Magny Cours favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
9

Magny-Cours

10 september 2023
Frankrijk Circuit de Nevers, Magny-Cours

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Garrett Gerloff
2Álvaro Bautista
3Michael Rinaldi
4Toprak Razgatlioğlu
5Jonathan Rea
Volledige uitslag »

RACE 1

1Toprak Razgatlioğlu
2Michael Rinaldi
3Jonathan Rea
4Garrett Gerloff
5Danilo Petrucci
Volledige uitslag »

RACE 2

1Álvaro Bautista
2Toprak Razgatlioğlu
3Jonathan Rea
4Andrea Locatelli
5Garrett Gerloff
Volledige uitslag »

TRIVIA

Jonathan Rea (Kawasaki) behaalde hier in 2017 de zege in race 1 en werd zo de eerste rijder met drie WK titels op rij in de Superbikeklasse.
Toprak Razgatlioglu (Pucetti Kawasaki) behaalde tijdens de 800e WSB race in 2019 zijn eerste zege door merkgenoot Jonathan Rea in de laatste ronde van race 1 te verschalken.
Loris Baz stond in 2020 voor het eerst in eigen land op het podium met P2 in zowel race 1 als race 2. Voor het Ten Kate Yamaha Team waren dit (voorlopig) de laatste WSB podiumplaatsen.
7 oktober 2007: Noriyuki Haga (Yamaha Italia) wint beide races maar komt 2 punten tekort om James Toseland van de titel af te houden. HANNspree Ten Kate Honda's eerste titel in het 4e jaar WSBK!
De kersverse 2010 kampioen Max Biaggi (Alitalia Aprilia RSV4) sluit het seizoen in stijl af door de laatste race van het jaar te winnen. Michel Fabrizio (Xerox Ducati 1098R) bezorgt het Ducati fabrieksteam in haar afscheidsrace een derde plaats.
Troy Corser verbeterde in 2007 (race 2) het record van het grootste aantal starts dat tot dat moment met 276 op naam van Pier-Francesco Chili stond.
Tom Sykes behaalde hier in 2014 de 45e Poleposition voor Kawasaki dat hiermee Honda als tweede achter Ducati (161) evenaarde.
De Argentijnse coureur Sebastián Porco (Aprilia) wint hier in 1996 de race en het Europees Kampioenschap 250cc. Porco zou zijn achternaam later veranderen en als Porto in de GP's bekend worden omdat Porco in andere talen 'varken(tje)' betekende..
Topic: Magny Cours (1595 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Sterk weekend van Gerloff met P4 en P5 in beide hoofdraces het kan dus wel met BMW.

« Dit bericht stond oorspronkelijk in WK Superbike / World Superbike / (silly) Seizoen 2024 (incl. tests) »

RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Het is maandag na het raceweekend, 2x Toprak 1x Bautista. Moeten we het er nog over hebben?
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ik had het er al een beetje over, maar in het verkeerde topic…..

Het spreekt voor zich. Het is niet zo’n boeiend Superbike seizoen, ondanks dat er ook dit weekend weer genoeg actie te zien was.

Verschil tussen Toprak en Bautista is teruggebracht tot 57 punten. Daarmee is de titelstrijd, met nog 186 te vergeven punten, volledig open.

En toch heb ik niet het idee dat Toprak een serieuze bedreiging kan vormen. Volgende ronde is Aragon. Daar gaat Bautista niet te stoppen zijn.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Nee idd ik heb race 2 gekeken (1 moet nog) de commentatoren (ik luister altijd Engels) noemden ook al het lange rechte stuk van Aragón (maar ook Portugal wel beetje) waar Bautista straks gewoon gaat weglopen van de rest.

Ondanks het verlies in punten gaat hij (tegenslag daargelaten) het kampioenschap met twee vingers in de neus winnen denk ik.

Ohja ik las op Internet iets over dubieuze actie van Bautista in race 1 waardoor Rinaldi ten val kwam. Velen op Twitter verbaasden zich er over dat hij geen penalty kreeg. Ik hoorde tijdens de uitzending zelfs dat Yamaha nog protest ingediend had.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Gebeurde in de sprintrace. Bij het aanremmen van bocht 3 (Adelaide hairpin) krijgt Bautista een zuchtje door de slipstream van Rea en Rinaldi. Krijgt zijn Ducati daardoor niet voldoende afgeremd en kan Rinaldi niet ontwijken. Met als resultaat dat hij hem eraf tikt.

Een ongelukkig moment/ ongeval naar mijn idee. Je zou soms haast denken dat coureurs ook maar mensen zijn….
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Race incident zeg jij dus
De_Wim
maar dan anders

     Reageer met citaat 
Ja, race incident. Maar blijft wel een jury sport zo.

Redding rijd even ervoor Aergenter van zijn motor en krijgt daarvoor een straf.
Bautista doet hetzelfde bij Rinaldi en komt ermee weg.

Klassejustitie of was de actie van Redding zoveel fouter?
De inhoud van bovenstaand bericht bereikt u via internet. Het is derhalve niet uitgesloten dat onbevoegden de verzonden informatie hebben gemanipuleerd, door het toevoegen van taalfouten en/ of domme opmerkingen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De schijn van 'meten met twee maten' zal voor altijd blijven vrees ik. De stem voor duidelijkheid, consequentie gaat al jaren op maar er ik zie nog geen vooruitgang.

Snelle navigatie: