Maleisië / Sepang favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
19

Sepang

23 oktober 2022
Maleisië Sepang International Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Dennis Foggia
2Izan Guevara
3Sergio Garcia
4Jaume Masiá
5Daniel Holgado
Volledige uitslag »

RACE

1John McPhee
2Ayumu Sasaki
3Sergio Garcia
4Jaume Masiá
5Diogo Moreira
Volledige uitslag »

TRIVIA

Zulfahmi Khairuddin (AirAsia-Sic-Ajo KTM) veroverde voor zijn thuis Grand Prix in 2012 Poleposition waarmee hij de eerste coureur was uit Maleisië die dit presteerde.
Casey Stoner bezorgde KTM hier in 2004 de eerste Grand Prix zege ooit. In het jaar dat Andrea Dovizioso (Kopron Scot Honda) kampioen werd eindigde de Red Bull KTM rijder toen als 5e in de eindstand.
Achter winnaar Sandro Cortese veroverde Zulfahmi Khairuddin (Air Aisia Ajo / KTM) met een tweede plaats tijdens zijn thuisrace in 2012 als eerste coureur uit Maleisië een Grand Prix podium.
Door een zege in 2012 werd Sandro Cortese (Red Bull KTM/Ajo)de eerste wereldkampioen in de nieuwe Moto 3 4-takt categorie die de 125cc klasse opvolgde. Met nog 2 GP's te gaan was de Duitser niet meer in te halen voor de concurrentie.
Kort nadat hij in Brazilië in 2003 zijn eerste Grand Prix had gewonnen, wist Derbi rijder Jorge Lorenzo in Maleisië zijn eerste Poleposition te veroveren.
Met een tweede plaats in 2004 wist Kopron Scot Honda rijder Andrea Dovizioso zich verzekerd van zijn eerste wereldtitel. 'Dovi' won dat seizoen 5 keer en stond 11 maal op het podium. In 2005 maakte hij met hetzelfde team de overstap naar de 250cc.
Marc Márquez (Red Bull Ajo Motorsport) won hier zijn 8e Grand Prix van het seizoen 2010. Voor Derbi was dit de 11e zege in een seizoen, een nieuwe mijlpaal voor de Spaanse fabrikant.
John McPhee (Sterilgarda Max Husqvarna) werd hier in 2022, op een leeftijd van 28 jaar en 101 dagen oud, de oudste winnaar in de lichtste 4-takt categorie.
Collin Veijer met de Husqvarna van het Liqui Moly Husqvarna Intact GP team behaalde hier in 2023 zijn eerste Grand Prix overwinning. Dit was de eerste Nederlandse zege sinds Brno 1990 waar Hans Spaan de 125cc klasse won.
Toni Elías (Moriwaki) had hier aan een vierde plaats in 2010 genoeg om de eerste wereldtitel in de nieuwe Moto 2 klasse op zijn naam te schrijven.
Miguel Oliveira behaalde met een derde plaats bij de Grand Prix van Maleisië van 2013 de eerste podiumplek in de historie van het Indiase motormerk Mahindra.
Topic: Maleisië / Sepang (2238 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Foggia in beide trainingen op vrijdag het snelst, Muñoz doet het ook weer goed, net als Sasaki.

Maleisiër Syarifuddin Azman is wild-card bij het Visiontrack Team, waar hij al eerder voor reed als vervanger. Een andere rijder van dit team, Josh Whatley (u weet wel, zwagertje van..).. moet zondag vanuit de pits (5 sec. nadat groene licht is gevallen) starten wegens ongeoorlofde motorwissel.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Foggia op pole voor de beide GASGAS jongens. Sasaki start van P7.

De titel is vergeven, maar de strijd voor de andere ereplaatsen ligt nog volop open. 18 punten is het verschil tussen García, Foggia en Sasaki.
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Van wie is Joshua Whatley de zwager?
     Reageer met citaat 
Zonta
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Rijder vd dag: Yamanaka
Hebben jullie gezien hoe hij daar tussen de fiets en de liggende Nepa door slalomde?
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
John Mc.Phee!! Geweldig

Op de valreep, in een teleurstellend laatste Moto3 seizoen, nog even een keertje winnen! Echt klasse. Kwam in die lange doordraaier even van P5 naar de leiding.

Voor mij de man van de race. Kort gevolgd door Yamanaka

en een 1-2tje voor het Husqvarna team.

De strijd voor P2 is nog niet beslist. 14 punten is het verschil tussen Garcia, Foggia en Sasaki.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
4 crashes voor Tatsu Suzuki op rij. Oftewel 0 punten in de overzeese trip. Had net zo goed thuis kunnen blijven

Maakt toch ook 0 progressie. Ontzettend goed op z'n dag, maar kan nooit een solide seizoen aan elkaar rijgen. Inmiddels al z'n 8e jaar in de Moto3....

Snelle navigatie: