Gran Premio Michelin® de la República Argentina favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
2

Rio Hondo

2 april 2023
Argentinië Autódromo Termas de Río Hondo

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Álex Márquez
2Marco Bezzecchi
3Francesco Bagnaia
4Franco Morbidelli
5Maverick Viñales
Volledige uitslag »

RACE

1Marco Bezzecchi
2Johann Zarco
3Álex Márquez
4Franco Morbidelli
5Jorge Martín
Volledige uitslag »

TRIVIA

De Argentijn Eduardo Salatino (Norton) werd met 19 jaar en 274 dagen oud tijdens de Argentijnse Grand Prix op het circuit van Buenos Aires in 1962 de jongste coureur ooit op het podium van de koningsklasse. Randy Mamola nam dit record over in 1979.
Sebastián Porto is met afstand de meest succesvolle Argentijnse Grand Prix coureur; van 2002 tot en met 2005 behaalde hij zeven GP zeges in de 250cc klasse. Jorge Kissling en Benedicto Caldarella behaalden elk een 500cc (thuis) zege.
De Argentijnse broers Juan (2e) en Eduardo (3e) Salatino waren de eerste broers die gezamenlijk op het zelfde podium stonden bij een Grand Prix. Dit gebeurde in de 500cc klasse bij de Argentijnse GP van 1962 op het circuit van Buenos Aires.
Marc Marquez (Repsol Honda) werd in 2014 de eerste coureur in de geschiedenis van de koningsklasse die Poleposition tijdens de eerste drie races van het seizoen allemaal in een overwinning verzilverde.
Cal Cutchlow (LCR Honda) won hier de Argentijnse GP in 2018 wat de 750e Grand Prix zege voor Honda was.
Marc (winnaar MotoGP) en Alex Márquez (P2 in Moto3) stonden hier in 2014 voor de zevende keer in hun carrière op het podium van dezelfde Grand Prix. Dit was een evenaring van het record van de Sarron broers (Christian en Dominique) in de jaren '80.
Met Danny Kent (P1/Moto 3), Sam Lowes (P3/Moto 2) en P3 voor Cal Crutchlow in de MotoGP waren er in 2015 voor het eerst Britse podiumplaatsen in de 3 belangrijkste klassen sinds Silverstone 1978 (Horton/125cc, Herron/250cc en Manship & Sheene (500cc)
Aleix Espargaró reed zijn Aprilia RS-GP hier in 2022 naar Poleposition. Het was de eerste 4-takt pole in de historie van het Italiaanse merk in de zwaarste klasse.
In 2014 werd de Argentijnse Grand Prix voor het eerst sinds 15 jaar op dit circuit (aangelegd in 2008) verreden. Marc Márquez (Honda/MotoGP), Esteve "Tito" Rabat (Kalex/Moto2) en Romano Fenati (KTM/Moto3) waren de winnaars.
Door een 14e plaats van Pol Espargaró en een 15e voor Bradley Smith wist KTM bij de tweede race van hun eerste (2017) seizoen in de koningsklasse de eerste WK punten te scoren.
Topic: Gran Premio Michelin® de la República Argentina (3687 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Aprilia staat na dag 1 er goed voor op het circuit waar ze vorig jaar met Aleix hun eerste zege haalden. Gaan ze dat wellicht herhalen? Ik zie Maverick de veteraan dit jaar overvleugelen, hij lijkt 'back in his Mojo'..

Het Mooney VR46 staat er ook goed bij. De eerste Japanse machine (Taka) op P8. De 2020 en 2021 kampioenen Mir & Fabio Q staan op plekken die geen rechtstreekse toegang tot Q2 geven. Morbidelli toont (vorige wk ook al beetje) tekenen van verbetering en staat als beste Yamaha op P9.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Dat was in elk geval een leuke onvoorspelbare kwalificatiesessie.
Bij wisselende omstandigheden hoeft het geen nadeel te zijn om te promoveren van Q1 naar Q2, dat laat de man op pole weer zien.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Weetjes: Na de Pole van Marc in Portimão en die van vandaag door Álex zijn de Márquez brothers het eerste broederpaar die Pole pakken (in zwaarste klasse) voor twee opeenvolgende GP's.

Ze zijn het tweede broederkoppel met een Pole achter hun naam na Aleix en Pol Espargaró.
     Reageer met citaat 
Jammer dat Morbidelli het niet vol kon houden, had het hem zo gegund!!

Erg knappe en sterke race van Binder zeg. Het werd nog spannend op het laatst door het tevens sterk rijdende VR46 duo, maar mooi afgemaakt door Binder.

Het is de eerste paar rondes wel flink boksen zeg, je houdt je hart vast... Alex Marques sterke begin fase, ook jammer dat hij het niet vol kon houden.

Joan Mir een harde klapper in de eerste ronde. Wat zal die ongelukkig zijn op de Honda. Maar hopen dat we niet nóg een afvaller voor de race van morgen hebben!
     Reageer met citaat 
We kunnen ook gelijk ophouden met het verhaal dat er niet ingehaald kan worden door de aero. Het was niet bij te houden. Het is gewoon dat die Michelin banden geen volledige race afstand mee kunnen. En ik geloof dat het nog wel een tijdje duurt eer er nieuwe banden komen.
     Reageer met citaat 
Harald schreef 01-04-23 om 22:09:09
We kunnen ook gelijk ophouden met het verhaal dat er niet ingehaald kan worden door de aero..... Het is gewoon dat die Michelin banden geen volledige race afstand mee kunnen.


Interessante gedachte, eens kijken hoe zich dat in de komende sprint races gaat ontwikkelen
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Joan Mir zal niet starten agv zijn crash gisteren. Trauma aan nek en rug, zo valt te lezen op MotoGP.com .
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Spijtig voor Mir. Beroerd begin van z’n start met Honda.

Leuke sprintrace gezien. Kwalificatie is belangrijk? Niet volgens Binder van P15 op de grid weet hij de race te winnen! Erg knap.

Goede dag voor de jongens uit de VR46 stal met Bez P2, Marini P3 en Morbidelli P4.

Vooral Morbidelli verbaasde me toch wel. Mooi voor hem. Lang geleden dat hij zo’n race in de kop wist te rijden.
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Wat een apparte rijder is Zarco toch. Zo zie je hem weken niet, zo rijdt ie een race die kampioenswaardig is. AM zal wel gedacht hebben... . Die er overigens netjes op bleef zitten en een podiumplek veilig stelde. Toch een Marquez op het podium


Oom Valentino heeft zijn rijder op het hoogste ereplaatsje, en hoe! Knap hoor

Quartararo blijft ogenschijnlijk weer kalm, en doet wat hij moet doen. Respect voor zijn volwassen manier van reageren en rijden.

Binder & Bagnaia van hero naar zero. Snel door naar de volgende race.
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Midstar racing
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat een race en overwinning van Bezzecchi! Zeer indrukwekkend. En wat een begin van het seizoen voor hem. De nieuwe WK leider en 3x podium uit de eerste 4 races.

Knappe slotfase en goede P2 voor Zarco Helaas kan hij nooit een constant seizoen aan elkaar knopen, maar op de juiste momenten staat hij er telkens weer.

Goede race ook van Alex Marquez. Eerste podium op de Duc en z’n eerste sinds 2020.

En 4-4 voor Morbidelli. Lekker weekend voor Franky. Hopelijk geeft dit hem weer wat drive.

Quartararo ook knap naar voren gekomen vanaf de laatste positie.

De Aprillia’s konden weinig in de regen. Teleurstellend. Jammer dat Oliveira er niet was.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Moet zelf nog kijken hoor, maar Raúl Fernández blikt via Twitch terug op de Argentijnse GP:
Citaat:
I did a new stream on my Twitch channel explaining how the GP of Argentina went and answering your questions. Now available on YouTube (with automatically auto-generated subtitles in English):

Omdat ik Spaans leer sws wel interessant ...
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 06-04-23 om 20:57:29
Spaans leer


https://www.youtube.com/watch?v=Raicuc2I2rM
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: