Indonesië - Mandalika favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
15

Mandalika

15 oktober 2023
Indonesië Mandalika International Street Circuit, Lombok

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Diogo Moreira
2Jaume Masiá
3David Alonso
4Collin Veijer
5Deniz Öncü
Volledige uitslag »

RACE

1Diogo Moreira
2David Alonso
3David Muñoz
4Collin Veijer
5José Antonio Rueda
Volledige uitslag »

TRIVIA

Mario Aji (Honda) zorgde hier in 2022 voor historie door als eerste Indonesische coureur met een derde plek in de kwalificatie een plaats op de eerste startrij te bemachtigen. Zijn P14 in de race was ook het beste resultaat ooit voor een Indonesiër.
De 19 jarige Diogo Moreira (KTM) won hier in 2023 de Indonesische Grand Prix om daarmee de eerste Braziliaan te worden die een GP in de lichtste klasse wist te winnen.
Carlos Tatay behaalde hier met een derde plaats in 2022 het eerste podium voor CFMoto. Op de zaterdag had hij ook al de eerste Pole voor CFMoto behaald.
Met Diogo Moreira (Brazilië, winnaar) en David Alonso (Columbia, tweede) stonden er in 2023 voor het eerst twee Zuid-Amerikanen op het podium in de lichtste Grand Prix klasse.
Jorge Martínez, tegenwoordig teameigenaar, stond in 1997 in Indonesië (op het circuit van Sentul) voor de 19e en laatste maal in zijn carrière op Poleposition.
De laatste Grand Prix van Indonesië werd in 1997 op het circuit van Sentul verreden; Tadayuki Okada (500cc), Max Biaggi (250cc) en Valentino Rossi (125cc) waren toen de winnaars.
Topic: Indonesië - Mandalika (1673 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Tijdens mijn struintocht over social media zag ik dit:

Fernandez (broeertje Raul) zagen we eerder dit jaar al bij Leopard op Assen & Sachsenring.
Suzuki was gevallen was in Japan, de blessures daarbij opgelopen zullen wel van dien aard zijn dat hij niet kan rijden.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Suzuki komt helemaal niet meer in actie voor Leopard Honda. De samenwerking is per direct verbroken en Adrian Fernandez (die ook in 2024 voor Leopard uitkomt) zal het seizoen afmaken.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ja, daar kwam ik later (over Suzuki) ook achter. Zal wel beetje te maken hebben met dat hij naar een KTM team gaat in 2024 en ze wellicht ook niet zo tevreden over hem zijn.

Een wild-card bij Honda Asia hier: Arbi Aditama doet het na twee trainingen zelfs beter dan Mario Aji. Nicola Carraro vervangt de gebleseerde Fenati bij Snipers. Ook David Salvador bij CIP is geblesseerd, Noah Dettwiler (eerder wild-card in Oostenrijk) vervangt hem.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Moreira, we waren hem even kwijt, maar hij staat er weer met de pole. Alonso voor eerste keer op rij 1, daar keek ik van op toen ik dat hoorde / las, gevoelsmatig staat hij daar veel vaker..

Collin met knappe P4 weer. Het is denk ik helemaal niet erg om op een onbekende baan vanuit Q1 naar Q2 te komen. Je hebt extra rijtijd en leert zo de baan beter kennen. Begint steeds vaker voor Sasaki in kwalificaties te staan, die zal zich wel eens achter de oren krabben.
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Gekkenhuis race. Collin Veijer weer net geen podium maar zeer goed gereden, zat er de hele race goed bij.
Diogo Moreira pakt na een moeilijke periode (de commentator van motogp.com meldde dat hij arm pump problemen heeft gehad) zijn eerste winst. Ook de eerste voor Brazilië in de kleinste klasse.

Foto van https://kupang.tribunnews.com/2023/10/14/jelang-motogp-mandalika-2023moreira-kuasai-mandalika-merebut-pole-pertama-2023
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ahhhh net weer geen podium. Maar wat een actie in de laatste ronde Komt even in 1 bocht van P7 naar P4! Wereldrace weer. Heel knap gedaan!

Mooi voor Moreira na een hele lastige periode je eerste overwinning pakken

Alonso ook weer op het podium met P2. Die zit ook nog vol in de titelstrijd.

Masia 6e uiteindelijk….na veel kopwerk te hebben gedaan. Maar loopt toch weer uit. Holgado na 2x longlap slechts 14e en Sasaki buiten de punten op P18. Hij crashte in de sighting lap. Oftewel de ronde dat ze naar de grid rijden.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wildcard en thuisrijder Arbi Aditama deed het heel netjes. Lange tijd op P12 gereden. Uiteindelijk 17e geworden.

Taiyo Furusato, het Japanse supertalent, begint zich steeds meer te laten zien. P7 vandaag dichtbij het podium.

Hij deed in 2021 een race mee in de RBR op Mugello en reed in z’n eerste race het hele veld op een hoop. Heeft het nog weinig waargemaakt, maar het begint steeds meer te komen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 15-10-23 om 23:22:29
..
Taiyo Furusato, het Japanse supertalent, ..

Even zijn Wikipedia opgezocht, Asia Talent cup winnaar 2021 met 100% score door alle races te winnen
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ik dacht even dat met Moreira (Brazilië) en Alonso (Columbia) we voor het eerst twee Zuid-Amerikanen op het podium hadden.
Dankzij deze Tweet / X kwam ik er echter al snel achter dat dit niet het geval was:

Wel in de geschiedenis van de lichtste klasse natuurlijk.

Snelle navigatie: