Misano 2022 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
4

Misano

12 juni 2022
San Marino Misano World Circuit, Misano Adriatico

UITSLAGEN

RACE 1

1Dominique Aegerter
2Lorenzo Baldassarri
3Nicolò Bulega
4Can Öncü
5Stefano Manzi
Volledige uitslag »

RACE 2

1Dominique Aegerter
2Lorenzo Baldassarri
3Nicolò Bulega
4Stefano Manzi
5Can Öncü
Volledige uitslag »

TRIVIA

Met winnaar Kenan Sofuoğlu (Kawasaki) voor Jules Cluzel (Honda) en derde man Alex Baldolini (Triumph) was er in 2012 het eerste Supersport podium uit de geschiedenis gevuld met rijders die ook in de Moto 2 klasse ooit op het podium stonden.
Sam Lowes (die toen ruim 20 jaar oud was), veroverde hier in 2011 zijn eerste Poleposition met de Parkalgar Honda en werd hiermee na Chris Vermeulen in 2002 de jongste rijder die dit ooit presteerde.
Federico Caricasulo (Honda) behaalde in zijn rookie seizoen 2016 hier zijn eerste Poleposition. Op racedag behaalde hij met P2 voor de tweede maal in dit seizoen het podium.
Arie Vos (Veidec Honda) haalt in 2009 zijn eerste 2 punten als vaste WK deelnemer. Met een 15e plaats op Magny Cours komt hij op 3 punten in totaal en eindigt als 32e in het WK.
Dominique Aegerter (Ten Kate Racing) behaalde hier in 2021 met winst in race 1 de 100e overwinning voor Yamaha in de Supersportklasse.
Een zege bij de openingsrace voor het 2008 EWC kampioenschap bleek een goede basis te zijn voor Iris ten Katen (Honda) om haar 2007 titel te verdedigen. Met nog een tweede en derde plek prolongeerde ze de Supersport 600 titel.
Topic: Misano 2022 (2615 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Geweldige laatste ronde van Baldassarri! Hij kwam als eerste over de meet. Maar helaas die nare track-limits.....dus toch 2e.

Aegerter wint.

Bulega wordt 3e. Hij lag het grootste gedeelte van de race aan de leiding. Leek ook lange tijd niet bij te halen door Aegerter en Balda. Maar de laatste ronden ging hij toch voor de bijl.

Slechte dag voor de Nederlanders. Buis crasht al vroeg en niet veel later moet van Straalen opgeven vanwege technische problemen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Het wil maar niet vlotten met Buis. De overstap van de 300 naar deze klasse lijkt hem moelijker af te gaan dan anderen die dezelfde stap gemaakt hebben.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ja, teleurstellend tot nu toe. Z’n teamgenoot Currie gaat niet veel beter trouwens. En vorig jaar zat Fabrizio ook achterin. Dus je kunt wel je vraagtekens zetten bij hoe competitief het team/ materiaal is.

En Buis is een ESS deelnemer. Dus iets beperkter volgens mij.

Maar al met al had ik ook wel meer verwacht.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Hoewel, de motoren worden getuned door Puccetti zie ik nu. Das ook niet de eerste de beste.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
En weer Aegerter die wint. Z’n 7e op rij inmiddels bijna onverslaanbaar. Bijna, want Baldassarri deed het gisteren op de baan wel, maar ja....

Zij steken met kop en schouders boven de rest van het veld uit. De enigste die wat tegenstand kan bieden is Bulega op de Ducati.

De rest van de Duc’s vallen wel tegen. Ervaren jongens als Caricasulo en De Rosa zitten ver achter Bulega steeds.

Wel een mooie P4 voor Manzi op de Triumph.

De Kawasaki’s lijken wat te missen op de andere merken. Jammer, want Oncu is snel en altijd goed voor wat spektakel.

Erg teleurstellend weekend voor Van Straalen....0 punten. Een DNF en een 19e plaats.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Ben wel benieuwd waar het aan lag bij VStr, op de 19de plek aangekomen na een akkefietje met 2 crashers kon hij niet meer naar voren komen. Hij had het erg zwaar.
Buis lijkt niet het gevoel te kunnen vinden om ook maar iets van progressie te kunnen laten zien. Het valt mij erg tegen.
Midstar racing
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Van stralen viel mij ook op door zijn lagere klassering dit weekend.
En inderdaad Buis valt helaas tegen.

Wel de Triumph mee met de top nu dat doet mij goed. De Ducati's hadden dit weekend 500 rpm meer begreep ik. Of de Triumphs ook een technisch voor deel hadden weet ik zo niet.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Snelle navigatie: