India of Indinee? Buddh International Circuit favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
13

Buddh

24 september 2023
India Buddh International Circuit, New Delhi

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Marco Bezzecchi
2Jorge Martín
3Francesco Bagnaia
4Luca Marini
5Joan Mir
Volledige uitslag »

RACE

1Marco Bezzecchi
2Jorge Martín
3Fabio Quartararo
4Brad Binder
5Joan Mir
Volledige uitslag »

TRIVIA

In 2023 vond hier de eerste Grand Prix van India plaats, winnaars: Jaume Masiá (Moto 3), Pedro Acosta (Moto 2), Jorge Martín (MotoGP Sprint) en Marco Bezzecchi (MotoGP)
Moto 3 rijder Taiyo Furusato (Honda Asia) had in 2023 de twijfelachtige eer om de eerste rijder te zijn die op dit nieuwe circuit in een officiële sessie onderuit ging.
Sarath Kumar is de enige coureur uit India die ooit (tot 2023) op WK niveau actief was. In 2011 kwam hij in de 125cc race in Portugal (Estoril) tot een 24e plaats. In enkele andere GP's wist hij zich dat jaar niet te kwalificeren.
Topic: India of Indinee? Buddh International Circuit (3243 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Dat we er naar toe gaan is zeker, de vraag is echter nog steeds of er ook echt geracet zal worden omdat gefluisterd wordt dat er nogal wat aan de baan mankeert zoals vele gevaarlijke hobbels enzo. Er komt ook geen enkel bericht naar buiten of er nog recente aanpassingen zijn gedaan. Hier en daar werd geschreven dat men een paar 'beleefdheids rondjes' gaat doen vanwege de contracten om vervolgens te zeggen dat het niet doorgaat omdat men het niet veilig genoeg vindt. Veel speculaas natuurlijk, laten we het maar op ons afkomen of er historie gaat worden geschreven in India.

Foto via www.racingcircuits.info waar je ook kan lezen dat dit weer een Tilke baan is.

De F1 is een decennium geleden hier 3 jaren (op iets langere lay-out) geweest. Op Wikipedia lees je bv dat het ronderecord op het 4,97 km lange circuit voor motorfietsen op naam van Anthony West met een 1.55,8 uit 2016 op een R6 zou staan. Dit was het enige jaar dat het ARRC op dit circuit reed. Meestal is dat de baan van Madras als ze naar India gaan.

De race op zondag start om 12:00 uur, we kunnen alvast beetje wennen aan de tijdverschillen want in de GP's erna zal het nog veel vroeger zijn natuurlijk
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Iwan en Nigel hadden het er al over tijdens de Misano GP. En nu is het ook overal te lezen.

Zou erg jammer zijn, maar de veiligheid van de coureurs staat voorop. Als zij het te riskant of niet te doen vinden, dan vind ik dat ze groot gelijk hebben.
     Reageer met citaat 
Eerst moeten ze er nog voor zorgen dat iedereen er überhaupt wel kan komen… Veijer en ook zijn teambaas hebben de juiste papieren nog niet binnen om er naar toe te kunnen reizen.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Klopt. Organisatorisch is het een groot drama. En Donderdag gaat het circuit gehomologeerd worden

Wat een bende…..
     Reageer met citaat 
We roepen altijd dat er meer GP's in niet-Europese landen moeten worden georganiseerd om er een echt WK van te maken. Nu kun je weer zien dat dat echt niet meevalt.
     Reageer met citaat 
https://x.com/...bj_qC6BMYnEpQd42TZ1g

Wat is het idee eigenlijk als bv op vrijdag 80% van de rijders er wel zijn. Wordt er dan getraind, of moet echt iedereen aanwezig zijn. Het zou ook zo kunnen zijn dat niet alle monteurs aanwezig zijn. Ik ben echt zo benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
     Reageer met citaat 
Het lijkt allemaal met een sisser af te lopen, iedereen gaat het halen blijkbaar. En nu maar hopen dat al die Europese maagjes zijn opgewassen tegen de Indiase way of living.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De LCR Honda van Rins zal in India en Japan bereden worden door Bradl in die speciale Castrol livery die ik persoonlijk heel mooi vind.

Rins heeft al weer met een Fireblade op circuits gereden maar is nog steeds niet fit genoeg dit op GP niveau te doen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
beide Honda's en FQ20 direct naar Q2! Miller en Oliveira in de problemen
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
En weer een geblesseerde rijder (AM73), ook bijzonder: voor de start vd Sprint was de WK startplaatsen op de grid droogblazen aan de gang. Ik herinner me dat Rossi en Gibernau eens achteraan moesten starten in Qatar toen hun pitcrews met scooters aan de gang gingen om er meer rubber neer te leggen. Ze waren toen, geloof ik, verraden door leden van Biaggi's team.

Dit mag blijkbaar ongestraft
     Reageer met citaat 
Vlak voor de start het plekje ff droogblazen is wel wat anders dan midden in de nacht met een scooter een rubberlaag neerleggen hè. Is een beetje appels met peren vergelijken.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Appels en peren? Ja je hebt misschien gelijk, er is verschil.

Maar aan de andere kant: in beide gevallen ging het om de startplaatsen zodanig bewerken dat er meer grip zou zijn voor de rijders wanneer ze gaan starten. Maar het gebeurde zo openlijk (op meerdere plekken) dat niemand er kennelijk een probleem van maakte.

Marini ook geblesseerd (gebroken sleutelbeen). Dat is wel erg vervelend als je nu blessure oploopt met zoveel races in korte tijd achter elkaar, dan loop je gelijk fiks achterstand op je concurrentie op.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Het is wel weer spannend. Bagnaia crasht en Martin wordt 2e. Verkleint het gat naar 13 punten.

Bezzecchi was niet te houden. Wint de GP met bijna 9 seconden voorsprong. Totale dominantie

En mooi dat Quartararo weer eens een podium pakt sterke race gereden. En bijna nog P2 afgepakt van Martin, die in de laatste ronde wijd schoot. Die bleek bij binnenkomst in de pits ook compleet aan stront te zijn.

Z’n pak schoot halverwege de race open. Hij kreeg het voor mekaar deze weer dicht te doen en daarmee een straf te ontlopen.

En wat een race ook van Mir! Dat zal wel erg fijn geweest zijn na alle ellende die dit jaar hem gebracht heeft.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ik las dat bij Pol Espargaró een hartslag van 198 was gemeten
We zagen ook bij Jorge Martín dat die totaal uitgeput was na afloop (het verhaal gaat dat hij geen drinken in zijn 'hump' had). We zijn hier wel aan de grenzen van het maximaal toelaatbare voor een menselijk lichaam als je het mij vraagt.

De publieke belangstelling viel me eigenlijk beetje tegen. Hoofdtribune was goed gevuld, maar de overige tribunes zaten weinig mensen. Maar misschien moet men even wennen en gaat het nog groeien daar. Op zondag bijna 59.000 en 111.762 bezoekers over heel weekend.

« Gewijzigd: 25-09-2023 om 16:33:46 door RG500IU »

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 25-09-23 om 11:45:52


De publieke belangstelling viel me eigenlijk beetje tegen. .Al het onderstaande mocht je niet meenemen naar de baan. Misschien hield dat sommigen tegen. Nou als ik mijn broodje en verrekijker niet mocht meenemen ging ik ook niet


Laptop and Power Bank

-Bottles

-Backpack and Large Handbags

-Professional Camera

-Perfumes

-Drones

-Binoculars

-Alcohol

-Chewing Tobacco

-Coins

-Whistle/Horns

-Flare

-Chairs/Stools

-Firearms

-Syringes

-Sharp Edge Materials

-Musical Instruments

-Fireworks/Crackers

-Flags/Poles

-Inflammable Items

-Skateboard/Roller Blades

-Lighter/Matchbox

-Chewing Gums

-Pet Animals

-Sprays (Except Medical Inhalers)

-No Food (Except Baby Food)

-Umbrella

-Balloons

-Pen/Pencils
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: