Misano - long lap penalty voor Bendsneyder favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
14

Misano

4 september 2022
San Marino Misano World Circuit, Misano Adriatico

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Celestino Vietti
2Albert Arenas
3Alonso Lopez
4Arón Canet
5Tony Arbolino
Volledige uitslag »

RACE

1Alonso Lopez
2Arón Canet
3Augusto Fernandez
4Albert Arenas
5Ai Ogura
Volledige uitslag »

TRIVIA

Al in zijn tweede GP race staat de 23 jarige Wayne Rainey (Marlboro Yamaha Roberts) in 1984 met een derde plaats op het podium. Winnaar die dag was debutant Fausto Ricci (Yamaha), Rainey reed ook de snelste ronde.
Voorafgaand aan deze GP in 2008 wordt een verklaring voorgelezen met de mededeling dat 2-voudig wereldkampioen Manuel Poggiali op 25 jarige leeftijd besloten had om met onmiddellijke ingang te stoppen. Poggiali kampte o.a. met motivatieproblemen ..
Tijdens de eerste race op dit circuit in 2020 was er dubbel succes voor het Sky VR46 team met een 1-2 zege voor Luca Marini en Marco Bezecchi. Dit was ook de 900e Grand Prix in de geschiedenis van de tussenklasse (250cc/Moto 2)
Lorenzo Baldassarri (Forward Racing Team) behaalde hier zijn eerste Grand Prix zege in 2016. Dit betekende de eerste zege in deze klasse door een Italiaanse rijder sinds 4 jaar toen Andrea Iannone in 2012 op Mugello wist te winnen.
Een zege bij de openingsrace voor het 2008 EWC kampioenschap bleek een goede basis te zijn voor Iris ten Katen (Honda) om haar 2007 titel te verdedigen. Met nog een tweede en derde plek prolongeerde ze de Supersport 600 titel.
De 20 jarige Alonso López behaalde hier in 2022 zijn eerste Grand Prix zege, ook voor het merk Boscoscuro (voorheen Speed-Up) was het de eerste GP zege onder de nieuwe naam.
Na een grondige verbouwing wordt er in 2007 voor het eerst 'met de klok mee' gereden als hier de San Marino/Rimini Grand Prix wordt gehouden. Winnaars: Casey Stoner (MotoGP), Jorge Lorenzo (250cc) en Matia Pasini (125cc)
Door een tweede plaats bij de San Marinese GP van 2011 kwam Repsol Honda coureur Dani Pedrosa tot 95 Grand Prix podiums met Honda waarmee hij Mick Doohan evenaarde. Jim Redman's record (98) kwam voor de kleine Spanjaard in zicht!
Op 5 september 2010 komt de Japanner Shoya Tomizawa op 19-jarige leeftijd bij een raceongeval om het leven. Tomizawa werd gezien als een groot talent en won dat jaar de allereerste Moto2 wedstrijd in Qatar.
Topic: Misano - long lap penalty voor Bendsneyder (2848 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Vietti na een paar mindere wedstrijden overtuigend naar pole op een baan die hij als zijn broekzak kent, lijkt me ook favoriet voor de zege. Maar vlak de andere mannen op de eerste rij ook niet weg, beiden goed tempo er in.

Bo Bendsneyder moet een long lap penaltu incasseren nadat hij Joe Roberts in FP3 in de weg zat. Terechte straf, hij lette niet op.

Maar de strafmaat is wel een beetje vreemde, Bagnaia voor een zelfde vergrijp 3 plekken terug op de grid. Ik stelde Simon Patterson (@denkmit) op Twitter daar een vraag over omdat ik dat wat vreemd vond.

Die antwoordde met dat het een eerste vergrijp was door Pecco... Bo zelf kwam met de volgende reactie:
Citaat:
Yes also my first offence but they said for MotoGP first offence is 3 place grid penalty and for Moto2 long lap and Moto3 starting last and long lap…
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Celestino gooit het weer weg. Kampioenschapshoop ten einde.

Alonso Lopez verdient gewonnen. Hij zat er al een aantal races dichtbij met vele ronden op kop. Ook goed dat er weer een keer een niet-Kalex wint.


Foto van https://www.autosport.com/driver/alonso-l%C3%B3pez/868320/photos/?p=2
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Spanje boven in Italië. De eerste 4 over de finish en dan ook Acosta op P6.

Alonso Lopez niets dan lof voor deze jongen! Wat doet hij het verrassend goed. Vanaf het moment dat hij Fenati verving rijdt hij continu top 8, met af en toe een uitschieter zoals P2 in Silverstone en gisteren een overtuigende overwinning.

Net geen podium voor Arenas, maar dat duurt niet lang meer denk ik. Begint zich steeds prominenter voorin te laten zien.

Vietti......wat gooi je het weg nu. Het is niet dat hij het momentum kwijt is, want hij zat er gisteren en in Spielberg goed bij, maar hij crasht veel te veel op het moment.

bijzonder veel uitvallers deze race....18 man aan de finish.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Bo neemt 4 punten mee naar huis. Dat had ik na z'n kwalificatie en z'n longlap penalty niet verwacht. Voor mij was het bij voorbaat al klaar. Maar toen wist ik nog niet dat er maar 17 man aan de finish zouden komen

Die 4 punten heeft hij dus maar mooi gepakt. Wat moet je er verder over zeggen. Beetje hetzelfde verhaal weer. Hij verliest bij de start en de eerste ronden de nodige posities en knokt zich uiteindelijk met een goed laat racetempo toch weer wat terug. Die laatste ronden waren echt wel goed van Bo.

Tja....ik kon weinig enthousiasme merken bij mezelf na afloop van de race. Hij is blijven zitten en pakt z'n puntjes weer. Wat ook een belangrijk onderdeel is van het racen. Maar verder......

op naar Aragon.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Zo jammer van Zonta. Hij kende een goed weekend zat er vaak lekker bij in de trainingen. Zeker na een aantal zeer lastige GP's.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 05-09-22 om 16:05:22
Bo neemt 4 punten mee naar huis. Dat had ik na z'n kwalificatie en z'n longlap penalty niet verwacht. ..

Ik ook niet, chapeau voor BB64
Maar toch, ik zie hem graag verder naar voren in het veld en die top 5 aantikken, zit er op dit moment nog niet in vlgs mij
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 06-09-22 om 12:39:38


Ik ook niet, chapeau voor BB64
Maar toch, ik zie hem graag verder naar voren in het veld en die top 5 aantikken, zit er op dit moment nog niet in vlgs mij


Nee, voorlopig lukte hem dat alleen in Assen. Daar reed Bo geweldig! Helaas is dat hem verder niet gelukt. 1x top 5 in 14 races is wel matig voor iemand met 5 jaar Moto2 ervaring.

Hij verbeterd zich wel behoorlijk tov vorig seizoen. Hij pakte toen 46 punten en 3x een top 10 klassering.

Voorlopig 66 punten en 6x een top 10 klassering punten uit 12 van de 14 races! Heel constant en solide. Weinig tot niet opvallend/ kleurloos, maar hij maakt wel degelijk progressie!
     Reageer met citaat 
Ik zat ook weer met verwondering naar Matia Pasini te kijken. Wat kan die kerel na al die jaren nog gas geven zeg

Baltus rijd tijdens de trainingen geen meter alleen en zit continu achter een rijder aan
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Over Bo:
Plaggie schreef 06-09-22 om 14:10:49
(...)
Hij verbeterd zich wel behoorlijk tov vorig seizoen. Hij pakte toen 46 punten en 3x een top 10 klassering.
.. hij maakt wel degelijk progressie!

Ja die progressie is er wel, maar anderen (waar hij zich mee meten moet vind ik), maken dat meer. Hij staat nu 13e, Lopez is hem na Misano al voorbij, maar ook Arenas (2e jaars pas) zie ik hem nog wel passeren. Dat geldt ook voor Lowes als die weer fit is en de draad weer kan oppakken..
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Die Alonso López is toch wel een verhaal hoor. Vorig jaar in het CEV/Junior WK volkomen overvleugeld door Aldeguier die hij nu telkens de baas is.

Waar het aan ligt? De motoren misschien? Ik geloof dat ze in het Spaanse nog met die Honda's rijden..
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Motoren zou goed kunnen. In het CEV rijden ze inderdaad nog met Honda blokken. Volgens mij veel minder elektronica ook in het CEV.

Het zou ook aan de druk kunnen liggen. Aldeguer kwam de GP's in als de volgende grote belofte. Beetje hetzelfde verhaal als Quartararo. Die werd ook zo gehypt. Heeft een aantal moeilijke jaren gehad, maar tekende toen bij het team van Zeelenberg. En de rest is geschiedenis

Maar dat zou ook mee kunnen spelen. Wie verwachtte er wat van Alonso Lopez toen hij Fenati verving? Ik niet bijzonder veel eigenlijk.
     Reageer met citaat 
In het Spaans Open rijden ze dit jaar met Triumph motoren.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 09-09-22 om 13:54:48
..Wie verwachtte er wat van Alonso Lopez toen hij Fenati verving? Ik niet bijzonder veel eigenlijk.

Had wel verwacht dat hij het beter zou doen, maar niet zo goed als wat hij tot nu toe liet zien

Over die motoren (wikipedia):
Citaat:
The championship was scheduled to switch to Triumph engines in 2020, following the switch of the Moto2 World Championship in 2019. However the switch was postponed for 2020 and 2021 to reduce costs due to the ongoing covid19 pandemic. The championship switched to Triumph engines in 2022

Snelle navigatie: