Le Mans Moto3 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
5

Le Mans

14 mei 2023
Frankrijk Bugatti Circuit, Le Mans

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Ayumu Sasaki
2Diogo Moreira
3Daniel Holgado
4Andrea Migno
5Ivan Ortola
Volledige uitslag »

RACE

1Daniel Holgado
2Ayumu Sasaki
3Jaume Masiá
4Ivan Ortola
5Ryusei Yamanaka
Volledige uitslag »

TRIVIA

De Franse Grand Prix van 2012 ging de geschiedenis in als de 800e GP die, sinds de start in 1949, voor WK punten telde.
Tijdens de Frans Grand Prix van 1979 behaalde de Noord-Ier Joey Dunlop door een 9e plaats in de 350cc klasse met een Yamaha zijn eerste WK punten. De Fransman Patrick Fernandez (ook Yamaha) behaalde zijn eerste Grand Prix zege!
Freddie Spencer behaalde met zijn Rothmans Honda's de dubbelzege (250 & 500cc) bij de Franse Grand Prix van 1985, het was de laatste keer in de geschiedenis dat één rijder op dezelfde dag deze klasses wist te winnen.
De Franse Grand Prix 2021 werd de eerste GP zege voor het merk GasGas (KTM) dat vooral bekend is door de cross en trial. Sergio García van het Aspar team behaalde hiermee zijn tweede Grand Prix zege.
De 16 jarige regerend Open Spaans kampioen Maverick Viñales (Blusens by Paris Hilton Racing/Aprilia) behaalde in 2011 in zijn vierde Grand Prix al zijn eerste zege en werd hiermee de jongste Spaanse GP winnaar ooit.
Tijdens de natte Franse Grand Prix van 2009 behaalde Jasper Iwema op de Seel van Racing Team Germany met een 13e plaats zijn eerste WK punten.
Met winst in de MotoGP klasse in 2017 door Maverick Viñales behaalde Yamaha de 500e Grand Prix overwinning in haar historie.
Red Bull KTM rijder Marc Márquez verovert in 2009 de Pole en is, op de leeftijd van 16 jaar en 89 dagen oud, de jongste Spaanse coureur ooit die dit presteerde. MM93 was toen (op Marco Melandri na) de op een na jongste coureur ooit op Pole.
Thomas Lüthi behaalde hier in 2006 met de RS125R machine de 164e en laatste Grand Prix zege voor Honda in deze klasse.
Louis Rossi werd in 2012 na Jean Aureal (1969), Guy Bertin (1979), Jean-Claude Selini (Nogaro 1982) en Mike di Meglio (2008) de 5e Franse winnaar in de lichtste klasse van een thuis-GP. Arnoud Vincent & Johann Zarco wonnen ook, maar niet in Frankrijk
Voor het eerst sinds ruim anderhalf jaar staat in 2012 de naam Rossi weer op de bovenste trede van het podium: Louis Rossi (FTR Honda) behaalde hier zijn eerste Grand Prix zege nadat vele favorieten van hun voetstuk vielen op de natte en gladde baan!
De 18 jarige Luís Salom debuteerde hier in 2010 voor het Nederlandse Stipa Molenaar Racing Team als vervanger van de Fransman Quentin Jacquet omdat deze niet aan zijn financiële verplichtingen had voldaan..
Topic: Le Mans Moto3 (1808 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Oef Veijer er hard af in Q1 met een high sider. Wel oké gelukkig. Zat in een heel snel rondje…
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Gelukkig ok, was een beste klapper
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Mooie overwinning voor Holgado, in de thuisrace van het Tech3 team. Knappe race, volwassen gereden. Vanaf de start het tempo aangevoerd en telkens kunnen counteren wanneer Sasaki er langs kwam. Grote stap gezet tov vorig jaar.

P2 voor Sasaki. Z’n eerste podium van het jaar die wat lastig begon met 2x een DNF.

Podium nummer 3 op rij voor Masia. Laat dit jaar eindelijk eens wat consistentie zien.

Goed resultaat ook voor Ortola en Yamanaka.

En een puntje voor Veijer! Na de technische problemen op Vrijdag en een beste crash op Zaterdag, toch nog een puntje weten te pakken
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Veijer zal vast nog last gehad hebben van die klapper. Geen verkeerd resultaat dit.

Leuke race, veel actie. Masia doet goede zaken voor het kampioenschap.
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Sasaki probeerde het wel maar kwam niet tot de winst. Veijer zal inderdaadwel beurs zijn geweest maar toch een nette race.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Snelle navigatie: