Spielberg met debutant op Pole favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
13

Red Bull Ring

21 augustus 2022
Oostenrijk Red Bull Ring, Spielberg

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Daniel Holgado
2Ayumu Sasaki
3Deniz Öncü
4Riccardo Rossi
5Dennis Foggia
Volledige uitslag »

RACE

1Ayumu Sasaki
2Tatsuki Suzuki
3David Muñoz
4Deniz Öncü
5Sergio Garcia
Volledige uitslag »

TRIVIA

Valentino Rossi behaalde hier in 1996 op een Aprilia met een derde plaats zijn eerste Grand Prix podium op de toenmalige A1 Ring.
De Italiaan Ivan Goi (Honda) won hier in 1996 de Oostenrijkse Grand Prix op de A1 Ring. Op een leeftijd van 16 jaar en 157 dagen was hij op dat moment de jongste GP winnaar ooit.
Andrea Dovizioso (Ducati) reed hier in 2016 zijn 250e Grand Prix en vierde dit met een tweede plaats. Dovi was met 30 jaar en 144 dagen oud de jongste rijder die deze mijlpaal noteerde en het oude record van Dani Pedrosa (30/236) overnam.
Collin Veijer (Intact Husqvarna) veroverde hier in 2023 als eerste Nederlander Poleposition in de lichtste 4-takt klasse. Hans Spaan (1990) was de laatste landgenoot in de 125cc, Jurgen vd Goorbergh (500cc in 1999) gingen hem voor.
Johann Zarco behaalde hier in 2016 met een zege in de Moto 2 klasse zijn 38e GP podium behalen waarmee hij Christian Sarron (37) passeerde als meest succesvolle Grand Prix coureur uit Frankrijk
Valentino Rossi (Aprilia) behaalde op de A1 Ring in 1996 met een derde plaats zijn eerste GP podium. Een jaar later stond hij hier opnieuw op het podium, toen met een tweede plaats, 0,004 achter winnaar Noboru Ueda.
Rookie Joan Mir (Leopard KTM) behaalde hier in 2016 zijn eerste Poleposition gevolgd door zijn eerste overwinning. Mir was hiermee ook de eerste rookie die dit presteerde in de Moto 3 klasse.
Topic: Spielberg met debutant op Pole (2873 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Verassende pole voor debutant Holgado. Sasaki (dubbele LL) en Öncü staan naast hem op rij 1.
Het was weer de gebruikelijke chaos/poppenkast, vooral in Q1.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Wat een onwaarschijnlijke overwinning van Sasaki . Het is eerder vertoond dat je kan winnen ondanks LL en volgens mij ook wel met een dubbele LL, maar als je keek naar de achterstand (> 200 mtr) zeer bijzonder. Gewoon zwaar, zwaar verdiend.

Ook mooi hoe hij met Suzuki (die verstandig geen inhaalpoging deed) wist weg te rijden vd achtervolgers

Eerste Japanse 1-2 in de Moto 3; laatste keer in de lichtste klasse was 2001 toen Masao Azuma Youichi Ui op Suzuka met 0,067 versloeg in de 125cc.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Via YouTube beelden van Red Bull TV met de focus op de penalties /opmars van Sasaki..

De vraag is natuurljk ook wat is de waarde van zo'n straf..
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Knappe overwinning van Sasaki! en inderdaad mooi hoe hij en Suzuki het elkaar niet al te moeilijk maakten aan de kop en daarmee het tempo konden bepalen.

Knap hoe Suzuki die P2 wist te pakken. Als enigste Honda coureur tegen al dat KTM geweld. De volgende is Foggia op P12.....dat snap ik dan toch niet helemaal. Foggia wint in Silverstone en Suzuki wordt hier 2e. Dan is die Leopard Honda zo slecht toch niet?

En Munoz wat een aanwinst voor deze klasse. Hij mist het halve seizoen en staat vervolgens al 2x op het podium. En wat zet hij Ana Carrasco daarmee gruwelijk te kakken zeg.....

Jaume Masia krijgt het wederom niet voor elkaar om een degelijk seizoen aan elkaar te rijgen. Hij is goed genoeg, maar ook dit seizoen weer veel te grillig.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
De GasGas jongens lijken me iets teveel met elkaar en met het kampioenschap bezig te zijn. Erg overtuigend zijn ze niet uit de zomerstop gekomen. Nog steeds een gezonde voorsprong op de concurrentie, maar nog 1 DNF voor beiden en het gat is weer gedicht.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 22-08-22 om 11:40:59
.. Het is eerder vertoond dat je kan winnen ondanks LL en volgens mij ook wel met een dubbele LL..

Dat bleek dus niet waar te zijn.. podiums werden er wel gehaald sinds de long lap met ingang seizoen 2019 geïntroduceerd werd,
overwinningen dus niet totdat Sasaki dit gelijk met een dubbele LL presteerde. Een overzicht:

Kornfeil - P3, Assen 2019

Alcoba - P3, Jerez 2021

Garcia - P2, Qatar 2022
Tatay - P3, Indonesië
Sasaki - P3, Argentinië
Suzuki - P3, Mugello
Sasaki - P1 Oostenrijk

Opvallend dus dat dit jaar al 5x met een straf het podium behaald en voorgaande jaren sporadisch. Dat Sasaki het zelfs tweemaal presteerde..

Straffen te laag? De meeste Long Laps werden gegeven wegens tracklimits overschrijdingen, het afsteken van bv chicanes en enkele keer voor onverantwoord rijden.

De grootste zondaars in 4 seizoenen tmt Misano 2022: Ricardo Rossi & Sergio Garcia (9x), Adrian Fernandez (8x)

Snelle navigatie: