Maleisië / Sepang favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
18

Sepang

12 november 2023
Maleisië Sepang International Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Francesco Bagnaia
2Jorge Martín
3Enea Bastianini
4Álex Márquez
5Luca Marini
Volledige uitslag »

RACE

1Enea Bastianini
2Álex Márquez
3Francesco Bagnaia
4Jorge Martín
5Fabio Quartararo
Volledige uitslag »

TRIVIA

Door een zege in 2012 werd Sandro Cortese (Red Bull KTM/Ajo)de eerste wereldkampioen in de nieuwe Moto 3 4-takt categorie die de 125cc klasse opvolgde. Met nog 2 GP's te gaan was de Duitser niet meer in te halen voor de concurrentie.
Door een overwinning in 2014 evenaarde Marc Márquez (Repsol Honda) het record van 12 zeges in een seizoen in de koningsklasse van Mick Doohan uit 1997.
Valentino Rossi pakte in 2008 de overwinning en stond hiermee voor de 150e keer op het podium. Andrea Dovizioso, op de satelliet Honda van het JiR Scot team, stond met een derde plaats voor de eerste keer in deze klasse op het podium.
Na zijn zware beenbreuk in juni van dat jaar is Valentino Rossi in oktober 2010 weer helemaal terug met zijn tweede seizoenszege. Op Sepang haalde hij voor de 46e keer met de Yamaha M1 de overwinning, dat werd uiteraard op gepaste wijze gevierd...
In 2006 kon hier de kwalificatie niet doorgaan vanwege hevige regenval en moest voor het eerst een startopstelling worden samengesteld aan de hand van de vrije trainingen.
Kenny Roberts Jnr. won de openings GP van 1999, toen hier voor de eerste keer gereden werd, bij zijn debuut op de fabrieks Suzuki. Spanjaarden Carlos Checa (Marlboro Yamaha) en Alex Crivillé (Repsol Honda) vergezelden hem die dag op het podium.
Met zijn 13e Poleposition van het seizoen in 2014 werd Marc Márquez de nieuwe recordhouder voor de meeste Poles in een seizoen in de zwaarste klasse.
Toni Elías (Moriwaki) had hier aan een vierde plaats in 2010 genoeg om de eerste wereldtitel in de nieuwe Moto 2 klasse op zijn naam te schrijven.
Wegens hevige regen werd in 2009 de start een half uur uitgesteld. Casey Stoner won die dag met de Marlboro Ducati. Fiat Yamaha rijder Valentino Rossi werd toen derde, wat genoeg was om zich van zijn 9e wereldtitel te verzekeren.
Met de opvolging van Valentino Rossi door Jorge Lorenzo in 2010 haalde Yamaha voor het eerst in de 62 jarige geschiedenis van de Grand Prix racerij twee opeenvolgende titels in de zwaarste klasse met twee verschillende rijders.
Topic: Maleisië / Sepang (2783 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
falerossi schreef 13-11-23 om 10:03:21
.. gaan nou dit soort achterlijk regeltjes het kampioenschap bepalen

Ik ben al lang blij dat Pecco nu ook waarschuwing heeft waardoor hij samen met Martín gelijke wapens heeft voor de komende races.

De regels zijn er natuurlijk niet voor niets. Zelfde verhaal als tracklimits, iedereen zoekt de grenzen op van wat net wel kan. Je wilt niet weten als wat er gebeurt als er een velg gaat scheuren, daarom is het goed dat ze er zijn.

Met name Qatar kan wel eens een bandenverhaal worden wat ik zo lees. Daarom mooi dat ze gelijk staan wat dat betreft.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: