Most 2022 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
6

Most

31 juli 2022
Tsjechische Republiek Autodrom Most

UITSLAGEN

RACE 1

1Lorenzo Baldassarri
2Stefano Manzi
3Steven Odendaal
4Valentin Debise
5Glenn van Straalen
Volledige uitslag »

RACE 2

1Lorenzo Baldassarri
2Nicolò Bulega
3Stefano Manzi
4Can Öncü
5Bahattin Sofuoğlu
Volledige uitslag »

TRIVIA

Het circuit van Most in Noord-West Tsjechië werd in 2021 het 50e circuit waar het WK Superbike werd georganiseerd.
Manuel Gonzalez (Yamaha) reed hier in 2021 naar de eerste Poleposition uit zijn Supersport carrière en werd daarmee (19 jaar en 3 dagen) de jongste coureur die dat deed in deze klasse.
Manuel Gonzalez (Yamaha) behaalde hier in 2021 met P2 en P3 zijn eerste tweede podiumplaatsen uit zijn Supersport carrière binnen.
Topic: Most 2022 (5626 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Aegerter bleef niet ronden lang liggen. Het veld kwam 1x langs onder een gele vlag en daarna was hij al afgevoerd per brancard.

Ik begrijp niet waarom er geen rode vlag werd gezwaaid. Aegerter wordt er van beschuldigt de marshalls in gevaar gebracht te hebben, terwijl de wedstrijdleiding de race gewoon laat doorgaan. En dat terwijl men nog druk bezig is Aegerter af te voeren per brandcard.

De actie van Aegerter keur ik ook af en het is goed dat hij met een raceban bestraft is. Gelijk aanpakken dat soort acties. Schwalbes en daarmee risico creëren voor de marshalls is not done.

Vanuit Aegerter begrijp ik zijn actie wel, vooral omdat het een heat of the moment reactie is. Hij had een kans om voor z'n 10e opeenvolgende overwinning te gaan en daarmee het bestaande record te verbreken. Vervolgens wordt je er in bocht 1, buiten je eigen schuld om, door een ander afgekegeld. Dat je dan even kortsluiting krijgt en niet zo rationeel denkt kan gebeuren.

Ik denk dat hij zichzelf wel een paar keer voor z'n kop heeft geslagen na afloop. Het was ook dom. In een poging een rode vlag te forceren, ga je nu met 2x een nulscore naar huis. Maar hij is bestraft en daarmee is het voor mij ook klaar.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: