De Dutch TT, met 2 Nederlanders! favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
11

Assen

26 juni 2022
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jake Dixon
2Albert Arenas
3Sam Lowes
4Ai Ogura
5Alonso Lopez
Volledige uitslag »

RACE

1Augusto Fernandez
2Ai Ogura
3Jake Dixon
4Celestino Vietti
5Bo Bendsneyder
Volledige uitslag »

TRIVIA

De Zwitser Eskil Suter, tegenwoordig in de Moto 2 een grote naam, behaalde hier in 1996 op een Aprilia met een vijfde plaats zijn beste Grand Prix klassering.
Jack Middelburg debuteert tijdens de Dutch TT van 1977 als GP coureur in de 350cc (Yamaha) en de 500cc (Suzuki). In beide races eindigt hij als 11e, wat toen nog net buiten de punten was.
1971 was een topjaar voor Theo Bult. Bij de TT haalde hij s'ochtends een derde plaats in de 350cc klasse met zijn Riemersma Yamsel (Yamaha blok/Seeley frame), In de middag ging het nog beter toen hij tweede werd achter Phil Read bij de kwartliters.
De jongste TT winnaar ooit was de toen nog 15 jarige Marco Melandri die de 125cc won in 1998. De oudste was Fergus Anderson die op 45 jarige leeftijd in 1954 de 350cc won.
Wilco Zeelenberg (Exact Honda) stond in 1994 na een uitgekiende inhaalactie in de GT bocht in de laatste ronde voor de 11e (P3) en laatste keer in zijn carrière op het podium. Wilco reed (vanwege WK voetbal) met een oranje helm, publiek: 'olé olé..'
In 1977 was er het eerste succes voor Kawasaki met de KR250 tandemtwin. De eerste zege werd in ons land behaald door Mick Grant, teamgenoot Barry Ditchburn maakte het feest compleet met een derde plaats.
Na drie tweede plaatsen boekte Nastro Azurro Aprilia coureur Valentino Rossi in 1998 hier zijn eerste kwartliterzege. Met nog vier overwinningen werd hij in zijn debuutjaar tweede in het wereldkampioenschap dat jaar...
Met een 4e startplaats op de eerste rij en een zelfde positie in de race van 1996 krijgt MQP Racing Honda rijder Jurgen van den Goorbergh het publiek in vervoering, alsof de overwinning gevierd werd! Jurgen's beste klassering ooit in een Grand Prix!
Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
Bo Bendsneyder werd hier in 2021 de eerste Nederlandse GP coureur die ondanks een dubbele long lap penalty (valste start) een WK punt wist te scoren.
Elf jaar na zijn laatste overwinning (ook in Assen) wist Anthony West in 2014 de Moto2 race van de 84e Dutch TT, die verreden werd onder regenachtige omstandigheden, te winnen.
Carlos Lavado wint in 1980 zijn eerste Grand Prix met de Venemotos Yamaha. Alle andere races werden dat seizoen gewonnen door Kawasaki KR250 (Toni Mang/Kork Ballington) machines.
De verregende TT van 2003 kende een bijzonder podium. Anthony West won hier zijn enige Grand Prix op de Abruzzo Aprilia, teamgenoten Franco Battaini en Sylvain Guintoli (Campetella Aprilia) evenaarden/haalden met P2 en P3 hun beste (GP) klasseringen.
Barry Sheene (Suzuki) was in 1975 op Assen in de 500cc klasse de eerste rijder die een Grand Prix wist te winnen met een slick (Michelin) achterband op zijn machine.
Kenan Sofuoğlu (Technomag-CIP/Suter) werd in 2011 de eerste Turkse coureur in de geschiedenis die een Grand Prix podium behaalde door tweede te worden bij de TT. 'Superglue' was ook de eerste oud Supersport winnaar op een Moto 2/GP podium.
Topic: De Dutch TT, met 2 Nederlanders! (7580 keer gelezen)
Chrissifumi

Profiel Privébericht Website Facebook 
Geslacht: man
Locatie: Woubrugge
Lid sinds: 19-05-2006
     Reageer met citaat 
Dat lijkt me ook. Op basis van prestaties in dezelfde kampioenschappen (RBR / CEV) mag Zonta nog niet in de schaduw staan van Bo.

Bo heeft 2 podia in de GP’s. Moet Zont ook nog maar voor elkaar zien te krijgen.

Zonta rijdt in seizoen 1 op materiaal waar Bo 3 seizoenen op moest wachten.

Beetje prematuur om dat nu al zo te stellen dus.
Johannes

Profiel Privébericht Facebook 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 18-01-2005
     Reageer met citaat 
Ja, talent is mooi, maar hoe zit het met de mindset, met de mensen waar je mee samenwerkt, met je toewijding, je algehele persoonlijkheid, waardoor een team net even een extra stapje doet etc etc. En een beetje geluk wellicht
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
Optimate schreef 30-06-22 om 20:25:09
"Van den Goorbergh geldt als een groter talent dan Bendsneyder"

Nou, dat moet nog blijken toch?

Don't shoot the messenger
Plaggie
Het WF brekebeentje

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Dedemsvaart
Lid sinds: 08-06-2004
     Reageer met citaat 
Nog even over Bo...wat deed hij het geweldig zeg! Echt een dijk van een race neergezet Wat was dat mooi om te zien en live mee te maken. Ik heb hem bijna de hele race zien aanvallen, waarbij hij niet bang was om een pittige actie in te zetten.

Hij lag even 3e en ik dacht hij gaat hem op het podium zetten. Helaas was dat net iets teveel, maar wat een mooie race en een goede P5 uiteindelijk.

Ik hoop dat hij hier het nodige vertrouwen uit put en op deze manier kan doorgaan.
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 01-07-22 om 21:42:30
Nog even over Bo...wat deed hij het geweldig zeg! Echt een dijk van een race neergezet ...

Helemaal mee eens, eindelijk. Wat een opluchting dat het er nu uitkwam. Nu willen we dat wekelijks zien in plaats van af en toe uitschieter.

Augusto Fernandez heeft zijn 'Mojo' gevonden en is voor mij kampioenskandidaat #1.

Racesnelheid lijkt toch bepalend voor een top resultaat. Hij, maar ook Ogura en Vietti kwamen nog van verder weg dan BB64.
Plaggie
Het WF brekebeentje

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Dedemsvaart
Lid sinds: 08-06-2004
     Reageer met citaat 
Voor mij ook. Augusto Fernandez is de man van het moment. Maar het kan ook zomaar weer de kant van Vietti opvallen. Die begon zo sterk, maar heeft wat steekjes laten vallen, wat pech gekend en is niet altijd even constant. Maar hij kan het wel.

Ogura is ook een gevaarlijke klant, maar niet iemand die veel wint. Canet zie ik ook wel een kans maken, maar dan zal ook hij wat constanter moeten worden.
Plaggie
Het WF brekebeentje

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Dedemsvaart
Lid sinds: 08-06-2004
     Reageer met citaat 
Pedro Acosta staat er inmiddels al te ver achter. Zou leuk zijn als hij een sterke 2e helft kent met de nodige podiums en overwinningen en dat doortrekken naar volgend jaar.

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: