Ronde 10, Aragón favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
10

Aragón

24 september 2023
Spanje Motorland Aragón, Alcañiz

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jonathan Rea
2Álvaro Bautista
3Toprak Razgatlioğlu
4Andrea Locatelli
5Michael Rinaldi
Volledige uitslag »

RACE 1

1Michael Rinaldi
2Toprak Razgatlioğlu
3Jonathan Rea
4Andrea Locatelli
5Danilo Petrucci
Volledige uitslag »

RACE 2

1Álvaro Bautista
2Toprak Razgatlioğlu
3Michael Rinaldi
4Jonathan Rea
5Axel Bassani
Volledige uitslag »

TRIVIA

Chaz Davies (Aruba.it Racing) boekte in race 2 van 2015 de eerste zege voor Ducati sinds 2012, het was tevens de eerste overwinning voor de 1199 Panigale R.
Na Jerez, Jarama, Albacete en Valencia werd het circuit van Aragón in 2011 het vijfde circuit in de WSB historie waar een of meer Spaanse rondes werden verreden.
Jonathan Rea (Kawasaki) begon 2021 in stijl met winst in de openingsrace van het nieuwe seizoen, waarmee hij de eerste rijder werd met 100 WSBK zeges op zijn naam.
Met een zege in race 1 van 2017 tekende Jonathan Rea (Kawasaki) voor de 200e Britse overwinning in dit kampioenschap. Groot Brittanië is met afstand het succesvolst, de USA had er toen ruim 80 minder.
Marco Melandri (Yamaha) won race 1 (race 2 was de volgorde andersom) in 2011 voor Max Biaggi (Aprilia). Dit was de eerste Italiaanse 1-2 zege sinds Fabrizio Pirovano (Yamaha) won voor Piergiorgio Bontempi (Kawasaki) in race 1 van Estoril in 1993.
Aan de vooravond van de 2012 WSBK ronde werd bekend gemaakt dat de derde bocht in het circuit de eerste was die een naam kreeg: 'Curva Carlos Checa' als eerbetoon aan de eerste Spaanse wereldkampioen Superbikes.
Tom Sykes won hier in 2014 race 1 voor teamgenoot Loris Baz. Het was meer dan 20 jaar geleden sinds de vorige Kawasaki 1-2 zege (Donington 1993/race 2) toen Scott Russell Aaron Slight versloeg.
Door een valpartij in race 2 kwam in 2015 een recordserie van 43 achtereenvolgende finishes in de punten door Sylvain Guintoki (Pata Honda) ten einde.
Topic: Ronde 10, Aragón (1449 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Met bij Kawasaki een vervanger voor Alex Lowes die herstellende is van een knie operatie: Florian Marino die het laatst in het EWC voor Yamaha heeft gereden.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Wordt het nog spannend in het WK? Bautista doet in elk geval zijn best daarvoor
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Rinaldi wist Zaterdag race 1 te winnen en was daarmee de 4e winnaar van het seizoen 2023. Het was sinds Catalunya 2021 niet meer voorgekomen dat we een andere winnaar hadden buiten “the Titanic trio” zoals ze genoemd worden.

De winnaar van die race in Catalunya was eveneens Rinaldi.

Over het algemeen……weer genoeg actie, spectakel en momenten. Bautista crashte in race 1 en is toch niet zo foutloos als aan het begin van het seizoen.

Toprak blijft een indrukwekkend jaar neerzetten. Continu op het podium en geen fouten maken. Het verschil is teruggebracht tot 47 punten. En dat juist op Aragon, wat bijna een kansloze opgave leek.

Het verschil is nog steeds wel fors natuurlijk. Maar Bautista blijft hier en daar punten weggooien door een crash oid. Die merkt de druk wel.

Wel een knappe overwinning van Alvaro in de Sprintrace. Gaat als 3e de laatste ronde in en komt als winnaar over de streep. Rea had een paar tienden, maar werd compleet opgevreten op het laatste rechte stuk.

Snelle navigatie: