Spanje 2 (Aragón) favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
10

Aragón

24 september 2023
Spanje Motorland Aragón, Alcañiz

UITSLAGEN

RACE 1

1Nicolò Bulega
2Marcel Schrötter
3Yari Montella
4Federico Caricasulo
5Raffaele De Rosa
Volledige uitslag »

RACE 2

1Nicolò Bulega
2Stefano Manzi
3Federico Caricasulo
4Bahattin Sofuoğlu
5Marcel Schrötter
Volledige uitslag »

TRIVIA

Na Jerez, Jarama, Albacete en Valencia werd het circuit van Aragón in 2011 het vijfde circuit in de WSB historie waar een of meer Spaanse rondes werden verreden.
Aan de vooravond van de 2012 WSBK ronde werd bekend gemaakt dat de derde bocht in het circuit de eerste was die een naam kreeg: 'Curva Carlos Checa' als eerbetoon aan de eerste Spaanse wereldkampioen Superbikes.
Michael van der Mark (Pata Honda) evenaarde in 2014 zijn beste klassering uit 2013 toen hij hier ook als tweede over de finish ging.
De Pool Pawel Szkopek (Yamaha) werd met een 15e plaats in race 2 van 2021 de oudste coureur in de punten op een leeftijd van 45 jaar en 290 dagen. Het vorige record stond op iets meer dan 42 jaar door Christiano Migliorati in 2010.
Nadat hij eerder (2012) op dit circuit al eens een derde plaats haalde, zorgde Sheridan Morais op de Kallio Yamaha R6 met P2 in 2017 voor de beste klassering ooit door een Zuid-Afrikaanse rijder in deze klasse tot nu toe.
Kenan Sofuoğlu (Kawasaki) kwam in 2012 als eerste over de finish maar werd na afloop van de race terugverwezen naar de 5e plaats. Volgens velen een veel te lichte straf nadat de Turk tot tweemaal toe merkgenoot Fabien Foret een kopstoot gaf.
Topic: Spanje 2 (Aragón) (1398 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De tweede van drie (we eindigen in Jerez) keren in Spanje. Omdat dit Topic vast niet volgeschreven wordt maar eens beginnen met een voorbeschouwing door het Ten Kate Team.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Het wordt inderdaad niet volgeschreven

De overmacht van Bulega is saai. De combi met de Aruba.It Ducati is te sterk voor de rest van het veld. En net als in het WSBK is dat toch vooral de verdienste van Bulega. Een topfiets, maar je moet het wel waarmaken.

Aegerter startte vorig jaar als een diesel en sloeg in de eindfase telkens toe. Bulega is zo snel vanaf de start…..die slaat meteen een gat en het is gedaan.

Glenn is nu al een aantal weekenden op rij aardig flets (kleurloos) aan het rondrijden. Jammer. Had het wat interessanter gemaakt als hij vaker in de top 5 zat en voor podiums in aanmerking kwam. De verhoudingen zijn ook veranderd. Ducati en MV hebben een grote stap gezet. Yamaha was tot vorig jaar DE machine om te hebben. Nog steeds een goede fiets, maar het overwicht is weg.

Ik hoorde ook geruchten van Toseland en co dat Glenn in aanmerking komt voor het 2e zitje bij Ten Kate. Ik zou dat super vinden, maar prestatie gewijs zal ik de keuze wel verrassend en nogal verbazend vinden. Maar ik laat me graag verrassen!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Glenn doet het nog steeds niet verkeerd trouwens, hij werd 8e in race 1 en had een beste highsider, direct na de start, in race 2. Daar kwam hij gelukkig zonder kleerscheuren mee weg.

Maar na vorig jaar en het begin van dit jaar, ga je toch meer hopen/ verwachten.

Snelle navigatie: