Down Under: Phillip Island favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
18

Phillip Island

16 oktober 2022
Australië Phillip Island Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Fermín Aldeguer
2Augusto Fernandez
3Alonso Lopez
4Tony Arbolino
5Arón Canet
Volledige uitslag »

RACE

1Alonso Lopez
2Pedro Acosta
3Jake Dixon
4Fermín Aldeguer
5Manuel Gonzalez
Volledige uitslag »

TRIVIA

Na de overstap van RSM Team Scot/Force GP210 naar het JiR team met Motobi pakt Alex de Angelis hier in 2010 zijn eerste Poleposition die hij de volgende dag verzilvert met zijn eerste Moto2 zege voor Scott Redding (P2) en Andrea Iannone.
De Australische GP van 2012 was een groot feest voor de Australiërs. Het was de eerste keer sinds 1979 dat er in 3 klassen een Australiër op het podium stond: Casey Stoner (winnaar MotoGP), Anthony West (2e in Moto2) en Arthur Sissis (3e in Moto3).
Andrea Ballerini behaalde in 2013 op dit circuit de eerste Grand Prix zege binnen voor Ajo Motorsport dat later heel succesvol werd en veel kampioenen voorbracht.
Raffaele de Rosa kwalificeerde zich met de Scot Racing Team Honda in 2009 naar zijn eerste 250cc Poleposition. Een dag later stond hij met een derde plaats voor de eerste keer in zijn carrière op een Grand Prix podium.
Olivier Jacque en Shinya Nakano (beiden Chesterfield Yamaha) vochten in 2000 een heroïsche strijd uit die pas op de finish beslist werd toen de Fransman zijn teamgenoot met 0,014 sec. versloeg en zo de wereldtitel veroverde met 7 punten verschil.
Op het terrein waar eerder Valentino Rossi (2002) en Jorge Lorenzo (2013) hun 50e Grand Prix zege behaalden, deed Marc Márquez (Repsol Honda) het zelfde in 2015 door hier de MotoGP klasse te winnen.
Luca Cadalora (Marlboro Yamaha) schoof in het begin van de race van 1990, in een langzame bocht, al onderuit en kwam na vier ronden al weer als twintigste door, om daarna de race als derde af te sluiten achter Sito Pons en Jean-Philippe Ruggia.
Maverick Viñales (Pons/Kalex) zorgde hier in 2014 voor de 50e Spaanse zege in de Moto 2 klasse.
Telefónica MoviStar Honda rijder Daniel Pedrosa bezorgde Honda in 2005 de 600ste Grand Prix overwinning. Door een val van Pole-man Casey Stoner (Aprilia) behaalde hij zijn derde wereldtitel op rij.
Marco Simoncelli (Gilera) behaalde hier zijn laatste kwartliterzege in 2009 voor dat hij de overstap naar de MotoGP klasse maakte. Het was ook de allerlaatste keer dat in de 250cc werd gewonnen door 'een' regerend wereldkampioen.
Marco Melandri is de enige rijder die tot dusver (2017) succesvol was in drie klasses bij de Australische Grand Prix. In 1999 won hij met Honda de 125cc, gevolgd door een (Aprilia) 250cc zege in 2002 en de MotoGP (Honda) winst in 2006.
Marc Márquez reed in 2011 een indrukwekkende inhaalrace naar de derde plaats nadat hij vanaf de laatste startplaats moest vertrekken. Hij had een minuut tijdstraf gekregen nadat hij na afloop van de training Ratthapark Wilairot onderuit had gereden.
Esteve 'Tito' Rabat (Kalex) noteerde hier in 2014 zijn 9e Poleposition van het jaar en nam het oude record van Pol Espargaró uit 2012 over.
Met een zege tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen verzekert Marlboro Yamaha rijder John Kocinski zich van de wereldtitel 1990. Naaste concurrent Carlos Cardús (die genoeg zou hebben aan P2) viel uit met een gebroken schakelpedaal.
Topic: Down Under: Phillip Island (6985 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
In Australië soms lastige (koude) weersomstandigheden rond deze tijd van het jaar, we gaan het zien wat het nu zal zijn.

De strijd aan kop is superspannend met 1,5 verschil tussen Fernandez en Ogura. Gaat er een van deze twee een beslissende slag slaan?

Op racesport.nl in het verslag vd trainingen voor het Junior WK las ik een opmerkelijke passage: "Senna Agius, de Australiër die momenteel naast zijn deelname in deze competitie ook als teamgenoot actief is van Bo Bendsneyder in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap."

Ik weet niet beter dan dat Hada het seizoen af zou maken, dus waar dit ineens vandaan komt is me een raadsel. Bovendien heb ik nergens gelezen dat de Japanner bv geblesseerd zou zijn en vervanging nodig was.

Lijkt me aardige baan voor Bo, nieuw circuit weer voor Zonta.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 10-10-22 om 09:53:35
..
Op racesport.nl ... "Senna Agius, de Australiër ,,,ook als teamgenoot actief is van Bo Bendsneyder in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap." ....

Nou hij vervangt Hada in elk geval niet zoals te zien is op de Pre-Event pressonference waar hij samen met Bo aanwezig was (insta SAG Racing):
     Reageer met citaat 
Zonta is al klaar dit weekend. Pols blessure…
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Breuk in linkerpols las ik net.

Het gebeurde al bij het uitkomen van de 2e bocht (Southern Loop) zo te zien. Maar het merkwaardige is dat Acosta, Gonzalez en Zaccone (zelfde bocht als #ZvdG84).. rode vlag toen. Iets met baancondities of de wind? Zeer ongelukkig allemaal.

« Gewijzigd: 14-10-2022 om 12:53:24 door RG500IU »

fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
inderdaad wel heel zuur na 200 meter al. Gelukkig is het een "lichte"breuk zoals ik begreep. kan hij hopelijk snel weer op de motor zitten.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 14-10-22 om 09:03:18
Breuk in linkerpols las ik net.

Het gebeurde al bij het uitkomen van de 2e bocht (Southern Loop) zo te zien. Maar het merkwaardige is dat Acosta, Gonzales en Zaccone (zelfde bocht als #ZvdG84).. rode vlag toen. Iets met baancondities of de wind? Zeer ongelukkig allemaal.


Ik las net dat hij zelf aangaf een natte plek te hebben aangetikt. Hoe zeer hij ook in een leerproces zit: dit mag hem maar één keer in zijn loopbaan overkomen.
Doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat zuur voor Zonta zeg...... hij heeft mooie dingen laten zien in zijn Rookie jaar. Boven mijn verwachtingen in elk geval. Helaas wil het tot nu toe nog niet zijn kant op rollen. Maar zo'n jaar krijg je een dikke huid van! En dat gaat hem alleen maar helpen in de toekomst.

Bo zat er wel goed bij in de vrije trainingen. P17 op de grid is teleurstellend. Morgen wederom voor de punten gaan

Slechte kwalificatie voor Ogura.....P13.

Z'n concurrent Fernandez P2.

De boscoscuro's gaan goed zou mooi zijn als Aldeguer morgen een podium naar huis weet te rijden.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 15-10-22 om 11:24:15
...
Bo ...P17 op de grid is teleurstellend...
punt.

Maar niet alleen Bo, ook Dixon en Ogura had ik veel verder naar voren verwacht. Vietti en Acosta waren bijna nergens in de VT's en die staan er ineens wel behoorlijk bij.
     Reageer met citaat 
Bo voor de achtste keer dit jaar in de top 10
     Reageer met citaat 
Wat een blunder zeg met Navarro naast de baan. De marshals die om een rodevlag schreeuwen

Ook weer tijdens de kwali, coureurs die snellere tijden zetten onder geel en dan alleen hun ronde kwijtraken

En dan maar zeuren dat het allemaal veiliger moet
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Zeer kwalijke zaak, dat had een rode vlag moeten zijn!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat een race van Lopez die jongen heeft toch serieus veel talent! Het gat wat hij direct sloeg na de start. Even die longlap penalty nemen en alsnog ruim op kop de baan weer opkomen. En ze zagen hem niet weer.

Beetje het Quartararo verhaal. Een aantal jaren het niet waar maken, afgeserveerd worden naar het CEV (oke Quartararo dan niet) en ineens staat ie er.

Goede race van Acosta met P2

En leuk duel om de laatste podiumplaats tussen Dixon en Beaubier. Ik hoopte dat Beaubier hem zou pakken, maar had iets te veel van z'n banden gevraagd. Maar Dixon op het podium kan ik ook wel mee leven 5x podium al dit jaar.

Aldeguer op de 2e Boscoscuro pakt ook een mooi resultaat met P4. Z'n beste finish tot nu toe in de Moto2.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
MB84 schreef 16-10-22 om 08:59:34
Bo voor de achtste keer dit jaar in de top 10


Ja mooie prestatie En inderdaad z'n 8e top tien resultaat dit jaar. Goede verbetering tov vorig jaar.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 16-10-22 om 13:08:03
Zeer kwalijke zaak, dat had een rode vlag moeten zijn!


100% Dat kon echt niet wat daar gebeurde. Op volle snelheid langs die marshalls die vlak langs de baan stonden. Er lag daar ook nog een coureur. Ongelooflijk dat daar niet op gereageerd is
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 16-10-22 om 13:08:03
Zeer kwalijke zaak, dat had een rode vlag moeten zijn!


Echt ongelofelijk wat zaten ze daar te slapen. Ik had als marshall zelf de rode vlag gepakt, dan maar geen Marshall meer daarna. Levensgevaarlijk was dit

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: