Japanse GP Moto3 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
14

Motegi

1 oktober 2023
Japan Twin Ring Motegi

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jaume Masiá
2Deniz Öncü
3Matteo Bertelle
4Stefano Nepa
5Ivan Ortola
Volledige uitslag »

RACE

1Jaume Masiá
2Ayumu Sasaki
3Daniel Holgado
4Stefano Nepa
5Ivan Ortola
Volledige uitslag »

TRIVIA

Nadat hij in 2005 won, wist Mika Kallio (Red Bull KTM) ook in 2006 voor de tweede achtereenvolgende keer de Japanse Grand Prix te winnen.
Álex Márquez (Estrella Galicia 0,0/ Honda) behaalde hier in 2014 de 4e Grand Prix zege uit zijn carrière. Het was de eerste keer dat hij twee achtereenvolgende zeges boekte op het zelfde circuit.
Roberto Locatelli wint in 2000 op een Aprilia de eerste Pacific GP die wordt verreden en verzekert zich hiermee van de wereldtitel in dat jaar.
Met een tweede plaats in de MotoGP race van 2017 werd Marc Márquez de jongste coureur met 100 GP podiums op een leeftijd van 24 jaar en 240 dagen oud. Hij nam hiermee het oude record over van Valentino Rossi die daar een jaar langer over deed.
Vanwege de orkaan Francisco werden alle vrijdagtrainingen van de Grand Prix van Japan in 2013 afgelast. Dichte mist zorgde ervoor dat de medische helikopter niet kon opstijgen. De coureurs moesten zaterdag direct beginnen aan hun kwalificaties.
Met zijn debuutzege bij de Japanse Grand Prix van 2011 werd Johann Zarco (Derbi) de zesde Fransman in de geschiedenis die een 125cc GP wist te winnen. Jean Aureal, Guy Bertin, Jean-Claude Selini, Arnaud Vincent en Mike di Meglio gingen hem voor.
Lucio Cecchinello kwam in 2000 met zijn Givi Honda als vierde over de finish maar werd na afloop uit de uitslag geschrapt wegens het gebruik van illegale brandstof. Alle achter hem gefinshte rijders schoven een plek op in de einduitslag.
Álex Márquez van het Estrella Galicia 0,0 team behaalde hier zijn eerste Grand Prix zege in 2013. Voor KTM was het de 20e achtereenvolgende overwinning in de lichtste klasse, een verbetering van het oude record (Honda/19) in 1990/1991.
Danny Kent (Red Bull Husqvarna Ajo) kwalificeerde zich voor de Japanse Grand Prix van 2014 op Poleposition. Dit was de eerste keer in de GP geschiedenis dat een machine met het logo van het Zweedse motormerk het snelst in de kwalificaties was.
Met zeges voor Mika Kallio (125cc) en Hiroshi Aoyama (250cc) in 2006 was er voor de eerste maal een dubbelsucces voor KTM met winst in twee verschillende klasses.
Dani Pedrosa (Repsol Honda) behaalde in 2015, na een sterke inhaalrace op een iets opdrogende baan, zijn 50e Grand Prix overwinning door de MotoGP klasse te winnen.
Topic: Japanse GP Moto3 (1427 keer gelezen)
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Mooi gevecht om de eerste vier plaatsen tot Öncü de snelheid bij de achtervolgers van Masiá er uit remde. Sasaki kon het op dat moment ontstane gaatje niet meer dichtrijden. Masiá gaat nu aan de lieding in de tussenstand.
Collin Veijer had dit weekeinde wat meer moeite dan op de laatste paar circuits zo lijkt het. Desondanks vijf mooie punten
     Reageer met citaat 
Hoe snel kan het gaan he. Eigenlijk zijn we nu een beetje teleurgesteld met een 11e plek.
     Reageer met citaat 
We waren verwend de afgelopen races!
Maar gewoon weer goede punten voor Collin in zijn debuut jaar
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Een beetje teleurgesteld inderdaad, maar zo snel went succes. Collin lag lange tijd rond P6/7 en reed wederom een goede race.

Het pakte dit keer iets minder uit, maar nog steeds P11 en 5 punten. Volgende race beter.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Masia zit in een geweldige flow met 2x P2 en 2x P1 in de laatste races.

Z’n teammaat Suzuki daarentegen…… dit is inmiddels z’n 9e seizoen in de Moto3. En dan sta je 15e overall….op een Leopard Honda. Hij zal vast wel een zitje krijgen voor volgend seizoen, maar als het in 2 jaar bij Leopard al niet wil lukken…..

Snelle navigatie: