Silverstone Moto2, 2023 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
9

Silverstone

6 augustus 2023
Groot-Brittannië Silverstone Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Pedro Acosta
2Fermín Aldeguer
3Zonta van den Goorbergh
4Tony Arbolino
5Alonso Lopez
Volledige uitslag »

RACE

1Fermín Aldeguer
2Arón Canet
3Pedro Acosta
4Joe Roberts
5Manuel Gonzalez
Volledige uitslag »

TRIVIA

In 1985 won Honda rijder Anton Mang voor landgenoten Reinhold Roth en Manfred Herweh, het laatste volledige Duitse podium ooit.
In 1983 won de Fransman Jacques Bolle met de Pernod, de eerste GP overwinning door een machine in Frankrijk gebouwd, het zou ook bij deze ene zege blijven voor Pernod. Thierry Espié (2e) en Christian Sarron zorgden voor een uniek Frans feestje.
Bradley Smith (Tech 3) behaalde hier met een tweede plaats in 2011 zijn eerste podium in deze klasse nadat hij in de regen van een 28e startplaats naar voren reed. Alleen Kazuto Sakata (1996 Catalunya) moest nog van verder weg (P31 naar P3) komen.
Forward Racing kende hier in 2010 haar eerste grote succes. Claudio Corti veroverde Poleposition op de Suter en teamgenoot Jules Cluzel wist een dag later zijn eerste Grand Prix winnen. Corti kwam door een val op grote achterstand binnen als 30e.
Aan de vooravond van de 1979 GP wordt onder aanvoering van Kenny Roberts & andere toprijders een plan voor de World Series (Formule 1/Formule 2) geïntroduceerd. De top 50 coureurs willen hogere startgelden, het plan zal in schoonheid sterven..
Scott Redding is de enige Britse coureur die een thuis Grand Prix op twee verschillende circuits wist te winnen. In 2008 won hij (als jongste coureur ooit) de 125cc op Donington en in 2013 de Moto 2 op Silverstone.
Stefan Bradl (Viessmann Kiefer Racing) behaalde in de regenrace van 2011 zijn vijfde overwinning van het seizoen waarmee hij het totaal aantal zeges van zijn vader Helmut (allemaal in 1991 met de HB Honda) evenaarde.
Topic: Silverstone Moto2, 2023 (3590 keer gelezen)
Optimate

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: -
Lid sinds: 26-03-2010
     Reageer met citaat 
Binder de Beuker
Optimate

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: -
Lid sinds: 26-03-2010
     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 06-08-23 om 20:49:08
En toch…..vorig jaar waren we met z’n allen behoorlijk positief en zat hij er als 16 jarige Rookie bijzonder goed bij. Helaas komt er op een gegeven moment wel druk en de nodige verwachtingen om een stap te maken. Als dat dan niet lukt, dan kan dat mentaal erg lastig zijn. En je moet daar ook mee om kunnen gaan. Zonta kwam altijd al heel gedreven, maar vooral heel kritisch op zichzelf over. Als je dan steeds niet je eigen doelen haalt (jezelf verbeterd, dat eerste puntje pakt) dan gaat dat aan je vreten.

Een 2e seizoen is al voor zoveel coureurs lastiger gebleken dan het eerste jaar. Niet iedereen kan er goed mee omgaan. Zonta lijkt er helaas aan onder door te gaan.

Ik hoop dat hij de goede weg weer weet te vinden.


Dat laatste hopen we allemaal. Ik voorop.

Maar het eerlijke verhaal is ook: hoe jammer ik het ook vind, hoe graag ik ook graag anders zou willen zeggen, maar er is gewoon nauwelijks progressie geweest in die anderhalf jaar. Eindigt elke GP steevast in de achterste regionen.

Ik kijk er van op dat zoveel mensen verbaasd zijn dat Zonta buiten de punten is geeindigd. Het was de rest van het jaar toch al wel duidelijk dat hij als het droog is de snelheid daarvoor (nog?) niet heeft?

Ik ben ook benieuwd waar Zonta volgend jaar rijdt. Misschien dat hij met het geld van Kees Koolen zich nog een jaar kan inkopen bij RW maar ik vraag me af of dat nou echt in het belang is van Zonta zelf. De druk wordt alleen maar hoger en hoger. Misschien ergens anders, maar waar weet ik ook niet. Misschien maar eens weer gewoon bij het begin beginnen en in het CEV Moto2 (tegenwoordig heet dat Moto2 Europees Kampioenschap) proberen?
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
bredebeier schreef 07-08-23 om 08:35:38
(...)
Dixon ligt er bijna elke week af....

Dat statement had ik, maar open deur, ook kunnen maken. Ik wilde met mijn post iets anders laten zien
Capirex_65

#Be a Racer

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Rotterdam
Lid sinds: 06-04-2005
     Reageer met citaat 
Het bewijst maar weer eens hoe vreselijk moeilijk het is je op het hoogste niveau te handhaven.

Of je nu Zonta heet of Dixon.

Helaas heeft Arbolino f een wat minder moment de laatste paar races, iets waarvan een toch pittig geblesseerde Acosta goed van profiteerde, keurig 3e worden met een kapot geschakelde enkel en nu aan kop in de tussenstand. Niet voor niets is hij de meest gewilde rijder op dit moment.

Een verdiende overwinning voor Aldeguer, plus ook goed gereden van het luipaard zoals die volgekliederde Canet werd genoemd door de Ziggo reporters.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
kikkie95

#NLYF

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: volendam
Lid sinds: 10-06-2007
     Reageer met citaat 
Wat vonden jullie er trouwens van dat Acosta met een zware blessure wel mag starten? Lijkt toch een beetje meten met 2 maten, blijkbaar als je niet in een race weekend geblesseerd raakt dat het niet zo uitmaakt..
Kiki Racing zal uitkomen in:
Retired
Harald

Profiel Privébericht Facebook 
Geslacht: man
Locatie: Maasland
Lid sinds: 12-11-2002
     Reageer met citaat 
Men meet continue met 2 maten in alle klassen, of het nou om blessures, track limit penalty’s of penalty’s voor het veroorzaken van crashes. Er is totaal geen consistentie te ontdekken. Men doet maar wat, zo lijkt het.
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
kikkie95 schreef 07-08-23 om 15:12:17
Wat vonden jullie er trouwens van dat Acosta met een zware blessure wel mag starten? ...

Ik hoorde Nigel Walraven tijdens een vd trainingen daar wat over zeggen nav vragen door kijkers op social media, de vergelijking met situatie rond Bo B in Assen werd natuurlijk snel aangehaald.

Nigel gaf aan dat het criterium was dat er volgens hem geen botbreuken waren bij Acosta en kennelijk kon Pedro de oefeningen uitvoeren die bij zo'n fitheidstest vooraf gebeuren.
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
Het lukte zondag weer niet voor Canet, die het lijstje aanvoert van meeste podiums zonder zege in deze klasse:

15 - Arón Canet
12 - Julián Simón
10 - Jorge Navarro
9 - Simone Corsi
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
midstar schreef 06-08-23 om 09:43:21
...
Bo gaf in zijn interview aan dat hij vrij weinig tot niets gedaan had in de zomerstop, hij vertelde met een lach dat hij even niets met motors en fietsen te maken wilde hebben....

Wilde dat eigenlijk vorige week al doen, maar vergeten te reageren.
Ja dat gesprek is zeker op de vrijdag 2x getoond in de eerste 2 trainingen. Hij kwam nogal laconiek /ongeïnteresseerd over vond ik waarmee hij bij mij de indruk wekt niet echt super professioneel meer met zijn vak bezig te zijn.
Als sposor e/o teambaas zou ik daar niet echt vrolijk van worden.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: