Austin Texas Moto2 '23 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
3

Austin

16 april 2023
Verenigde Staten Circuit Of The Americas, Austin, Texas

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Celestino Vietti
2Pedro Acosta
3Filip Salač
4Bo Bendsneyder
5Alonso Lopez
Volledige uitslag »

RACE

1Pedro Acosta
2Tony Arbolino
3Bo Bendsneyder
4Jeremy Alcoba
5Filip Salač
Volledige uitslag »

TRIVIA

Na winst in de Moto 3 (2013) en Moto 2 (2016) werd Alex Rins (Suzuki) hier in 2019, door winst in de MotoGP klasse, de eerste rijder die in alle klasses op deze baan wist te winnen.
Spanje werd hier in 2013 na Groot Brittanië (Imatra/Finland 1967) het tweede land dat buiten eigen grondgebied 8 van de 9 podiumplaatsen in de belangrijkste klasses in de wacht sleepte.
Maverick Viñales (Kalex) won in 2014 hier zijn eerste Grand Prix in deze klasse. Voor het eerst in de historie waren er 4 verschillende Spaanse (Pol Espargaró (JAP/2013), Nico Terol (VAL), Tito Rabat (QAT 2014) winnaars in 4 achtereenvolgende GP's.
David Alonso (CF Moto) reed hier in 2024 de snelste kwalificatietijd in de Moto 3 klasse en werd daarmee de eerste rijder die Poleposition voor Columbia veroverde.
Scott Redding (Marc VDS Kalex) kwalificeerde zich in 2013 als jongste Britse rijder in de tussenklasse op Poleposition en nam het oude record uit de jaren 60 over van Mike Hailwood.
In 2013 waren er voor het eerst in de geschiedenis van de middenklasse (250cc/Moto2) tijdens 3 achtereenvolgende GP's 3 verschillende Spaanse winnaars: Marc Márquez (Valencia 2012), Pol Espagaró (Qatar 2013) en USA winnnaar Nicolás Terol.
Met zijn zege bij de tweede race van het seizoen in 2013 vestigde Marc Márquez niet alleen nieuwe records voor de MotoGP klasse. Márquez volgde ook landgenoot Dani Pedrosa op als jongste winnaar in de 3 belangrijkste klasses.
Na Daytona (midden jaren '60), Laguna Seca en Indianapolis werd the Circuit Of The Americas in 2013 het vierde circuit in de USA waar een Grand Prix werd georganiseerd.
Door de zeges van Danny Kent (Moto 3) en Sam Lowes (Moto 2) in 2015 waren er voor het eerst sinds Zweden 1977 (Mick Grant: 250cc en Barry Sheene: 500cc) twee Britse overwinningen op dezelfde dag.
De eerste Grand Prix (2013) op dit circuit kende 3 Spaanse winnaars: Álex Rins (Moto 3), Nicolás Terol (Moto 2) en Marc Márquez in de MotoGP. Mika Kallio was deze dag met een derde plaats in de Moto 2 de enige niet Spanjaard op het podium.
Sam Lowes (Speed-Up) behaalde hier in 2015 zijn eerste Grand Prix zege en werd hiermee de eerste oud Supersport 600 wereldkampioen die een zege behaalde in de 250cc/Moto 2 GP's.
Cameron Beaubier (Kalex) werd hier in 2022 met Poleposition de eerste thuisrijder in de tussenklasse die dat deed op Amerikaans grondgebied sinds John Kocinski in 1989 op Laguna Seca in de 250cc klasse.
Topic: Austin Texas Moto2 '23 (4593 keer gelezen)
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Nette kwalificatie van Bo, P4!

« Dit bericht stond oorspronkelijk in (verwijderd topic) »

If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
     Reageer met citaat 
Celestino Vietti op pole. Is he back?


Bo Bendneyder had een goed ritme, bovenaan in Q1 en vierde in Q2, mooi gedaan.

Foto van [/img]https://www.fantic.com/us-en/content-News/vietti-and-gomez-brought-at-home-a-wet-moto2-argentina-gp_18sv1/
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Goede kwalificatie van Bo, Baltus had ik wel meer naar voren verwacht gezien zijn trainingen.
Midstar racing
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Baltus viel mij ook wat tegen, maar las in persbericht dat hij kleine crash (vlgs mij niet in beeld geweest heeft) heeft gehad die voor wat oponthoud zorgde. Denk dat hij er wel goed voor staat wat betreft de race.

De P4 van Bendsneyder is eindelijk weer een plek waar we hem echt graag zien, zijn op een na beste QP ooit. Het verschil naar P1 is nu + 0.157 terwijl dat in Qatar destijds bijna 0,25 was.. dus eigenlijk zit hij er dichter bij nu En er was nog een snellere ronde zelfs, die had hem met 0,001 verschil op Arbolino zelfs P3 gebracht, maar daar had hij zich niet helemaal aan de tracklimits gehouden.

Alleen dan komt weer die vermaledijde eerste ronde. Ik heb op een of andere manier wel gevoel dat hij zich daar dit seizoen in verbeterd heeft. Zag er in elk geval goed uit de vorige GP's. Het is lastig passeren tot aan de haakse hoek waar het rechtse stuk begint. Als hij tot daar wat aan positiebehoud kan doen kon het wel eens mooie race worden

« Gewijzigd: 16-04-2023 om 11:06:57 door RG500IU »

     Reageer met citaat 
Gewoon een hele goede kwalificatie van Bo!
Was nu niet erg dat hij via Q1 moest komen. Daar al de snelste en dan een hele mooie p4 op de grid
     Reageer met citaat 
Heeft Bo regenbanden laten monteren of zo…
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Same old story, de angst spat ervan af.
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Trax

avatar
ZAC #111 en #717, Teammanager #222

     Reageer met citaat 
Mijn hemel, wat slecht! Hij zit echt iedere bocht verkeerd en durft nergens de motor te laten staan.
Zwaar teleurstellend.
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
     Reageer met citaat 
Inmiddels weer 9e, herpakt zich.
     Reageer met citaat 
Bo logenstraft onze grote monden na de eerste ronde. Knappe race gereden.
     Reageer met citaat 
Ik wordt gek!!!!!!! Bo 3e
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Hoe dan
Bijzonder
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Wtf happened?
     Reageer met citaat 
Jaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: