Indian Oil Grand Prix of India - Buddh favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
13

Buddh

24 september 2023
India Buddh International Circuit, New Delhi

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jake Dixon
2Pedro Acosta
3Sergio Garcia
4Zonta van den Goorbergh
5Darryn Binder
Volledige uitslag »

RACE

1Pedro Acosta
2Tony Arbolino
3Joe Roberts
4Sergio Garcia
5Manuel Gonzalez
Volledige uitslag »

TRIVIA

Sarath Kumar is de enige coureur uit India die ooit (tot 2023) op WK niveau actief was. In 2011 kwam hij in de 125cc race in Portugal (Estoril) tot een 24e plaats. In enkele andere GP's wist hij zich dat jaar niet te kwalificeren.
Moto 3 rijder Taiyo Furusato (Honda Asia) had in 2023 de twijfelachtige eer om de eerste rijder te zijn die op dit nieuwe circuit in een officiële sessie onderuit ging.
In 2023 vond hier de eerste Grand Prix van India plaats, winnaars: Jaume Masiá (Moto 3), Pedro Acosta (Moto 2), Jorge Martín (MotoGP Sprint) en Marco Bezzecchi (MotoGP)
Na een goede kwalificatie (P4) behaalde de 17 jarige Zonta van den Goorbergh in 2023 op de Kalex van het Fieten Olie Racing GP team met een zesde plaats zijn eerste WK punten bij de eerste Grand Prix in India.
Topic: Indian Oil Grand Prix of India - Buddh (3074 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Na de vele visa problemen voor diverse rijders / teams kunnen we voor de lage landen opgelucht ademhalen. Volgens het RW Fieten Racing persbericht is het volledige team inmiddels op Indiase bodem geland, elders op Social Media las ik ook dat dit geldt voor Bendsneyder
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Goede kwalificatie van Zonta met P4. Als het vochtig is dan weet hij toch wat extra's te brengen.
Naar mijn smaak is er nu toch realistisch zicht op punten omdat het racetempo in de overige droge trainingen ook best ok was. Nu moet het natuurlijk ook een keer meezitten.

Bo en natte omstandigheden zijn volgens mij nog nooit vriendjes van elkaar geweest
     Reageer met citaat 
Hopelijk houdt Zonta het langer vol in het droge. Maar zijn pace is een stuk beter.

Bo en nat op de Moto2 willen maar geen vriendjes worden…
Maar het momentum op het droge is er dit jaar helaas op Austin na ook nauwelijks..
     Reageer met citaat 
Wow!!!! Yes!!! Hehe eindelijk in de punten en hoe! P6! hoe bizar is dit!
     Reageer met citaat 
Yes!!!! Geweldige race van Zonta!!!! Eindelijk!!!
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Jawel! 10 punten maar liefst. Mooie rondetijden, pas op het allerlaatst zakte het wat in. Hopelijk verlicht dit de druk op zijn jonge schouders. Welverdiend en zo gegund.

Foto van een website waar koekjes door je strot worden geduwd https://nl.motorsport.com/moto2/news/eerste-moto2-punten-zonta-van-den-goorbergh-p6-india-pedro-acosta-wint/10524736/
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Dat konden we als Nederlandse motorsportfans wel even gebruiken na die afknapper in de Moto 3
     Reageer met citaat 
Anderhalf seizoen geen een keer in de top 15 en nu in een keer 6e! Mooi hoor.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ja, hoe is het mogelijk hè? Maar super natuurlijk
     Reageer met citaat 
Ik vind het een teleurstellend seizoen voor BB. Hij had die ene 3e plaats op COTA maar dat was ook gelijk zijn enige top 10-plaats tot nu toe dit seizoen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ik ook. COTA was eigenlijk onverwacht hoogtepunt. Daarna gaat het eigenlijk alleen maar bergafwaarts en het nieuwe frame moeten ze nu toch wel aan gewend zijn?

Benieuwd wat nu weer de uitleg is. Als ik kijk wat er boven hem geëindigd is tot de top 10 moet hij zich schamen. Eigenlijk was hij laatste, want Lowes en Skinner zijn op bepaald moment onderuit gegaan
     Reageer met citaat 
Wat een prachtige wedstrijd voor Zonta. Zoals hij zelf na afloop aangaf zat het er ook wel aan te komen, laatste GP's zat hij er in de trainingen al goed bij. Schijnbaar heeft ook toch ergens een stap kunnen maken, dat moet toch wel iets mentaals zijn.
Hoe dan ook, uiteindelijk moet het wel een keer gebeuren. Ik kijk zelden meer hele Moto2 races maar ben er voor gaan zitten en niet teleurgesteld. Hij reed ijzersterk. Voor m'n gevoel nog wel wat gespannen, maar hij bleef zitten en zet een zeer sterke prestatie neer. Heel gaaf!!

BB64... Tsja, eigenlijk geen zin meer om daar nog woorden aan te besteden. Hij moet zich toch diep schamen voor het seizoen dat hij draait, met uitzondering van COTA dan.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Geweldige race van Zonta!!

Wie had dit verwacht? Heel mooi. Sterke race. Verwachtte dat hij nog wel wat terug zou zakken, maar hield zich heel goed staande de hele race. Geen punten in 1,5 jaar en dan ineens P6! Wat mooi zeg.

En Bo…..om te janken, wat slecht. Kan er ook niks positiefs over zeggen. En inderdaad…..hij zal nu inmiddels wel gewend moeten zijn aan het nieuwe frame. Met 6 jaar Moto2 ervaring (ondanks alle uitvallers) alsnog buiten de punten finishen. Echt niet best.
     Reageer met citaat 
Jurgen was er wel bij in India maar bemoeit zich niet meer met de dagelijkse gang van zaken. En eerlijk is eerlijk, sinds dat besluit is genomen gaat het een stuk beter met Zonta.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ook weer de nodige straffen met de nodige recidivisten:

Moest wel even lachen toen Alcoba bij het uitvoeren van zijn LL in de grindbak terechtkwam.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: