Aragón 2022 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
15

Aragón

18 september 2022
Spanje Motorland Aragón, Alcañiz

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Izan Guevara
2Ayumu Sasaki
3Daniel Holgado
4Tatsuki Suzuki
5John McPhee
Volledige uitslag »

RACE

1Izan Guevara
2Ayumu Sasaki
3Daniel Holgado
4Deniz Öncü
5Adrian Fernandez
Volledige uitslag »

TRIVIA

Nicolás Terol (Bankia Aspar Aprilia) behaalde hier in 2011 de 14e en laatste opeenvolgende Aprilia zege in deze klasse, een record voor het Italiaanse merk. Honda ging overigens de geschiedenis in als recordhouder met 19 overwinningen in 1990/1991.
Voor het eerst sinds de Spaanse 125cc Grand Prix van 1994 (Daniela Tognoli en Tomoko Igata) stonden er in 2013 twee vrouwen aan de start van een GP. In de Moto 3 race gingen vaste rijdster Ana Carrasco en wild-card Maria Herrera van start.
Jaume Masiá (Leopard Honda) behaalde hier tijdens de tweede race in 2020 op dit circuit de 800e Grand Prix zege voor Honda.
Aan de vooravond van de 2012 WSBK ronde werd bekend gemaakt dat de derde bocht in het circuit de eerste was die een naam kreeg: 'Curva Carlos Checa' als eerbetoon aan de eerste Spaanse wereldkampioen Superbikes.
Na Montjuïch Park & Catalunya (beiden Barcelona), Jarama (Madrid), Jerez en Valencia is in 2010 dit circuit de zesde in de geschiedenis geworden waar op Spaans grondgebied ooit een GP verreden is...
Nicolás Terol van het Bankia Aspar team van Jorge Martínez behaalde hier in 2011 zijn 13e en laatste zege in de 125cc klasse en ging de geschiedenis in als de rijder met de meeste overwinningen voor Aprilia in deze klasse.
Vanaf deze GP (2010) zijn er weer 3 vrije trainingen. De ochtendtrainingen op vrijdag worden op verzoek vd rijders weer opnieuw ingevoerd naar aanleiding van enkele stevige valpartijen (oa Rossi/Aoyama) als gevolg van de lage baantemperaturen.
Met winst in de eerste Moto 3 race op dit circuit in 2020 werd Jaume Masiá (Team Leopard) de 100e coureur die een Grand Prix zege wist te behalen voor Honda.
Topic: Aragón 2022 (4196 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Het verhaal Adrian Fernandez en z'n monteurs van vorig jaar was dus nog niet klaar met het ophouden van Fernandez. Later gisteravond schijnt de boel geëscaleerd te zijn, met als resultaat dat 1 van die monteurs in het ziekenhuis is opgenomen.

Hieronder het verhaal....

https://www.speedweek.com/...ikler-eskaliert.html

bron: speedweek.com
     Reageer met citaat 
Van een sleepje naar een slepende affaire
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat een dijk van een race door Guevara vanaf kop een moordend tempo rijden en daarmee het veld gelijk uit elkaar trekken. Verdiend gewonnen en wat een mokerslag deelt hij uit voor het kampioenschap.

Dat komt natuurlijk ook door het falen van Garcia en Foggia.....op P13 en P14. Garcia presteert erg benedenmaats na de zomerstop. Slechts 14 punten in 4 races. Bezwijken onder de druk van een kampioenschap. Maar het is nog niet voorbij natuurlijk.

Knappe race ook van Sasaki en Dani Holgado pakt z'n eerste podium. Heel netjes gedaan.

Voor mij is Adrian Fernandez de man van de race. Na alle tumult, ergernis en de vervelende nasleep gisteren, rijdt hij met afstand z'n beste race tot nu toe Knap gedaan!
     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 18-09-22 om 15:40:29
(...)


Waarom het hele team? Dat is toch niet terecht. Wat heeft de rest van het team inclusief de coureurs ermee te maken?
Je kon van te voren wel al zien dat beide heren iets vanplan waren. Als teambaas of wie dan ook had ze daar weg moeten halen.
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
falerossi schreef 18-09-22 om 18:19:18

Je kon van te voren wel al zien dat beide heren iets vanplan waren. Als teambaas of wie dan ook had ze daar weg moeten halen.


Dat moet je ook maar net in de gaten hebben. Kan me voorstellen dat in de hectiek van zo'n kwalificatie je niet overal meteen zicht op hebt. Mischien wel, maar zo lang dat niet zeker is moet je niet het hele team straffen voor een actie van 2 monteurs. Dat vind ik niet kloppen.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: