Dutch TT met of zonder Bo? favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
8

Assen

25 juni 2023
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Alonso Lopez
2Jake Dixon
3Ai Ogura
4Fermín Aldeguer
5Sam Lowes
Volledige uitslag »

RACE

1Jake Dixon
2Ai Ogura
3Pedro Acosta
4Fermín Aldeguer
5Arón Canet
Volledige uitslag »

TRIVIA

Met een 4e startplaats op de eerste rij en een zelfde positie in de race van 1996 krijgt MQP Racing Honda rijder Jurgen van den Goorbergh het publiek in vervoering, alsof de overwinning gevierd werd! Jurgen's beste klassering ooit in een Grand Prix!
1971 was een topjaar voor Theo Bult. Bij de TT haalde hij s'ochtends een derde plaats in de 350cc klasse met zijn Riemersma Yamsel (Yamaha blok/Seeley frame), In de middag ging het nog beter toen hij tweede werd achter Phil Read bij de kwartliters.
Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
De jongste TT winnaar ooit was de toen nog 15 jarige Marco Melandri die de 125cc won in 1998. De oudste was Fergus Anderson die op 45 jarige leeftijd in 1954 de 350cc won.
Jack Middelburg debuteert tijdens de Dutch TT van 1977 als GP coureur in de 350cc (Yamaha) en de 500cc (Suzuki). In beide races eindigt hij als 11e, wat toen nog net buiten de punten was.
De Zwitser Eskil Suter, tegenwoordig in de Moto 2 een grote naam, behaalde hier in 1996 op een Aprilia met een vijfde plaats zijn beste Grand Prix klassering.
Wilco Zeelenberg (Exact Honda) stond in 1994 na een uitgekiende inhaalactie in de GT bocht in de laatste ronde voor de 11e (P3) en laatste keer in zijn carrière op het podium. Wilco reed (vanwege WK voetbal) met een oranje helm, publiek: 'olé olé..'
De verregende TT van 2003 kende een bijzonder podium. Anthony West won hier zijn enige Grand Prix op de Abruzzo Aprilia, teamgenoten Franco Battaini en Sylvain Guintoli (Campetella Aprilia) evenaarden/haalden met P2 en P3 hun beste (GP) klasseringen.
In 1977 was er het eerste succes voor Kawasaki met de KR250 tandemtwin. De eerste zege werd in ons land behaald door Mick Grant, teamgenoot Barry Ditchburn maakte het feest compleet met een derde plaats.
Barry Sheene (Suzuki) was in 1975 op Assen in de 500cc klasse de eerste rijder die een Grand Prix wist te winnen met een slick (Michelin) achterband op zijn machine.
Na drie tweede plaatsen boekte Nastro Azurro Aprilia coureur Valentino Rossi in 1998 hier zijn eerste kwartliterzege. Met nog vier overwinningen werd hij in zijn debuutjaar tweede in het wereldkampioenschap dat jaar...
Elf jaar na zijn laatste overwinning (ook in Assen) wist Anthony West in 2014 de Moto2 race van de 84e Dutch TT, die verreden werd onder regenachtige omstandigheden, te winnen.
Carlos Lavado wint in 1980 zijn eerste Grand Prix met de Venemotos Yamaha. Alle andere races werden dat seizoen gewonnen door Kawasaki KR250 (Toni Mang/Kork Ballington) machines.
Kenan Sofuoğlu (Technomag-CIP/Suter) werd in 2011 de eerste Turkse coureur in de geschiedenis die een Grand Prix podium behaalde door tweede te worden bij de TT. 'Superglue' was ook de eerste oud Supersport winnaar op een Moto 2/GP podium.
Bo Bendsneyder werd hier in 2021 de eerste Nederlandse GP coureur die ondanks een dubbele long lap penalty (valste start) een WK punt wist te scoren.
Topic: Dutch TT met of zonder Bo? (3302 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Het reglement zegt dat je een seconde moet verliezen in de sector waar je een 'short-cut' neemt. Ik vind dat wel erg veel en zeker voor Aldeguer was het zuur, hij werd flink naar buiten geduwd door Acosta en liet vervolgens met zijn hand omhoog Arenas voorbij. Erg slim en koel gereageerd door de jongeling.
Deze actie door Acosta was mij eerder een straf waard en meer nog de inhaalactie van Dixon op Ogura voor de Haarbocht, Dixon was er al voorbij en ging plots sterk in de richting van Ogura waardoor die wel wijd moest. Afsnijden in mijn ogen.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: