Ten Kate met Bradley Smith naar Argentinië favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
10

Villicum

23 oktober 2022
Argentinië Autódromo El Villicum, Albardón

UITSLAGEN

RACE 1

1Dominique Aegerter
2Raffaele De Rosa
3Federico Caricasulo
4Can Öncü
5Niki Tuuli
Volledige uitslag »

RACE 2

1Dominique Aegerter
2Federico Caricasulo
3Lorenzo Baldassarri
4Niki Tuuli
5Stefano Manzi
Volledige uitslag »

TRIVIA

Tijdens de eerste Argentijnse ronde ooit in 2018 vertrok Lucas Mahias hier van Poleposition. Landgenoot Jules Cluzel behaalde echter de overwinning op een compleet Yamaha podium voor Sandro Cortese en Mahias.
Yamaha rijder Jules Cluzel won hier in 2019 de 250e race in de WSS historie en behield met nog een race te gaan nog een theoretische kans op de WK titel.
San Juan werd in 2018 het 48e circuit in de geschiedenis waar een WK Superbike wedstrijd werd verreden.
Jules Cluzel (Yamaha) behaalde hier in 2018 zijn 17e WSS zege om de meest succesvolle rijder uit Frankrijk in deze klasse te worden. Landgenoot Fabien Foret was zijn voorganger met 16 overwinningen.
Topic: Ten Kate met Bradley Smith naar Argentinië (2474 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De in Portugal geblesseerde geraakte Leonardo Taccini wordt voor deze ronde door oud MotoGP coureur Bradley Smith vervangen
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De laatste tijd veelbesproken Tom Booth-Amos meldt op zijn Twitter account dat hij voor Motozoo By Pucetti de laatste drie races gaat doen. Ik weet niet of Jeffrey Buis geblesseerd is, maar aan zijn WSS avontuur lijkt een einde te zijn gekomen.
     Reageer met citaat 
Reed Buis niet alleen de Europese wedstrijden?
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Optimate schreef 20-10-22 om 19:55:36
Reed Buis niet alleen de Europese wedstrijden?

Ja klopt, wist het eigenlijk ook wel.
TBA is ter vervanging van Benjamin Currie en niet Jeffrey die volgend jaar ook een start zou hebben werd verteld in de racesport.nl pod/vodcast van vanavond.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Pfoe......wat een ontknoping in race 2! Ondanks dat ik het niet leuk vond, was het wel een geweldige actie van Aegerter op Baldassarri in de laatste bochtensectie.

Echt bizar hoe goed Aegerter dit jaar is in het WSS 15x gewonnen! Soms is hij dominant en soms moet hij er geweldig voor knokken. Uiteindelijk staat hij er altijd weer. Z'n pace in de laatste ronden is altijd wat beter dan de concurrentie.

De Rosa en Caricasulo waren goed op dreef dit weekend.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ik heb gisteravond pas race 2 kunnen kijken. De laatste tijd vind ik de races in deze klasse fijn kijkspel hoor. De reglementen zorgen er voor dat ook andere merken dan Yamaha om podiumplekken kunnen strijden.
We zagen onlangs een eerste winst voor Triumph en het lijkt een kwestie van tijd voordat Ducati dat gaat doen.
De Rosa had in race 2 al een aardige voorsprong en leek weg te lopen helaas ging hij onderuit. Ook de MV met Tuuli is snel en een podium voor deze combi zit er ook wel in.

Dat het nog steeds Aegerter is de meestal de winst pakt is ook de klasse vd Zwitser die als een koning rondrijdt maar alles uit de kast moet halen om te winnen. Hij weet steeds het goede moment te kiezen om (meestal) in de laatste ronde toe te slaan, zo ook in Argentinië.

Snelle navigatie: