Moto 2 Phillip Island favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
16

Phillip Island

22 oktober 2023
Australië Phillip Island Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Fermín Aldeguer
2Arón Canet
3Alonso Lopez
4Joe Roberts
5Pedro Acosta
Volledige uitslag »

RACE

1Tony Arbolino
2Arón Canet
3Fermín Aldeguer
4Jeremy Alcoba
5Joe Roberts
Volledige uitslag »

TRIVIA

Andrea Ballerini behaalde in 2013 op dit circuit de eerste Grand Prix zege binnen voor Ajo Motorsport dat later heel succesvol werd en veel kampioenen voorbracht.
Esteve 'Tito' Rabat (Kalex) noteerde hier in 2014 zijn 9e Poleposition van het jaar en nam het oude record van Pol Espargaró uit 2012 over.
Marco Simoncelli (Gilera) behaalde hier zijn laatste kwartliterzege in 2009 voor dat hij de overstap naar de MotoGP klasse maakte. Het was ook de allerlaatste keer dat in de 250cc werd gewonnen door 'een' regerend wereldkampioen.
De Australische GP van 2012 was een groot feest voor de Australiërs. Het was de eerste keer sinds 1979 dat er in 3 klassen een Australiër op het podium stond: Casey Stoner (winnaar MotoGP), Anthony West (2e in Moto2) en Arthur Sissis (3e in Moto3).
Na de overstap van RSM Team Scot/Force GP210 naar het JiR team met Motobi pakt Alex de Angelis hier in 2010 zijn eerste Poleposition die hij de volgende dag verzilvert met zijn eerste Moto2 zege voor Scott Redding (P2) en Andrea Iannone.
Marco Melandri is de enige rijder die tot dusver (2017) succesvol was in drie klasses bij de Australische Grand Prix. In 1999 won hij met Honda de 125cc, gevolgd door een (Aprilia) 250cc zege in 2002 en de MotoGP (Honda) winst in 2006.
Telefónica MoviStar Honda rijder Daniel Pedrosa bezorgde Honda in 2005 de 600ste Grand Prix overwinning. Door een val van Pole-man Casey Stoner (Aprilia) behaalde hij zijn derde wereldtitel op rij.
Met een zege tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen verzekert Marlboro Yamaha rijder John Kocinski zich van de wereldtitel 1990. Naaste concurrent Carlos Cardús (die genoeg zou hebben aan P2) viel uit met een gebroken schakelpedaal.
Marc Márquez reed in 2011 een indrukwekkende inhaalrace naar de derde plaats nadat hij vanaf de laatste startplaats moest vertrekken. Hij had een minuut tijdstraf gekregen nadat hij na afloop van de training Ratthapark Wilairot onderuit had gereden.
Raffaele de Rosa kwalificeerde zich met de Scot Racing Team Honda in 2009 naar zijn eerste 250cc Poleposition. Een dag later stond hij met een derde plaats voor de eerste keer in zijn carrière op een Grand Prix podium.
Op het terrein waar eerder Valentino Rossi (2002) en Jorge Lorenzo (2013) hun 50e Grand Prix zege behaalden, deed Marc Márquez (Repsol Honda) het zelfde in 2015 door hier de MotoGP klasse te winnen.
Maverick Viñales (Pons/Kalex) zorgde hier in 2014 voor de 50e Spaanse zege in de Moto 2 klasse.
Luca Cadalora (Marlboro Yamaha) schoof in het begin van de race van 1990, in een langzame bocht, al onderuit en kwam na vier ronden al weer als twintigste door, om daarna de race als derde af te sluiten achter Sito Pons en Jean-Philippe Ruggia.
Olivier Jacque en Shinya Nakano (beiden Chesterfield Yamaha) vochten in 2000 een heroïsche strijd uit die pas op de finish beslist werd toen de Fransman zijn teamgenoot met 0,014 sec. versloeg en zo de wereldtitel veroverde met 7 punten verschil.
Topic: Moto 2 Phillip Island (2309 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Vorig jaar was het in de Southern Loop (2e bocht) in de eerste training al afgelopen voor Zonta vd Goorbergh nadat hij op een natte plek zijn motor onderuit trok. Hij zegt zelf al in de RW/Fieten voorbeschouwing:
Citaat:
We gaan dit weekend naar Phillip Island en dat is in principe een nieuwe baan voor mij omdat ik vorig jaar niet veel verder ben gekomen dan de exit van de pitstraat.


Bo Bendsneyder haalde in 2022 in elk geval een mooie 10 plaats. Nu het goede gevoel terug is mogen we daar nu ook op hopen voor hem.

Phillip Island, schitterende baan, prachtige races vaak, maar ook waar de weersomstandigheden koud, winderig en guur zijn. Dat lijkt ook dit jaar, zeker voor zondag, het geval te zijn. En, het wordt vroeg opstaan, of lang opblijven.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Of lekker met een bakkie koffie Zondagmorgen rond een uurtje of 9:00 alles terugkijken
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Aldeguer, Acosta, Canet op de eerste drie plaatsen in T1, nette P6 voor BB64 op iets meer dan een seconde, Zonta naar P24.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Goed begin van Bo inderdaad. Heeft de hele sessie in de top 10 gestaan.
     Reageer met citaat 
Toch lekker dat hij het goede gevoel van de vorige GP 1 vrije training mee heeft kunnen nemen
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Ja leuk,
Helaas 2de training 26ste, en een sec onder zijn tijd van fp1.
Een van de weinigen die niet zijn tijd had verbeterd.
We gaan het zien hoe het verder verloopt dit weekend, en of de verbeteringen geen loze woorden zijn.
Midstar racing
     Reageer met citaat 
midstar schreef 20-10-23 om 23:51:11
Ja leuk,
Helaas 2de training 26ste, en een sec onder zijn tijd van fp1.
Een van de weinigen die niet zijn tijd had verbeterd.
We gaan het zien hoe het verder verloopt dit weekend, en of de verbeteringen geen loze woorden zijn.


Ik plaatste mijn bericht na fp2…. hoe vaak lezen we na een matig tot slecht resultaat niet dat hij ‘wel weer het goede gevoel heeft’. Nou we zien het. Het is gewoon allemaal weer zwaar onder de maat en hij wordt weer afgetroefd door Zonta.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Hoewel Bo zich in de kwalificatie wel herpakte qua rondetijden was het niet best. Waar het aan ligt, hij wist het zelf ook niet toen hij na de eerste dag ondervraagd werd..
Dat vind ik geen goed teken.
     Reageer met citaat 
Zijn smoesjes zijn op
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Bron racesport

Bo Bendsneyder – P22: “Het is tot nu toe een vreemd weekend geweest. We begonnen vrijdag erg sterk in de eerste training, we waren vanaf het begin snel en er was nog ruimte voor verbetering. We begonnen met het gevoel waarmee we in Indonesië waren geëindigd, en dat ondanks dat het hier een compleet andere baan is. Maar in de tweede training was het gevoel op de motor ineens vreemd en waren we gewoon te langzaam. Hetzelfde gebeurde in de derde training opnieuw, het vreemde was dat we bijna niets aan de motor hadden veranderd ten opzichte van de eerste training, maar het gevoel was compleet anders. Voorafgaand aan de kwalificatie hebben we de motor wel volledig veranderd en kregen we weer een gevoel dat vergelijkbaar was met dat van vrijdagochtend. We waren weer snel, maar niet snel genoeg om Q2 te halen. We liggen ver achter op de anderen, maar we blijven positief en blijven pushen tot morgen. We zullen zien wat het weer brengt en hopelijk kunnen we een goede race rijden.”Hoe vaak is het dit al overkomen dat het opeens anders aanvoelt...
Blijft vooral steeds hetzelfde verhaal ophangen, geen gevoel, gevoel weg etc...
Hij snapt zelf toch ook wel dat het inmiddels aan hem ligt.
Dat hij nog serieus genomen word door het team, of teams, das mij een raadsel.

« Dit bericht stond oorspronkelijk in Grand Prix / Moto2 / Silly Season 2024 (incl tests) »

Midstar racing
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat een pole en ronde zet Aldeguer neer. Z’n racepace is ook erg goed.

Roberts staat er ook goed bij.

Zonta en Barry door naar Q2, konden daarin niet een vuist maken en starten morgen vanaf P15 en P17.

Bo 22e…. Dat is teleurstellend. Zo’n goed begin van het weekend in training 1 en daarna niks meer. Jammer.
     Reageer met citaat 
Bo p8 in de regen halve punten.
Zonta helaas gecrasht, net als Baltus een paar bochten verder..

Welterusten..
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Crashfest. 10 man onderuit in de eerste 8 rondes. Rode vlag en helaas geen herstart. Halve punten uitgedeeld. Best wel een anti-climax, maar de veiligheid gaat voor.

Hele nette P8 voor Bo nooit goed in de regen, dus verrassend goed optreden.

Zonde van de crashes van Zonta en Barry.

Arbolino wint de GP hij lag al 15 seconden voor. Hij is altijd sterk in de regen.
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Wat inderdaad een valfestijn! Heel knap van Bo om er op te blijven zitten. En had schijnbaar nu in de regen wel het gevoel met de fiets. Enorm knap gedaan dit waren enorm verradelijke omstandigheden!

Zonta deed het ook goed tot aan zijn valpartij. Erg jammer dat hij hem niet in de benen kon houden maar gezien de enorme hoeveelheid valpartijen is hem dit ook niet helemaal aan te rekenen.
Wat ik al zei des te knapper van Bo dat hij wel bleef zitten!
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Snelle navigatie: