Deutschland, Moto drei 2023 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
7

Sachsenring

18 juni 2023
Duitsland Sachsenring, Hohenstein-Ernstthal

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Ayumu Sasaki
2Deniz Öncü
3Ivan Ortola
4Collin Veijer
5David Muñoz
Volledige uitslag »

RACE

1Deniz Öncü
2Ayumu Sasaki
3Daniel Holgado
4Ivan Ortola
5David Alonso
Volledige uitslag »

TRIVIA

Sandro Cortese (Red Bull KTM) behaalde in 2012 vanaf Poleposition de zege en werd daarmee de eerste Duitser die zijn thuis Grand Prix won sinds Dirk Raudies in 1994. Doordat concurrent Maverick Viñales niet scoorde, nam Cortese ook de WK leiding over
Ayumu Sasaki (Petronas Honda) behaalde hier in 2019 de eerste Japanse pole in de Moto 3 klasse. Het was ook meer dan 16 jaar geleden (Youichi Ui in Zuid Afrika 2003) dat er een Japanner het snelst in de kwalificatie was.
Door de MotoGP winst in 2019 werd Marc Márquez (Repsol Honda) de eerste rijder in de geschiedenis die in 10 achtereenvolgende seizoenen op het zelfde circuit wist te winnen. Hij verbeterde hiermee het oude record van Agostini (9x) op Imatra uit 1973.
In 2009 was er een unieke top 5 van alleen maar Spaanse coureurs: Julián Simón, de latere wereldkampioen (Aprilia), was de winnaar voor Sergio Gadea (Aprilia), Joan Olivé (Derbi), Nicolás Terol (Aprilia) en Pol Espargaró die 5e werd met een Derbi.
Nadat hij eerder in 1961 de West-Duitse Grand Prix had gewonnen won de Oost-Duitser Ernst Degner ook zijn thuis-GP op de in eigen land gebouwde MZ. Degner werd daarmee de eerste 'Duitser' die op dit circuit een GP in de huidige lichtste klasse won.
Marc Márquez behaalde in 2010 in Duitsland zijn 5e zege op rij en was de jongste rijder die dit ooit presteerde. Voor Derbi betekende het de 100e Grand Prix zege, een mijlpaal voor de Spaanse motorfabrikant.
John McPhee behaalde hier een zesde plaats in de regenrace van 2016, de beste Grand Prix klassering ooit voor een motorfiets met een Peugeot sticker op de tank.
Door in 2019 een tweede plaats te halen bij de eerste MotoE WorldCup werd Bradley Smith de eerste rijder in de geschiedenis met podiumplekken in deze categorie alsmede de lichtste (125cc), midden (Moto 2) en zwaarste (MotoGP) klasse van Grands Prix.
Door 0,001 sec. eerder over de streep te komen dan regerend wereldkampioen Manuel Poggiali, behaalde thuisrijder Steve Jenker hier in 2002 nog net het podium door de derde plaats te veroveren.
Brad Binder (Ambrogio Racing/Mahindra) werd met een tweede plaats in 2014 de eerste rijder uit Zuid-Afrika die het podium behaalde in de 125cc/Moto 3 categorie sinds Paddy Driver (P3 in België/1962).
Héctor Faubel (Aprilia) en Johann Zarco (Derbi) kwamen in 2011 precies gelijk over de streep, zelfs de finishfoto gaf geen uitsluitsel. Faubel werd tot winnaar uitgeroepen omdat zijn snelste ronde tijdens de race beter was dan die van Zarco.
De Zweed Börje Jansson bezorgde in 1972 het Duitse (van origine bekend uit de Motorcross) merk Maico de eerste Grand Prix zege, later dat jaar zou hij ook zijn thuis-GP op Anderstorp winnen.
Topic: Deutschland, Moto drei 2023 (1546 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Thuisrace voor het team van Veijer die met een mooie P14 in T1 direct geplaatst is voor Q2 omdat T2 & T3 niets meer voorstelden vanwege de natte baan.

In die 2e training een opvallende P2 voor Adrian Fernandez die opdraaft als vervanger vd geblesseerde Suzuki bij Leopard
     Reageer met citaat 
wow Sasaki rijd zich even een seconde los in Q2

Veijer P4
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
     Reageer met citaat 
Heerlijk teamwork van Sasaki
Neemt Veijer mee naar p4
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Lekker hoor
En Sasaki wat een knaller....
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Wereld start van Collin, maar helaas eraf
     Reageer met citaat 
Jammer. Leermomentje en doorrrrr….
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Met Deniz Oncu, Ayumu Sasaki en Dani Holgado hadden we dezelfde drie op het podium als in Mugello.

De vorige keer dat we twee opeenvolgende GP's hadden met dezelfde drie rijders was 2017 (Argentinië & Qatar) toen Joan Mir, John McPhee en Jorge Martín dat waren.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Met Deniz Öncü, Ayumu Sasaki en Dani Holgado hadden we dezelfde drie op het podium als in Mugello.

De vorige keer dat we twee opeenvolgende GP's hadden met dezelfde drie rijders was 2017 (Argentinië & Qatar) toen Joan Mir, John McPhee en Jorge Martín dat waren.

Snelle navigatie: