas Acosta gewoon voor en leip zelfs richting P6. Bandenproblemen?? We horen het.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
     Reageer met citaat 
Zonta heeft wel indruk gemaakt afgelopen weekend en dan met name in de trainingen en kwalificatie. Met de aandacht vol naar de "kleine" VdG zou je haast vergeten dat we Bo ook nog hebben.

Ook hij draaide een solide weekend, netjes rechtstreeks in Q2 en in de top 10 gekwalificeerd. Net niet snel genoeg om mee te gaan met de top 6 waardoor hij uiteindelijk een wat eenzame race reed tot hij werd bijgehaald en jammer genoeg ook nog voorbij gereden doordat hij wat foutjes maakte.

Leuk twee Nederlanders in de Moto2
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Iedereen reageert wel positief over BB, P9 is natuurlijk degelijk en goed, maar dat moet ook. Hij moet gewoon elke week top 10 rijden en zich in de strijd om de top 6 mengen (liefst podia) als hij volgend jaar er ook bij wil zijn in deze klasse.

Als je kijkt naar de mannen die vorig jaar vaak in races bij hem in de buurt zaten (Vietti, Arenas, Arbolino, Chantra, Dixon), die hebben nu allemaal flinke stappen gezet. De eerste 3 zijn nog maar tweedejaars en Bo zit al in zijn 5e seizoen. Hij moet echt de ballen uit zijn pak rijden denk ik als hij er nog een jaar bij wil hebben hoor.

In geval van twijfel hoeft hij ook niet meer op Dorna steun te rekenen omdat er nu al een landgenoot is die het vér boven verwachting doet! Wat Zonta betreft is het misschien wel even goed met de neus op de feiten gedrukt te worden, anders was er mss wel overschatting gekomen als deze lijn was doorgetrokken in de race van zondag. Aan de andere kant was het wel jammer voor zijn leercurve omdat hij zich nu had kunnen mengen in groepjes met snellere mannen.

« Gewijzigd: 05-04-2022 om 17:59:55 door RG500IU »

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 05-04-22 om 15:50:37
zie voorgaand bericht:


Helemaal mee eens! Het is wel leuk, zo'n 9e plaats voor Bo. Maar eigenlijk moet dat de ondergrens zijn. Eens kijken wat er de komende GP's nog in zit.

« Gewijzigd: 05-04-2022 om 18:00:43 door RG500IU »

midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Ik heb eigenlijk nog niet gereageerd, vooral omdat iedereen positief was.
Maar in mijn ogen heeft Bo, weinig laten zien in de race.
Een solide start dat wel, daarna was het gewoon rondjes rijden, en netjes de motor naar huis rijden, ik wou het geen racen noemen.
Het was een beetje een aparte matte wedstrijd in zijn geheel ook.
Midstar racing
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ohja ik wilde ook nog even zeggen dat ik hem tijdens races graag anderen zie inhalen en plaatsen goed maakt, dat zien we zelden. Het is altijd na de start achteruit boeren tot een bepaalde positie en daar blijven hangen
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Ik wilde het eigenlijk nog uitzoeken maar ik weet dus niet in hoeverre Bo plaatsen heeft gepakt en in hoeverre er uitvallers voor hem zijn geweest.

Ik ben het ook met RG eens. Het was inderdaad gewoon een degelijke wedstrijd. Maar dit is waar hij nu sowieso zou horen te staan. Misschien hebben ze bij het team nu het lek boven en kan hij zo stabiel blijven presteren.

Misschien een raar doem scenario, maar wellicht is het voor Bo duidelijk dat de financien voor het team niet meer op orde komen en hij zich op korte termijn moet richten op een ander zitje. En dat hij daarom nu zich het licht uit de ogen rijd om in de kijker te zijn.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 07-04-22 om 07:39:37
Ik wilde het eigenlijk nog uitzoeken maar ik weet dus niet in hoeverre Bo plaatsen heeft gepakt ..

Nou heel simpel: 9e gestart, 9e geëindigd, niet dus.
Iets meer in detail: Aldeguer & Fernandez startten voor hem, maar vielen. Dus had P7 moeten zijn, maar werd nog ingehaald Canet/Acosta die achter hem stonden bij de start.
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 06-04-22 om 17:59:11
Ohja ik wilde ook nog even zeggen dat ik hem tijdens races graag anderen zie inhalen en plaatsen goed maakt, dat zien we zelden. Het is altijd na de start achteruit boeren tot een bepaalde positie en daar blijven hangen


Bo heeft het gewoon niet en eigenlijk weten we dat al heel lang.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Nog even Bo's reactie opgezocht op racesport.nl:
Citaat:
Over het 'algemeen' heeft mijn team heel goed werk geleverd, dus ik ben hun erg dankbaar. We moeten in deze richting blijven werken!”

Eigenlijk weer zo'n nietszeggend standaard antwoord..
Maar.. dat ene woordje.. heeft hij dat letterlijk gezegd of was dat Evert's interpretatie?

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: