Gran Premio Animoca Brands de Aragón favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
15

Aragón

18 september 2022
Spanje Motorland Aragón, Alcañiz

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Augusto Fernandez
2Albert Arenas
3Jake Dixon
4Alonso Lopez
5Arón Canet
Volledige uitslag »

RACE

1Pedro Acosta
2Arón Canet
3Augusto Fernandez
4Ai Ogura
5Tony Arbolino
Volledige uitslag »

TRIVIA

Met winst in de eerste Moto 3 race op dit circuit in 2020 werd Jaume Masiá (Team Leopard) de 100e coureur die een Grand Prix zege wist te behalen voor Honda.
Groot succes was er in 2010 voor het Fimmco Speed Up team. Andrea Iannone won zijn derde Grand Prix van het seizoen, teamgenoot Gábor Talmácsi eindigde als derde en stond voor de eerste keer in de 'tussenklasse' op het podium.
Na Montjuïch Park & Catalunya (beiden Barcelona), Jarama (Madrid), Jerez en Valencia is in 2010 dit circuit de zesde in de geschiedenis geworden waar op Spaans grondgebied ooit een GP verreden is...
Na de eerste trainingen van 2010 wordt meegedeeld dat het startnr #48 in de toekomst niet meer gebruikt zal worden in deze klasse als eerbetoon aan de twee weken eerder tijdens de race in Misano dodelijk verongelijkte Shoya Tomizawa.
Voor het eerst sinds de Spaanse 125cc Grand Prix van 1994 (Daniela Tognoli en Tomoko Igata) stonden er in 2013 twee vrouwen aan de start van een GP. In de Moto 3 race gingen vaste rijdster Ana Carrasco en wild-card Maria Herrera van start.
Vanaf deze GP (2010) zijn er weer 3 vrije trainingen. De ochtendtrainingen op vrijdag worden op verzoek vd rijders weer opnieuw ingevoerd naar aanleiding van enkele stevige valpartijen (oa Rossi/Aoyama) als gevolg van de lage baantemperaturen.
Aan de vooravond van de 2012 WSBK ronde werd bekend gemaakt dat de derde bocht in het circuit de eerste was die een naam kreeg: 'Curva Carlos Checa' als eerbetoon aan de eerste Spaanse wereldkampioen Superbikes.
Topic: Gran Premio Animoca Brands de Aragón (2220 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Opnieuw Agius voor Lowes omdat deze nog steeds niet fit is, met de overzeese GP's voor de deur ben ik benieuwd hoe dat zich voor die periode ontwikkelt.

Vanmorgen vd Goorbergh op P23 en Bendsneyder op P24 op een baan waar hij vorig jaar ook niet uit de verf kwam. Vanmiddag stukken beter met een 0,7 verbetering en P18 de gecombineerde stand.

Maar het was vooral Zonta die van zich deed spreken: 0,9 sneller dan vanmorgen, 13e in de sessie en 14e in de gecombineerde stand en dus plaatsing voor Q2! Dat zou heel mooi zijn natuurlijk, maar er zal vast nog veel gebeuren in FP3..

Opvallend ook de MV Agusta van Ramirez als 11e. Canet en A. Fernandez duidelijk de snelsten.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Wat een draak van een wedstrijd van Bo, geen pukkel ingehaald.....doet een beetje meerijden.
Barry, top!
Zonta, wederom 2x gevallen dit weekend, het gaat hem zo niet worden.
Heel irritant die transponder perikelen van Dixon, verdient gevallen
Midstar racing
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Zonta viel recht voor mij. Had net iemand ingehaald nadat hij snel naar een groepje toe was gereden. Hij heeft indruk op me gemaakt. Gun hem tijd om het onder de knie te krijgen. Hij is erg jong en rijdt tegen een heel veld ervaren rijders. Hij valt de laatste tijd veel maar ik kan me voorstellen dat hij ongeduldig is en wil vechten om punten. Ik weet hoe ik was op mijn 16e.

Senna Agius reed ook een goede wedstrijd.
     Reageer met citaat 
Wat was het nu weer bij Bo ,
8 uitvallers en dan 15e worden .
Had die maar de ballen van Canet
Ik geef de moed op ,
Maar dat heeft Bo al een seizoen .
Jammer
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Sterke race en mooie overwinning voor Acosta

Het leek er op dat Augusto ging uitchecken, maar ze wisten hem verrassend genoeg weer binnen te hengelen.

Canet pakte vanmiddag z'n 12e Moto2 podium. Die eerste overwinning blijft hem maar ontglippen. Net niet goed genoeg telkens.

Bo weet er toch weer een puntje uit te slepen. Lastig weekend op een circuit waar hij nooit goed gaat. Dan is dat puntje mooi mee genomen. Een 1,5 sec achter 10e man Vietti is ook niet verkeerd. Helaas moesten er wel weer een man of 5/6 voor hem uitvallen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Meurders schreef 18-09-22 om 13:28:59
Wat was het nu weer bij Bo ,..

Citaat:
Tijdens de laatste zes ronden had ik daarnaast veel last van de voorband, er was bijna geen grip meer. Het was een zware race, nu moeten we naar de data kijken om de situatie te analyseren..

Het is elke keer het zelfde praatje..
Voor het eerst sinds flinke tijd een puntje op dit circuit is natuurlijk mooi. Maar het is weer met dank aan een flink aantal vallers.. en als ik kijk naar sommigen die voor hem eindigden als Dalla Porta en Zaccone.. die moet hij toch kunnen hebben?

Snelle navigatie: