Mandalika, en toen waren er nog 2? favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
15

Mandalika

15 oktober 2023
Indonesië Mandalika International Street Circuit, Lombok

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Luca Marini
2Maverick Viñales
3Aleix Espargaró
4Fabio Quartararo
5Brad Binder
Volledige uitslag »

RACE

1Francesco Bagnaia
2Maverick Viñales
3Fabio Quartararo
4Fabio Di Giannantonio
5Marco Bezzecchi
Volledige uitslag »

TRIVIA

Een dag nadat hij in 2023 de WK leiding had veroverd met winst in de Sprint verspeelde Jorge Martín deze alweer aan GP winnaar Francesco Bagnaia nadat hij in de Grand Prix in leidende positie ten val kwam.
De laatste Grand Prix van Indonesië werd in 1997 op het circuit van Sentul verreden; Tadayuki Okada (500cc), Max Biaggi (250cc) en Valentino Rossi (125cc) waren toen de winnaars.
Luca Marini (VR46 Ducati) was hier in 2023 de snelste in de kwalificatie. Het was de eerste Poleposition in de zwaarste klasse voor de halfbroer van Valentino Rossi.
Marc Márquez ging hier in de warm-up van 2022 hard onderuit en ging niet van start wegens een hersenschudding.
Johann Zarco (Pramac Ducati) behaalde hier in 2022 met een derde plaats zijn 12e podium in de koningsklasse zonder nog een overwinning te hebben behaald. Een evenaring van het record van Colin Edwards die ook tot 12 podiums zonder zege kwam.
Topic: Mandalika, en toen waren er nog 2? (2915 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Mooie race voor de overwinning! En wat een kampioensrit van Bagnaia! Van P13 op de grid naar de overwinning Ik dacht erop en erover bij Vinales, maar die bleef toch goed hangen. Enigste Aprillia coureur die z’n banden niet aan stront reed….Maar toch weer net niet… wel een sterke race niettemin. Goede start en direct fel vanaf de start.

Quartararo ook een dijk van een race. Vond de aansluiting, maar kon nergens een actie plaatsen.

En knappe prestaties dit weekend van Diggia P6 in de sprint en P4 in de hoofdrace. Maakt een mooie progressie tov vorig jaar, maar zal helaas geen plaats meer hebben in de MotoGP. Wat toch wel zuur is.

Binder was lekker aan het beuken vandaag….

En Martin houdt het kampioenschap spannend. Hij lag 3 seconden voor en had veruit het beste tempo. Maar gooit het dan weg….. tja shit happens. Nog steeds de man van het moment en denk dat deze DNF hem geen parten zal spelen.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ik zou Zarco nog graag een GP zien winnen. Dan moet het wel dit jaar gebeuren. Maar hij heeft weer een typisch Zarco seizoen…..

Voor de zomerstop is hij altijd wakker. Dan pakt hij 3/4 podiums en in de 2e helft van het jaar kakt het altijd in. Maar het is ook weer iemand die er ineens kan staan, dus wie weet Nog 10 races de kans.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ik ook Plaggie, maar geloof dat het er niet meer van gaat komen. Maar zeg nooit nooit natuurlijk.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ik las trouwens dat Bezzecchi, Morbidelli, Augusto Fernandez and Aleix Espargaró allemaal gedurende meer dan de helft vd race met te lage bandenspanning reden.

Voor iedereen een eerste vergrijp, daarom bleef het alleen bij waarschuwingen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Met de winst in de Sprint, de WK leiding en de crash op zondag en het verlies vd WK leiding betekende ook dat Jorge Martín ruwweg met 24 uur de rijder is geweest die het kortst de WK leiding ooit in zijn bezit had.

Het had alleen gekund dat als iemand WK leider werd na een race en dat deze rijder vervolgens binnen 24 uur gediskwalificeerd werd. Er zijn wel twee van dat soort gevallen bekend:
1957 Libero Liberati won de 500cc in België en werd WK leider, maar werd later gediskwalificeerd wegens het gebruik van de motor van zijn teamgenoot zodat hij de leiding met twee andere rijders moest delen.
Dit besluit werd later herzien en de diskwalificatie was dus ongeldig.

1954: Ray Amm won de 500cc Ulster GP en werd WK leider. De wedstrijd was echter vooraf al ingekort wegens slechte weersomstandigheden waardoor de minimum afstand van 125 mijl (voor tellende uitslag met WK punten) niet gehaald werd en de race ook niet telde voor het WK.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: