San Marino: nog eenmaal Dovi! favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
14

Misano

4 september 2022
San Marino Misano World Circuit, Misano Adriatico

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jack Miller
2Enea Bastianini
3Marco Bezzecchi
4Maverick Viñales
5Francesco Bagnaia
Volledige uitslag »

RACE

1Francesco Bagnaia
2Enea Bastianini
3Maverick Viñales
4Luca Marini
5Fabio Quartararo
Volledige uitslag »

TRIVIA

Door een tweede plaats bij de San Marinese GP van 2011 kwam Repsol Honda coureur Dani Pedrosa tot 95 Grand Prix podiums met Honda waarmee hij Mick Doohan evenaarde. Jim Redman's record (98) kwam voor de kleine Spanjaard in zicht!
Achter winnaar Casey Stoner (Ducati) kwamen de Rizla Suzuki's van Chris Vermeulen en John Hopkins in 2007 als tweede en derde over de finish. Dit was de enige keer dat er twee Suzuki's een MotoGP podium haalden..
Jorge Lorenzo (Factory Yamaha) behaalde hier in 2011 zijn 38e Grand Prix zege bij de GP van San Marino. Lorenzo passeerde hiermee Jorge Martínez die tot 37 kwam en is nu na Ángel Nieto (90) de meest succesvolle Spaanse coureur.
Regerend wereldkampioen Freddie Spencer won hier tijdens de 'Nations GP' van 1984 voor de eerste maal op de nieuwe Honda NSR V4. De NSR zou in de volgende jaren uitgroeien tot de meest succesvolle 500cc GP machine.
Tijdens de 'wet race' van 2015 behaalde Scott Redding (Marc VDS/Honda), na een crash in de beginfase, met een derde plaats zijn eerste podium. Casey Stoner (Laguna Seca 2008) was zijn voorganger hierin (crash/podium).
Een beperkt aantal (privé) rijders wil maar van start gaan als de race in 1989 onderbroken wordt voor regen, de toppers staken omdat ze het te gevaarlijk vinden. Pier-Francesco Chili (HB-Honda) won toen op Pirelli banden.
Doordat de start van de openings GP van 1980 een half uur naar voren was verschoven, verscheen Jack Middelburg te laat aan de start omdat hij nog lag te slapen in zijn caravan..
Marc Márquez (Honda) won de race in 2015 voor Bradley Smith (Yamaha) en Scott Redding (Honda). Dit was het eerste MotoGP podium met rijders die allemaal een Moto 2 verleden hadden!
Met Francesco Bagnaia (Pole), Jack Miller en Luca Marini was er tijdens de Emilia-Romagna Grand Prix van 2021 voor het eerst in de geschiedenis een eerste startrij gevuld met alleen Ducati's.
Een zege bij de openingsrace voor het 2008 EWC kampioenschap bleek een goede basis te zijn voor Iris ten Katen (Honda) om haar 2007 titel te verdedigen. Met nog een tweede en derde plek prolongeerde ze de Supersport 600 titel.
Met zijn zege vanaf Poleposition in 2010 was Repsol Honda rijder Dani Pedrosa de eerste Honda rijder sinds Marco Melandri in 2005 (Turkije & Valencia), die twee opeenvolgende GP's weet te winnen. Een week eerder had hij ook Indianapolis gewonnen.
De regerend World Superbikes kampioen Fred Merkel debuteert in 1989 met een 10e kwalificatieplaats op een door HB gesponsorde NSR. Hij kwam deze race niet aan de finish. Zijn beste finish (in 3 GP's) zou een 11e plaats op Donington worden.
Eddie Lawson (P3) behaalde hier in 1991 zijn eerste Cagiva podium. De Amerikaan is de laatste rijder in de zwaarste klasse die in drie achtereenvolgende jaren (1989 Honda, 1990 Yamaha) op drie verschillende merken het podium behaalde.
Loris Capirossi's 200ste MotoGP/500cc start eindigt in 2010 al in de tweede bocht als hij met zijn Suzuki door toedoen van Nicky Hayden ten val komt.
Fabio Quartararo (Yamaha) had aan een 4e plaats tijdens de 2e GP van 2021 op dit circuit genoeg om zich de eerste Franse wereldkampioen in de zwaarste klasse te noemen.
Na een grondige verbouwing wordt er in 2007 voor het eerst 'met de klok mee' gereden als hier de San Marino/Rimini Grand Prix wordt gehouden. Winnaars: Casey Stoner (MotoGP), Jorge Lorenzo (250cc) en Matia Pasini (125cc)
Topic: San Marino: nog eenmaal Dovi! (4539 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Laatste race voor Dovizioso waarna Crutchlow het stuur gaat overnemen vd RNF Yamaha.

24 GP zeges, 1 WK titel (125cc/2004), 2x 2e in de 250cc, 3x 2e in de MotoGP.
Ik had hem de MGP titel wel gegund, maar hij had de pech dat MM93 er was.

PS ook crewchief Ramon Forcada stopt na deze wedstrijd na meer dan 30 jaar in het wereldje gewerkt te hebben. Chruchlow krijgt Galbusera (ex Rossi) naast zich.

« Gewijzigd: 30-08-2022 om 14:27:05 door RG500IU »

RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
En vorige week al bekend geworden dat Kazuki Watanabe in de plaats van Joan Mir rijdt bij Suzuki. Watanabe rijdt normaal voor SERT in de Endurance en stond met Guintoli, Siméon etc vaak op het podium in die klasse.

Guintoli was op Suzuka geblesseerd geraakt en niet beschikbaar, dat gold ook voor Danilo Petrucci wiens naam ook door de geruchtenmolen ging.
     Reageer met citaat 
Mooie sponsor ook weer deze GP. Gryfyn. Als je er op googelt is er eigenlijk nauwelijks iets over te vinden. Via Twitter begreep ik dat het weer iets is uit de crypto-wereld. Tja.
     Reageer met citaat 
Citaat op motogp.com

About Gryfyn
Gryfyn, a joint venture between Animoca Brands and Hex Trust, was established in 2022 to provide institutional-grade digital asset wallets and financial services, with all experiences centered around its upcoming NFT-centric custodial wallet. As an intuitive, integrated, and open solution, Gryfyn will deliver new ways to connect users, empower them to express themselves, and enable them to interact securely across a variety of Web3 experiences.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
De_Wim
maar dan anders

     Reageer met citaat 
Drie keer gelezen, niks wijzer geworden.
De inhoud van bovenstaand bericht bereikt u via internet. Het is derhalve niet uitgesloten dat onbevoegden de verzonden informatie hebben gemanipuleerd, door het toevoegen van taalfouten en/ of domme opmerkingen.
     Reageer met citaat 
De_Wim schreef 04-09-22 om 08:32:19
Drie keer gelezen, niks wijzer geworden.


O gelukkig.

Ik snap er ook niks van
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
schimmige internet handel dus..
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Waarom Suzuki die Watanabe op de fiets van Mir heeft gezet? Is paar sec. te langzaam..
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 04-09-22 om 10:52:32
Waarom Suzuki die Watanabe op de fiets van Mir heeft gezet? Is paar sec. te langzaam..
Bij gebrek aan beter.
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Veel te testen valt er in elk geval niet.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
falerossi schreef 04-09-22 om 11:20:53
(...)
Bij gebrek aan beter.

volgens mij was Tsuda (wild-card op Motegi) gewoon beschikbaar

En ja niet veel te testen zoals Plaggie zegt..
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Oef wat een spannende strijd. Bastianini was duidelijk sneller de laatste ronden maar het lijkt er op dat hij de woorden geen teamorders maar houd het netjes opmerking van het Ducati management in zijn oren had geknoopt. Toch reed hij bijna tegen Bagnaia aan aan het begin van de eerste ronde. Verloor iets van drie tienden maar dichtte het gat weer. En reed die ronde de snelste raceronde
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Rijders met 4 (of meer) achtereenvolgende zeges in 500cc/MotoGP:
· Geoff Duke
· John Surtees
· Gary Hocking
· Mike Hailwood
· Giacomo Agostini
· Freddie Spencer
· Eddie Lawson
· Mick Doohan
· Álex Crivillé
· Valentino Rossi
· Marc Márquez
· Jorge Lorenzo

- Bagnaia
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Op TV niet zo goed te zien, maar best heftige crash in eerste bocht met Zarco, Pirro & Pol E (foto's door @GarethHarford via Twitter)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Iets meer dan 101.000 toeschouwers (bijna 57.000 zondag) over gehele weekend las ik, waar in 2019 alleen al ruim 96.000 op racedag er waren.

Kwam eerder echter al prijzen tegen (ver boven 300 op hoofdtribune voor zondag alleen).. de prijzen lijken verdubbeld.

Geen goede ontwikkeling. Maar ja als met de helft minder bezoekers nog het zelfde kan binnenharken? Wordt zo meer een sport voor 'the happy few'.. Dat tripje naar Misano dat ik nog wel in gedachten had ooit eens te gaan doen zie ik voorlopig niet gebeuren. :'(

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: