Phillip Island 2023 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
16

Phillip Island

22 oktober 2023
Australië Phillip Island Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Ayumu Sasaki
2Joel Kelso
3Stefano Nepa
4Diogo Moreira
5Matteo Bertelle
Volledige uitslag »

RACE

1Deniz Öncü
2Ayumu Sasaki
3Joel Kelso
4Collin Veijer
5Adrian Fernandez
Volledige uitslag »

TRIVIA

Met zijn tweede plaats in 2011 achter Sandro Cortese zorgde Luís Salom (RW Racing TVM Aprilia) voor de 400e Spaanse podiumplaats in de achtste literklasse. Meest succesvol waren: Nieto (85), Terol (33), Alzamora en Martínez (26).
Lorenzo Dalla Porta (Leopard Honda) behaalde hier in 2019 met een zege zijn eerste wereldtitel. Teamgenoot Marcos Ramírez zorgde met een tweede plaats er mede voor dat ook het teamkampioenschap werd veroverd.
De Australische GP van 2012 was een groot feest voor de Australiërs. Het was de eerste keer sinds 1979 dat er in 3 klassen een Australiër op het podium stond: Casey Stoner (winnaar MotoGP), Anthony West (2e in Moto2) en Arthur Sissis (3e in Moto3).
Slechts 5 dagen nadat hij zich in Maleisië had verzekerd van zijn eerste wereldtitel, breekt Daniel Pedrosa in 2003 tijdens een val in 'Lukey Heights' in de eerste training beide enkels. Einde seizoen voor de Spanjaard.
Andrea Ballerini behaalde in 2003 hier zijn enige GP zege. De Ajo Honda rijder won deze regenrace (waarin vele toppers crashten) op Bridgestone, dit was tevens de laatste niet Dunlop zege, banden.
Marco Melandri is de enige rijder die tot dusver (2017) succesvol was in drie klasses bij de Australische Grand Prix. In 1999 won hij met Honda de 125cc, gevolgd door een (Aprilia) 250cc zege in 2002 en de MotoGP (Honda) winst in 2006.
Red Bull Ajo Motorsport rijder Marc Márquez staat in 2010 voor de 11e keer op Poleposition en verbeterde zijn eigen record voor het meeste 125cc Poles in één seizoen wat hij een week eerder vestigde in Maleisië.
Op het terrein waar eerder Valentino Rossi (2002) en Jorge Lorenzo (2013) hun 50e Grand Prix zege behaalden, deed Marc Márquez (Repsol Honda) het zelfde in 2015 door hier de MotoGP klasse te winnen.
Nadat de Spanjaard Alex Crivillé zich in 1989 door een blessure zich niet wist te kwalificeren voor de vorige GP in Japan, behaalde hij hier zijn eerste Grand Prix overwinning om later dat jaar wereldkampioen te worden in deze klasse.
Andrea Ballerini behaalde in 2013 op dit circuit de eerste Grand Prix zege binnen voor Ajo Motorsport dat later heel succesvol werd en veel kampioenen voorbracht.
Marco Simoncelli (Gilera) behaalde hier zijn laatste kwartliterzege in 2009 voor dat hij de overstap naar de MotoGP klasse maakte. Het was ook de allerlaatste keer dat in de 250cc werd gewonnen door 'een' regerend wereldkampioen.
Topic: Phillip Island 2023 (2686 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Prima start van het weekend voor Collin. P12 op ongeveer een seconde van snelste man David Munoz.

Adrian Fernandez, de vervanger van Suzuki, heeft er zin in en begint meteen met P4.

Joel Kelso begint ook goed op z’n thuiscircuit met P7.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Veijer P11 overall na 2 trainingen op 0,974 van snelste man Munoz.

Verrassend is dat Whatley op P9 overall staat! Waar komt dat ineens vandaan? Kan ook een rondje goed gebruik gemaakt hebben van een sleepje + slipstream. Maar hij staat er toch maar even.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Muñoz krijgt in elk geval een dubbele LL voor de race van zondag omdat hij Carraro onderuit kegelde bij het inhalen in Miller (bocht 4, de vroegere Honda corner). De Italiaan kwam toen nog met zijn hoofd tegen de daar langzaam rijdende Aji, had slechter af kunnen lopen dat.

Ook zelfde straf voor Artigas die langzaam rijdend een andere rijder in de weg zat.
Plaggie schreef 20-10-23 om 12:59:46
...
Verrassend is dat Whatley op P9 overall staat! Waar komt dat ineens vandaan? ...

Gezien wat er met zijn teamgenoot Scott Ogden gebeurde? Heeft in totaal slechts 4 rondjes gereden op de vrijdag. In beide sessies zagen we hem 2x langs de kant staan met technische problemen aan zijn motor.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Veijer weer netjes 4e in de laatste training waar Sasaki de snelste was ondanks een (lage) highsider in Millers op het laatst.

Toch weer grote namen als Holgado en Ortola die 'de cut' niet gehaald hebben en naar de Q1 moeten.
     Reageer met citaat 
Hele nette prestatie weer van Veijer. Geen Spanjaard bij de eerste 8 is ook wel opvallend. Daarachter dan wel weer 6 Spanjaarden achter elkaar
     Reageer met citaat 
Voor de Life-kijkers................als het goed is, begint alles 1 uur eerder.
Start moto3 zou dus niet om 2.00 local zijn, maar 1.00.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
"life is life" zoals het liedje heet, maar we kijken live

Citaat:
Zaterdagavond 23:20 – Moto3 warm-up
Zaterdagavond 23:40 – Moto2 warm-up
Zondagochtend 00:00 – MotoGP warm-up
Zondagochtend 01:00 – Moto3 race (21 ronden)
Zondagochtend 02:15 – Moto2 race (23 ronden)
Zondagochtend 04:00 – MotoGP Sprint (13 ronden)


even van racesport.nl gejat.

Ja ik denk dat ik idd even op blijf tot na de M3 race, rest kijk ik morgenochtend dan wel terug
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 20-10-23 om 13:52:53


Gezien wat er met zijn teamgenoot Scott Ogden gebeurde? Heeft in totaal slechts 4 rondjes gereden op de vrijdag. In beide sessies zagen we hem 2x langs de kant staan met technische problemen aan zijn motor.


Ja, aan de kant met technische problemen. Tot 2x toe in training 1 al. Hij blijkt inmiddels al 5x (!!) met technische problemen stil gestaan te hebben. Vrij uitzonderlijk.

Daardoor buiten de 105% grens qua tijd en mocht dus niet meedoen aan de kwalificatie en dus ook niet aan de race. Tja…..regels zijn regels, maar met zoveel technisch ongemak een beetje hard om hem niet toe te laten voor de rest van het weekend.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Uitstekende kwalificatie weer voor Veijer. Dit keer P6 op de grid En in zijn snelste rondje had hij nog een behoorlijk momentje in Lucky Heights.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Collin Veijer P4!!!! Geweldig gedaan jongen! Op een zeiknat Phillip Island circuit. Hij was nog nergens in de regen op Argentinië en nu, na lange tijd in de kopgroep te hebben gelegen, een hele mooie P4. Echt super gedaan.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Veijer is een pareltje, hij verbaast ons wekelijks, wat een leercurve, chapeau!
     Reageer met citaat 
Lekker hoor p4 in de regen. Kon het lang bijhouden, maar koos eieren voor zijn geld
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Knappe overwinning voor Oncu had met een paar ronden te gaan het ene momentje na het andere, maar gaf niet op en zet hem er in de laatste ronde in Lucky Heights toch naast bij Sasaki en wint de race. Z'n 3e GP overwinning alweer.

En dus wederom geen overwinning voor Sasaki, die voor de zoveelste keer in de laatste ronde gepiepeld wordt. Maar wel z'n 9e podium en verkleint de achterstand naar Masia tot 4 punten. Uiteindelijk gaat het toch om de wereldtitel en daarin deed hij goede zaken.

Mooi voor Kelso zn eerste podium en dat in z'n thuisrace.

Adrian Fernandez reed ook super. Helaas een crash, maar alsnog een mooie 5e plaats weten te scoren.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Het was fijn dat er deze keer ook warm-ups waren voor de kleinere klassen. En het was ook nog eens op een (voor mij) prettig tijdstip zodat ik het nog even live (net als beide races) gekeken heb!
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Wat een ontzettend knap resultaat van Collin. Op een baan waar je nog nooit bent geweest onder deze verradelijke omstandigheden zolang met de kopgroep meegaan.En ook zeker in het begin ook vechten om posities. En ogenschijnlijk daarna het tempo laten zakken omdat je weet dat je ruimte zat hebt en niet meer mee kan met de kop.

Heel volwassen gereden! Wat een verademing om te zien dat we nu eens een Nederlands talent hebben die zo'n enorme goede leercurve laat zien, zo een die we altijd van spanjaarden en italianen gezien hebben.

Als relatief jonkie hier is dit heerlijk om te zien. De dagen waarin nederlanders echt om de top mee konden doen lagen eigenlijk net voor mijn bewuste motorsport liefhebberij. Dat podium lijkt er echt te gaan komen.

Iemand al visioenen over de TT volgend jaar? ik wel...
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: