Phillip Island 2023 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
16

Phillip Island

22 oktober 2023
Australië Phillip Island Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Ayumu Sasaki
2Joel Kelso
3Stefano Nepa
4Diogo Moreira
5Matteo Bertelle
Volledige uitslag »

RACE

1Deniz Öncü
2Ayumu Sasaki
3Joel Kelso
4Collin Veijer
5Adrian Fernandez
Volledige uitslag »

TRIVIA

Andrea Ballerini behaalde in 2003 hier zijn enige GP zege. De Ajo Honda rijder won deze regenrace (waarin vele toppers crashten) op Bridgestone, dit was tevens de laatste niet Dunlop zege, banden.
Slechts 5 dagen nadat hij zich in Maleisië had verzekerd van zijn eerste wereldtitel, breekt Daniel Pedrosa in 2003 tijdens een val in 'Lukey Heights' in de eerste training beide enkels. Einde seizoen voor de Spanjaard.
Op het terrein waar eerder Valentino Rossi (2002) en Jorge Lorenzo (2013) hun 50e Grand Prix zege behaalden, deed Marc Márquez (Repsol Honda) het zelfde in 2015 door hier de MotoGP klasse te winnen.
Met zijn tweede plaats in 2011 achter Sandro Cortese zorgde Luís Salom (RW Racing TVM Aprilia) voor de 400e Spaanse podiumplaats in de achtste literklasse. Meest succesvol waren: Nieto (85), Terol (33), Alzamora en Martínez (26).
Nadat de Spanjaard Alex Crivillé zich in 1989 door een blessure zich niet wist te kwalificeren voor de vorige GP in Japan, behaalde hij hier zijn eerste Grand Prix overwinning om later dat jaar wereldkampioen te worden in deze klasse.
Marco Melandri is de enige rijder die tot dusver (2017) succesvol was in drie klasses bij de Australische Grand Prix. In 1999 won hij met Honda de 125cc, gevolgd door een (Aprilia) 250cc zege in 2002 en de MotoGP (Honda) winst in 2006.
Marco Simoncelli (Gilera) behaalde hier zijn laatste kwartliterzege in 2009 voor dat hij de overstap naar de MotoGP klasse maakte. Het was ook de allerlaatste keer dat in de 250cc werd gewonnen door 'een' regerend wereldkampioen.
De Australische GP van 2012 was een groot feest voor de Australiërs. Het was de eerste keer sinds 1979 dat er in 3 klassen een Australiër op het podium stond: Casey Stoner (winnaar MotoGP), Anthony West (2e in Moto2) en Arthur Sissis (3e in Moto3).
Lorenzo Dalla Porta (Leopard Honda) behaalde hier in 2019 met een zege zijn eerste wereldtitel. Teamgenoot Marcos Ramírez zorgde met een tweede plaats er mede voor dat ook het teamkampioenschap werd veroverd.
Red Bull Ajo Motorsport rijder Marc Márquez staat in 2010 voor de 11e keer op Poleposition en verbeterde zijn eigen record voor het meeste 125cc Poles in één seizoen wat hij een week eerder vestigde in Maleisië.
Andrea Ballerini behaalde in 2013 op dit circuit de eerste Grand Prix zege binnen voor Ajo Motorsport dat later heel succesvol werd en veel kampioenen voorbracht.
Topic: Phillip Island 2023 (2737 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Op social media (oa David Emmet en Simon Patterson) ontstond nogal wat ophef over de crash van Moreira in de warm-up lap. Het was niet te zien, maar kennelijk op zijn hoofd gevallen en even bewustzijn verloren wat na afloop ook door hem en zijn team (die dat toen niet wisten) bekend werd gemaakt.

Iets soortelijks gebeurde ook met Holgado waar we op de grid al konden zien dat (vanwege het bloed) hij aan zijn hoofd / neus gewond was.

Met hersenschuddingen is de kans op blijvende schade groot als rijders nog eens zouden vallen, dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Inmiddels is racesport.nl er ook op gedoken omdat iedereen het er nu over heeft, maar in het Nederlands leest natuurlijk wel even makkelijker om goed beeld vd situatie te krijgen
     Reageer met citaat 
Ik verbaas me al tijden over de ( gebrek aan ) veiligheid in de grandprix, de gelevlag bestaat al tijden niet meer.
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: