British GP 2022 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
12

Silverstone

7 augustus 2022
Groot-Brittannië Silverstone Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Diogo Moreira
2Izan Guevara
3Ryusei Yamanaka
4Riccardo Rossi
5Stefano Nepa
Volledige uitslag »

RACE

1Dennis Foggia
2Jaume Masiá
3Deniz Öncü
4Kaito Toba
5Stefano Nepa
Volledige uitslag »

TRIVIA

Diogo Moreira (KTM) veroverde hier in 2022 als eerste Braziliaanse Poleposition in de lichtste klasse.
Clive Horton (MBA) was in 1978 met een tweede plaats de eerste Britse rijder die in deze klasse het podium haalde sinds de Britse Grand Prix op dit circuit werd verreden.
Jonas Folger (Red Bull Ajo/Aprilia) behaalde hier zijn eerste Grand Prix zege door de regenrace in 2011 te winnen. WK leider Nico Terol (Bankia Aspar/ Aprilia) stond na 14 achtereenvolgende podiumplekken met P8 voor het eerst niet op het ereschavot.
Aan de vooravond van de 1979 GP wordt onder aanvoering van Kenny Roberts & andere toprijders een plan voor de World Series (Formule 1/Formule 2) geïntroduceerd. De top 50 coureurs willen hogere startgelden, het plan zal in schoonheid sterven..
Maverick Viñales (Blusens Avintia FTR Honda) was in 2012 in de korte historie van deze klasse de eerste rijder die 3 achtereenvolgende Pole Positions wist te veroveren.
Scott Redding is de enige Britse coureur die een thuis Grand Prix op twee verschillende circuits wist te winnen. In 2008 won hij (als jongste coureur ooit) de 125cc op Donington en in 2013 de Moto 2 op Silverstone.
De overwinning (2010) van Marc Márquez (Red Bull Ajo Derbi) betekende de 15e achtereenvolgende Spaanse zege in deze klasse. Dit betekende een evenaring van het record dat stond op de naam van Italiaanse rijders in de jaren '50 van de vorige eeuw.
Topic: British GP 2022 (2218 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Joel Kelso is nog onvoldoende hersteld van de crash in Assen toen hij door broertje Fernandez van zijn fiets werd gekegeld. Zijn plek bij CIP zal worden ingenomen door Marc García (Ferrándiz) die afgelopen zaterdag nog de WSS 300 race in Most won en tweede staat in dat kampioenschap.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Verassende pole Moreira (als eerste Braziliaan ooit in de lichtste klasse) en teamgenoot Yamanaka als 3e, Guevara als een vd favorieten daartussen als 3e. Foggia 7e, Suzuki 8e, Sasaki 9e, McPhee 10e en Garcia 11e

Masiá haalde Q2 niet en staat 21e
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ja hoor. Het zal ook eens niet. Vervang ik in de DC voor deze ronde Foggia voor Guevara. En wat gebeurd er? Iets wat er elke keer gebeurd na een wissel.

Foggia wint

Guevara DNF

Hoe is het toch mogelijk elke keer

Ik ga never nooit naar het casino, dat weet ik wel
     Reageer met citaat 
Het is inderdaad om gek van te worden.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Een typische moto3 thriller was het. 5/6 man breed bocht in bocht uit. Lastig om alle positie wisselingen bij te houden.

Beide GASGAS jongens een DNF, buiten hun eigen schuld om. Doordat Foggia de race wint heeft hij ineens weer een kans om mee te doen voor de wereldtitel. Zo snel kan het gaan. Al is een gat van 42 punten nog wel redelijk fors.

Masia van P21 op de Grid naar P2 al kijk ik daar al niet meer van op. Maar wel een goede come-back gemaakt.

En eindelijk een eerste podium dit jaar voor Oncu.

De Rookies lieten zich goed zien. Moreira stond Zaterdag op pole en werd uiteindelijk 6e. Ivan Ortola en David Munoz streden in de eindfase voorin de groep, maar haalden beiden de finish niet. Munoz ging met de finishvlag in zicht (of ja bijna in zicht) onderuit. Jammer.....

Snelle navigatie: