Spanje favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
4

Jerez

30 april 2023
Spanje Circuit Angel Nieto, Jerez de la Frontera

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Sam Lowes
2Pedro Acosta
3Jake Dixon
4Alonso Lopez
5Ai Ogura
Volledige uitslag »

RACE

1Sam Lowes
2Pedro Acosta
3Alonso Lopez
4Tony Arbolino
5Arón Canet
Volledige uitslag »

TRIVIA

Enea Bastianini, Luca Marini en Marco Bezzecchi (allen Kalex) zorgden bij de Grand Prix van Andalusië in 2020 voor het eerste volledig Italiaanse podium in de Moto 2 geschiedenis.
Alex Crivillé (Repsol Honda) won in 1999 de Spaanse Grand Prix op dit circuit en zorgde daarmee voor de 200e Spaanse GP zege.
De Poleposition bleef bij de start in 1988 onbezet nadat Carlos Lavado (Yamaha), die de snelste was tijdens de trainingen, al in de opwarmronde onderuit ging.
Met zijn zege in 2018 in de Moto 3 klasse werd Philipp Öttl de 7e zoon van een Grand Prix winnaar die zelf ook een GP won. De families Pagani, Graham, Rossi, Roberts, Nieto, Bradl ging vader Peter en zoon Philip hier in voor.
Loris Capirossi (Aprilia) won in 1998 voor het eerst sinds vier jaar weer een 250cc Grand Prix. Teamgenoot Valentino Rossi stond, met een tweede plaats, die dag voor het eerst op het podium in de kwartliterklasse.
Valentino Rossi (Nastro Azurro Aprilia) kwam in 1999 als winnaar over de finish, parkeerde zijn machine tegen de vangrail en dook tot grote hilariteit van iedereen een toilethokje/dixi in dat langs het circuit stond. Hij kon het niet langer ophouden!
Dani Pedrosa won de MotoGP race in 2017 en werd hiermee de eerste coureur in de geschiedenis die in 16 achtereenvolgde seizoenen minimaal een WK wedstrijd wist te winnen. Dit deed hij in 2002-2003 (125cc), 2004-2005 (250cc) en vanaf 2006 in MotoGP.
15 jaar nadat hij zijn zoon Marco op dit circuit de 125cc zag winnen, stond Paolo Simoncelli hier als teameigenaar op het podium in 2019 toen zijn rijders Niccolò Antonelii en Tatsuki Suzuki voor een 1-2 zorgden in de Moto 3 klasse.
Met zijn zege in de tweede race van 2010 is Toni Elías (Gresini Moriwaki) een van zes rijders, Mike Hailwood, Jim Redman, Chaz Mortimer, Loris Capirossi en Valentino Rossi gingen hem voor, die in 4 verschillende klassen GP's hebben weten te winnen.
Romano Fenati (KTM) kwam in 2014 als winnaar in de Moto 3 over de finish. Het was de 50e Grand Prix zege voor deze Oostenrijkse fabrikant, 13 ervan waren in de 125cc, 9 in de 250cc en 28 in de Moto 3 klasse.
Juan Garriga won op Spaans grondgebied in 1988 de Portugese Grand Prix met een Yamaha. Het was de eerste zege voor de Spanjaard die dat jaar nog twee zeges zou halen in Assen en Brno, wat ook zijn laatste overwinning zou zijn.
Door de debuutzege in 2013 van Esteve Rabat waren er, na Marc Márquez (Valencia 2012), Pol Espagaró (Qatar 2013), Nicolás Terol (Austin/USA), tijdens 4 achtereenvolgende GP's 4 verschillende Spaanse winnaars!
Topic: Spanje (3386 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Niet de meest boeiende Moto2 race ooit. Beetje saai zelfs, zoals wel vaker op Jerez. 20 man binnen een seconde in de trainingen en kwalificatie, maar dan beste afstanden onderling in de race. Dat kan ik dan wat minder rijmen, maar goed.

Mooie overwinning voor Lowes sterke race met indrukwekkende pace. Acosta had niks in te brengen. Goed dat Lowes laat zien het nog steeds te kunnen.

Lastig weekend, maar uiteindelijk prima P4 voor Arbolino.

Teleurstellend weekend voor de Benelux. Baltus na een knappe P6 in de kwalificatie niet verder dan een 13e plaats.

Zonta kende goede trainingen en kwalificatie, maar helaas al snel last van arm-pump. Wat zijn verval in de race verklaart. Jammer jammer.

En ja, 2023 is nog niet het jaar van Bo. Dat hij achteraan moest starten was pech, maar dan nog verwachtte ik wel dat hij zich terug zou vechten tot in de punten. Ondanks z'n problemen een tegenvallende race met resultaat. Het hele weekend viel al wat tegen.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: