British Grand Prix 2023 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
9

Silverstone

6 augustus 2023
Groot-Brittannië Silverstone Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Marco Bezzecchi
2Jack Miller
3Álex Márquez
4Francesco Bagnaia
5Augusto Fernandez
Volledige uitslag »

RACE

1Aleix Espargaró
2Francesco Bagnaia
3Brad Binder
4Miguel Oliveira
5Maverick Viñales
Volledige uitslag »

TRIVIA

De Brit Steve Manship (Suzuki) werd in 1978 tweede bij de enige GP die hij ooit reed. Manship ging op Intermediate banden van start, hij kon daardoor door blijven rijden toen het begon te regenen. De rest ging de pits in voor een bandenwissel.
Jack Middelburg versloeg hier Kenny Roberts op zijn Sarome Suzuki voor de zege in 1981. Middelburg's overwinning was de laatste Grand Prix zege voor een echte privérijder in de koningsklasse.
Scott Redding is de enige Britse coureur die een thuis Grand Prix op twee verschillende circuits wist te winnen. In 2008 won hij (als jongste coureur ooit) de 125cc op Donington en in 2013 de Moto 2 op Silverstone.
Bij de eerste Britse Grand Prix die op Silverstone werd verreden in 1977 was Pat Hennen met een Suzuki de winnaar. Landgenoot Steve Baker op een Yamaha werd tweede, waarmee de eerste Amerikaanse 1-2 zege een feit was.
Met zijn vierde seizoenszege in 2017 zorgde Andrea Dovizioso (Ducati) voor de 100e Italiaanse MotoGP zege. Landgenoot Valentino Rossi (Yamaha) reed deze dag in zijn 300e GP in de zwaarste klasse naar de tweede plaats.
Aan de vooravond van de 1979 GP wordt onder aanvoering van Kenny Roberts & andere toprijders een plan voor de World Series (Formule 1/Formule 2) geïntroduceerd. De top 50 coureurs willen hogere startgelden, het plan zal in schoonheid sterven..
Patrick Pons (Sonauto Yamaha) crasht bij de Britse GP op Silverstone op 10 augustus 1980 en wordt overreden door zijn landgenoot Michel Rougerie die hem niet meer kon ontwijken. Pons overlijdt twee dagen later in het ziekenhuis.
In de door Jack Middelburg gewonnen race van 1981 rukt de jonge Freddie Spencer op naar de 5e plaats met de Honda NR500 4-takt tot hij moet opgeven door een mechanisch defect. Opmerkelijk omdat teamgenoten de NR soms niet wisten te kwalificeren.
Op 18 juni 1979 debuteert op dit circuit de Honda NR (ook wel Never Ready genoemd) 500 4-takt met rijders Mick Grant & Takazumi Katayama. Na kwalificatie in het achterveld, vielen ze al vroeg in de race uit...
Met winst in 2021 voor Yamaha (Qartararo), voor Suzuki, Aprilia, Ducati, Honda en KTM zagen we voor het eerst in de MotoGP historie een top 6 met 6 verschillende merken. In de 500cc klasse kwam dit in 1972 (Joegoeslavië) voor het laatst voor.
Met zijn derde achtereenvolgende zege in 2011 was Casey Stoner (Repsol Honda) in zijn 150e Grand Prix de eerste Honda rijder die dit wist te presteren sinds Valentino Rossi in 2003.
Kenny Roberts (GoodYear Yamaha) en Barry Sheene (Heron Suzuki) leverden in 1979 een spannende strijd af die door de Amerikaan met 0,03 sec. verschil werd gewonnen. Sheene werd opgehouden door een achterblijver, ene George Fogarty....
Aleix Espargaró behaalde hier in 2021 met een derde plaats het eerste MotoGP podium binnen in de Aprilia historie.
Topic: British Grand Prix 2023 (3423 keer gelezen)
Trax

avatar
ZAC #111 en #717, Teammanager #222

     Reageer met citaat 
Silverstone is een kleurloze en weinig aantrekkelijke baan voor de toeschouwers. Je zit enorm ver van de baan af.
Minder dan 49.000 bezoekers op racedag is eerlijk gezegd een aanfluiting, de BSB trekt al 40.000 man op Silverstone

Mooiste baan voor de MotoGP zou Brands zijn. Ik zou graag een MotoGP machine vanuit Clearways over start finish naar Paddock Hill willen zien blèren..
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
     Reageer met citaat 
Zelf zou ik Brands ook geweldig vinden, maar lijkt me niet dat dat gebeuren. Mij lijkt dat het qua veiligheid niet helemaal aan de GP-standaarden voldoet.
Trax

avatar
ZAC #111 en #717, Teammanager #222

     Reageer met citaat 

Eens! Stel je voor dat zo'n crash in de MotoGP gebeurt....

En dan hebben we het nog niet eens over de totale en complete verkeerchaos daar na afloop van de races!
Zelfs met de BSB sta je maar zo een paar uur op de parkeerterreinen.

Alleen series owner Jonathan Palmer komt daar makkelijk weg...met z'n helikopter.
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Het zou mooi zijn ja, ze hebben geweldige circuits, helaas niet allemaal even safe.

Dat hele silverstone ademt de sfeer van die Britse upper class gentleman drivers club, motorsport is voor het gepeupel en we worden met moeite gedoogd daar. Zoals op meer plekken in de UK is het rangen en standen systeem pijnlijk duidelijk helaas.

Snel op naar de Ducati Drag Strip
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
     Reageer met citaat 
Silverstone mist de working class vibe die bij bikes hoort las ik op een Brits forum.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: