Pertamina Grand Prix of Indonesia 2023 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
15

Mandalika

15 oktober 2023
Indonesië Mandalika International Street Circuit, Lombok

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Arón Canet
2Manuel Gonzalez
3Filip Salač
4Pedro Acosta
5Fermín Aldeguer
Volledige uitslag »

RACE

1Pedro Acosta
2Arón Canet
3Fermín Aldeguer
4Jake Dixon
5Manuel Gonzalez
Volledige uitslag »

TRIVIA

De laatste Grand Prix van Indonesië werd in 1997 op het circuit van Sentul verreden; Tadayuki Okada (500cc), Max Biaggi (250cc) en Valentino Rossi (125cc) waren toen de winnaars.
Tetsuya Harada was in 1996 op het circuit van Sentul in Indonesië de laatste rijder die een GP in de kwartliterklasse op Michelin banden wist te winnen.
De eerste Indonesische Grand Prix op dit circuit in 2022 leverde een verassende winnaar op met Somkiat Chantra op de Kalex Triumph van Honda Asia. Chantra was de allereerste coureur uit Thailand die GP winst behaalde.
Topic: Pertamina Grand Prix of Indonesia 2023 (2217 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Een belangrijke 'thuiswedstrijd' voor Bo Bendsneyder en zijn Pertamina SAG team. Dat betekent veel promotionele activiteiten bij / met (co) sponsoren zoals vliegmaatschappij Garuda. Even in de simulator zitten bij die laatste is vast leuk. De Instagram pagina van het team staat in elk geval vol met recente foto's e/o reels van dit soort activiteiten.

Bo kan wel een boost gebruiken en geen betere plek om dat te doen onder het oog van je sponsoren waar hij vorig jaar nog 5e kwalificeerde en 15e werd in race.

« Gewijzigd: 11-10-2023 om 14:05:31 door RG500IU »

fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Ja dat is iets wat het team heel goed in de vingers heeft. Het social media gebeuren ziet er goed uit. Hopelijk geeft het Bo een boost.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Zonta lijkt te groeien!
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
     Reageer met citaat 
Ik hoop niet in de lengte Hij is nu al lang..
Haha nee hij lijkt zeker de stap die nodig was te hebben gemaakt
     Reageer met citaat 
Zonde voor Zonta zeg! Een top 10 zat er dit keer niet in, maar gewoon in de punten had ook al mooi geweest. Misschien wilde hij toch weer de top-10 in en riskeerde hij teveel. Flink klap, hoop dat die er weinig last van heeft. Na zijn crash de telefoon uit gedaan en ogen weer dicht. Race was verder weinig meer aan en voor Bo blijf ik niet meer kijken.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ik zal altijd blijven kijken naar Bo en blijf hem volgen/ aanmoedigen. Vandaag was geen verkeerde race. Lag in de top 10 en moest wijd gaan doordat Roberts binnendoor kwam. Jammer, want daardoor verloor hij wat posities en momentum. Hij pakt nog wel Binder terug en wordt 12e.

Een prima race voor Bo. Helaas niet het gewenste resultaat, maar wel ( na Texas) z’n beste race van het jaar. Weet niet waarom het dit jaar allemaal zo stroef loopt, maar zolang het weer vooruit gaat ben ik positief

Z’n teammaat Hada wordt 14e. Zat er niet ver achter. Verrassend goede race van de Japanner.

Jammer van Zonta. Was een beste klapper. Leek wel een herhaling van Michael in de SBK eerder dit jaar. Hij komt er gelukkig goed mee weg en dat is het belangrijkste. Geen blessures. Wederom een heel sterk weekend van Zonta Goede kwalificatie en hij had in de race last van technische problemen. Shit happens.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Leuk gevecht om P3 tussen Arbolino, Gonzalez, Aldeguer en Dixon.

Aldeguer pakt uiteindelijk P3 en z’n 2e podium in de Moto2.

Canet is de eeuwige nummer 2, Gonzalez de nummer 5. Was op weg naar P4, maar wordt in de laatste ronde nog net gepiepeld door Dixon. Die even een seconde goedmaakte! in de laatste ronde.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Acosta met inmiddels 1 hand op de titel. Voorsprong van 65 punten nu. Je weet het nooit, maar mocht er niks geks gebeuren, dan is de titel voor hem. En terecht. Hij zet een heel sterk en constant seizoen neer en niemand die constant snel genoeg is om het hem moeilijk te maken.

Arbolino deed het wel in de eerste helft van het seizoen, maar is net een beetje edge/ dat beetje extra kwijt na de zomerstop. Jammer, dat had de titelstrijd wat interessanter gemaakt.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ja, wat Bo ook zelf opmerkt op racesport.nl is dat het goede gevoel na aantal flinke veranderingen eindelijk weer terug is. Die ene actie toen hij buiten de baan werd gedrukt kostte ca. 3 sec die hij aan het eind tekort kwam voor P9, top 10 zat er zeker in.

Nu eens hopen dat dit doorgetrokken wordt in de volgende races. Bo hoort met zijn status / ervaring steeds top 10 te rijden met uitschieters naar boven in mijn ogen.

Acosta rijdt vol zelfvertrouwen en lijkt de titel niet meer te kunnen ontgaan. Wat Plaggie ook schrijft: de concurrentie is niet consistent genoeg om hem constant te bedreigen. Hij bewijst eens te meer een MotoGP zitje te verdienen.

Snelle navigatie: