Ronde 5, Donington Park UK favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
5

Donington Park

17 juli 2022
Groot-Brittannië Donington Park, Leicestershire

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jonathan Rea
2Alex Lowes
3Toprak Razgatlioğlu
4Scott Redding
5Álvaro Bautista
Volledige uitslag »

RACE 1

1Toprak Razgatlioğlu
2Jonathan Rea
3Alex Lowes
4Scott Redding
5Axel Bassani
Volledige uitslag »

RACE 2

1Toprak Razgatlioğlu
2Álvaro Bautista
3Jonathan Rea
4Michael Rinaldi
5Scott Redding
Volledige uitslag »

TRIVIA

Toprak Razgatlioglu (Puccetti Kawasaki) behaalde in race 2 van 2018 een tweede plaats waarmee hij de eerste Turkse coureur werd die in deze klasse een podium wist te behalen.
Bij zijn debuut als wild-card in 2008 rijdt HM Plant Honda rijder Cal Crutchlow in race 2 met P2 achter Ryuichi Kiyonari gelijk naar het podium op de natte baan. Met deze prestatie zou hij een vaste plek in het WK supersport voor 2009 verdienen..
Marco Melandri bezorgde in 2012 BMW hier de eerste overwinning. Teamgenoot Leon Haslam zorgde met een tweede plaats gelijk voor een 1-2 zege. Een herhaling zat in race 2 er in, beide rijders gingen in de laatste bocht echter onderuit.
Michael van der Mark (Pata Yamaha) schreef in 2018 geschiedenis door als eerste Nederlandse rijder een WSB overwinning te behalen. Een dag later maakte hij er een dubbelsucces van door ook race 2 te winnen.
Tom Sykes behaalde hier in 2012 de 25e Poleposition voor Kawasaki.
Tom Sykes (Kawasaki) noteerde door winst in race 1 van 2017 een nieuw record met zijn 9e achtereenvolgende zege op Donington. Het oude record stond op naam van Carl Fogarty die tot 8 zeges achterelkaar kwam op Assen.
Tom Sykes (Kawasaki) behaalde hier in 2013 zijn eerste dubbelzege. Voor Kawasaki was het de eerste dubbel sinds 2000 toen op Sugo (Japan) veel wild-card rijders deelnamen.
Troy Corser heeft in 2008 een beroerd weekend als hij maar liefst zes keer, mede door de belabberde omstandigheden, crasht met zijn Santander Yamaha Italia R1. Toch valt er nog wat te lachen als hij P3 verovert in race 2.
Max Biaggi's race 2 in 2011 eindigde toen hij de zwarte vlag kreeg wegens het negeren van een ride-through penalty voor een jump-start. Biaggi zette wel een nieuw record neer voor 39 races onafgebroken in de punten sinds Brno 2009.
Donington Park wordt gezien als een van de gladste circuits ter wereld. De oorzaak: vliegtuigen die hun brandstof dumpen bij het aanvliegen van het nabijgelegen East Midlands Airport...
Giancarlo Falappa won op een Bimota race 2 van de openingsronde in 1989 bij zijn internationale debuut als Superbike coureur. Falappa, die nog maar ruim een jaar racete, zou een van de succesvolste Italiaanse coureurs worden in deze klasse.
Door zijn zege in race 2 van 1991 werd Stéphane Mertens (Ducati) de eerste rijder in de WSB geschiedenis die met 3 machinemerken zegevierde. Hij won eerder met Bimota en Honda.
Tom Sykes (Kawasaki) pakte hier in 2018 zijn 44e poleposition waarmee hij het oude record van Troy Corser verbeterde.
Carl Fogarty´s carrière begon op deze dag in 1992 pas echt op Donington Park. Eerste Superpole en op weg naar de zege in race 1 ging hij onderuit. Hij vocht terug en won race 2, zijn eerste van 59 WSBK zeges!
Pierfrancesco Chili (Alstare Corona Suzuki GSX-R) was met een zege in race 2 van 2001 de laatste rijder die op een 750cc machine een World Superbike race wist te winnen.
Doug Polen (Fast By Ferracci Ducati 888) begint zijn eerste volledige seizoen (1991) met een zege in race 1 van het openingsweekend, in race 2 kwam hij niet aan de finish.
Carl Fogarty´s carrière begint in 1992 hier pas echt. Eerste Superpole en op weg naar de zege in race 1 gaat hij onderuit. Hij vocht terug en won race 2, zijn eerste van 59 WSBK zeges!
Wild-card rijder Neil Hodgson (GSE Ducati 996) wist hier in 2000 zijn eerste WSB zege te behalen voor landgenoot Chris Walker die ook met een wild-card reed.
In race 1 van 2008 eindigt wild-card rijder Tom Sykes met zijn Rizla Suzuki bij zijn debuut gelijk op een tweede plaats achter winnaar Troy Bayliss. In 2009 zou hij bij Yamaha teamgenoot worden van de wereldkampioen van dat jaar, Ben Spies.
Topic: Ronde 5, Donington Park UK (3490 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De voor Assen al toegezegde wild-card voor BSB kampioen Tarran MacKenzie wordt hier ingewilligd:
Citaat:
"I am very excited to finally make my debut in the Superbike World Championship at Donington. It feels like it's been a long time coming and I was obviously disappointed when we couldn't do Assen. Donington is a special track for me as it's only 10 minutes down the road from home, I've had some great success there in BSB so I am looking forward to getting out on a World Superbike-spec R1 and seeing what both myself and the McAMS Yamaha team can achieve.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ook wild-card voor BSB en TT winnaar Peter Hickman en zijn FHO Racing Team
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Verassend snelle tijd (1.26,877) voor Gerloff in FP3, Baz ook verassend op P2 (27,2) voor Toprak, Rea (vrijdag sneller), Lowes en Lucuona als eerste Honda op P6.
Bautista snelste Duc als 7e voor Redding (niet sneller dan vrijdag). MacKenzie 17e en Hickman 19e..
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Wat een race 1, ik zal nog niks verraden over de uitslag, maar er gebeurde wel wat, kijken mensen!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Toprak is terug! Dominant optreden in race 1 en zojuist in de Superpole race. 2x P1

Rea heeft geen antwoord tot nu toe.

Knappe races van Redding op de BMW heel mooi hoe hij vast weet te houden aan P3 in de sprintrace. Hij moest er alles uitwringen, maar het levert hem z’n eerste podium met BMW op!

Goed om te zien dat hij hier zo goed gaat, maar Donington is altijd een goed circuit voor de Beemers. Even zien hoe het straks op Most gaat.

Wel hele gave gevechten en acties gezien in beide races
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
En de eerste triple voor Toprak is een feit! 1-1-1 op Donington ijzersterk gereden in alle races.

Wat een gaaf spectakelstuk was die 2e race! Vooral de eerste helft, tot Toprak er genoeg van had. Rea had de druk er vol op staan.

Bautista knap terugkomen na die DNF van gisteren met name P2 in race 2 zal een beetje steken bij Rea. Dit is het boogey circuit voor Ducati al vele jaren.

Knap weekend van Redding. Maar wat ik al zei, even afwachten waar ze de komende races staan.

Gerloff valt wederom vies tegen. Jammer.

En voor Laverty zal het nu wel gauw over zijn. Weinig tot niks laten zien de laatste 3 jaar. En dit jaar is het wel heel slecht.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Geweldig hoe Toprak en Rea het beste in elkaar naar boven halen.
Ik heb zelden Rea zo zien rijden en strijden op het randje, eigenlijk pas sinds Toprak zich ermee bemoeid.
Dit is racen van de bovenste plank
Midstar racing
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
midstar schreef 17-07-22 om 21:22:03
Geweldig hoe Toprak en Rea het beste in elkaar naar boven halen....

Ik heb hier zeer van genoten. Zo zie je maar weer dat er eigenlijk 2 rivalen nodig zijn om het beste uit beiden naar boven te krijgen. Ik zou zo iets graag meer willen zien in de MotoGP.
     Reageer met citaat 
Je kan toch moeilijk beweren dat er in de MotoGP één iemand bovenuit steekt....
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 20-07-22 om 09:25:18
(...)

Ik heb hier zeer van genoten. Zo zie je maar weer dat er eigenlijk 2 rivalen nodig zijn om het beste uit beiden naar boven te krijgen. Ik zou zo iets graag meer willen zien in de MotoGP.


Vind je de MotoGP nu saai dan?
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Nee hoor, zeker niet. MotoGP is fantastisch, de rijders, de machines etc. Ik merk ook dat ik het mis in deze GP loze periode. Maar een beetje rivaliteit (ik denk oa aan Rossi/Stoner & MM/Lorenzo) geeft er altijd net beetje extra sjeu aan vind ik. Daarbij is het helemaal niet nodig dat ze elkaar naar het leven staan zoals Toprak en JR laten zien.

Snelle navigatie: