Silverstone 2023 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
9

Silverstone

6 augustus 2023
Groot-Brittannië Silverstone Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jaume Masiá
2Scott Ogden
3Daniel Holgado
4Riccardo Rossi
5Joel Kelso
Volledige uitslag »

RACE

1David Alonso
2Ayumu Sasaki
3Daniel Holgado
4Ivan Ortola
5David Muñoz
Volledige uitslag »

TRIVIA

Diogo Moreira (KTM) veroverde hier in 2022 als eerste Braziliaanse Poleposition in de lichtste klasse.
Jonas Folger (Red Bull Ajo/Aprilia) behaalde hier zijn eerste Grand Prix zege door de regenrace in 2011 te winnen. WK leider Nico Terol (Bankia Aspar/ Aprilia) stond na 14 achtereenvolgende podiumplekken met P8 voor het eerst niet op het ereschavot.
Clive Horton (MBA) was in 1978 met een tweede plaats de eerste Britse rijder die in deze klasse het podium haalde sinds de Britse Grand Prix op dit circuit werd verreden.
De overwinning (2010) van Marc Márquez (Red Bull Ajo Derbi) betekende de 15e achtereenvolgende Spaanse zege in deze klasse. Dit betekende een evenaring van het record dat stond op de naam van Italiaanse rijders in de jaren '50 van de vorige eeuw.
Scott Redding is de enige Britse coureur die een thuis Grand Prix op twee verschillende circuits wist te winnen. In 2008 won hij (als jongste coureur ooit) de 125cc op Donington en in 2013 de Moto 2 op Silverstone.
Maverick Viñales (Blusens Avintia FTR Honda) was in 2012 in de korte historie van deze klasse de eerste rijder die 3 achtereenvolgende Pole Positions wist te veroveren.
Aan de vooravond van de 1979 GP wordt onder aanvoering van Kenny Roberts & andere toprijders een plan voor de World Series (Formule 1/Formule 2) geïntroduceerd. De top 50 coureurs willen hogere startgelden, het plan zal in schoonheid sterven..
Topic: Silverstone 2023 (1682 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Masiá de snelste na twee trainingen.
Veijer staat 18e op 1,9 maar heeft naar mijn idee wel goede kansen om zich via Q1 naar Q2 te rijden
     Reageer met citaat 
Veijer is gewoon heel goed bezig.
Rijdt veel alleen en komt ook dan tot goede tijden.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Veijer zal morgen vanaf P23 vertrekken. Voorlopig dan. Geen idee of er nog weer een storm aan penalties komt voor diverse coureurs.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Masia pakt pole

2. Ogden

3. Holgado

Holgado ging er nog even vies af in de eindfase.
     Reageer met citaat 
Pfewwww, man man, wat was dit spannend. Geweldige race van Colin. Eindresultaat met een p9 misschien teleurstellend voor hemzelf, maar dat podium gaat wel komen.
     Reageer met citaat 
WoW wat een geweldige race van Collin. Reed na een wat moeilijke openingsfilm ijzersterk en was wat mij betreft echt een van de snelste vandaag en een podium zat er gewoon in. Kreeg een flashback van Bo die ook zo’n geweldige race toen reed naar het podium.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Collin Veijer!!

Wat een geweldige race heeft hij gereden. Van buiten de top 20 naar heel even een 2e plaats. Jammer van dat foutje, om vervolgens in 1.5 ronde alsnog terug te komen naar P9! Dus wederom een top 10 positie.

Voor hetzelfde geld had hij hem vandaag gewonnen of op het podium gestaan. Maar hij mag trots zijn. Wat is hij fel en kan hij vechten in zo’n grote groep.

Hij reageert er dan zelf wel nuchter en kritisch op. En dat na zo’n dijk van een wedstrijd. Maar het kenmerkt ook wel weer z’n karakter. Hij weet dat er meer in zit.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
David Alonso weet de race te winnen. Wat ook ontzettend knap is van de Rookie die kwam van achteraan de grid naar de overwinning. Zat met 2 ronden al in de top 3.

Sasaki wederom een podium met P2

En ook Holgado staat er gewoon weer op P3

Duur foutje van Masia. Helaas blijft hij fouten maken op belangrijke momenten. Suzuki ook eruit, dus slechte dag voor het team van Leopard.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Toch wel bijzonder hoe goed David Alonso het meteen doet als Rookie. De RedBull Rookies kampioen van 2021, maar wist de afgelopen 2 jaren in de JuniorGP niet te overtuigen.

In tegenstelling tot Rueda, die zowel de RedBull Rookies cup als de JuniorGP moto3 wist te winnen in 2022. Vooral in die laatste was hij erg overtuigend.

Hij zou de super Rookie van 2023 zijn. Hij doet het goed, maar het is toch vooral Alonso die de show steelt. Met een P2 en afgelopen weekend P1, z’n eerste overwinning.

Voortraject is leuk en mooi om te volgen (vind ik) maar uiteindelijk zegt dat succes niet veel over de verdere carrière. Het staat niet vast op zwart-wit zeg maar.

Dat maakt het leuk en verrassend.

Kijk eens hoe ver Brad Binder is gekomen. Het CEV en de RedBull Rookies was niet zo’n enorm succes, maar inmiddels een Moto3 wereldkampioen en fabrieksrijder voor KTM in de MotoGP.

Snelle navigatie: