Sepang 2023 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
18

Sepang

12 november 2023
Maleisië Sepang International Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jaume Masiá
2Collin Veijer
3Matteo Bertelle
4Ivan Ortola
5Ayumu Sasaki
Volledige uitslag »

RACE

1Collin Veijer
2Ayumu Sasaki
3Jaume Masiá
4Ivan Ortola
5Adrian Fernandez
Volledige uitslag »

TRIVIA

Casey Stoner bezorgde KTM hier in 2004 de eerste Grand Prix zege ooit. In het jaar dat Andrea Dovizioso (Kopron Scot Honda) kampioen werd eindigde de Red Bull KTM rijder toen als 5e in de eindstand.
Kort nadat hij in Brazilië in 2003 zijn eerste Grand Prix had gewonnen, wist Derbi rijder Jorge Lorenzo in Maleisië zijn eerste Poleposition te veroveren.
Marc Márquez (Red Bull Ajo Motorsport) won hier zijn 8e Grand Prix van het seizoen 2010. Voor Derbi was dit de 11e zege in een seizoen, een nieuwe mijlpaal voor de Spaanse fabrikant.
Collin Veijer met de Husqvarna van het Liqui Moly Husqvarna Intact GP team behaalde hier in 2023 zijn eerste Grand Prix overwinning. Dit was de eerste Nederlandse zege sinds Brno 1990 waar Hans Spaan de 125cc klasse won.
John McPhee (Sterilgarda Max Husqvarna) werd hier in 2022, op een leeftijd van 28 jaar en 101 dagen oud, de oudste winnaar in de lichtste 4-takt categorie.
Toni Elías (Moriwaki) had hier aan een vierde plaats in 2010 genoeg om de eerste wereldtitel in de nieuwe Moto 2 klasse op zijn naam te schrijven.
Achter winnaar Sandro Cortese veroverde Zulfahmi Khairuddin (Air Aisia Ajo / KTM) met een tweede plaats tijdens zijn thuisrace in 2012 als eerste coureur uit Maleisië een Grand Prix podium.
Zulfahmi Khairuddin (AirAsia-Sic-Ajo KTM) veroverde voor zijn thuis Grand Prix in 2012 Poleposition waarmee hij de eerste coureur was uit Maleisië die dit presteerde.
Miguel Oliveira behaalde met een derde plaats bij de Grand Prix van Maleisië van 2013 de eerste podiumplek in de historie van het Indiase motormerk Mahindra.
Met een tweede plaats in 2004 wist Kopron Scot Honda rijder Andrea Dovizioso zich verzekerd van zijn eerste wereldtitel. 'Dovi' won dat seizoen 5 keer en stond 11 maal op het podium. In 2005 maakte hij met hetzelfde team de overstap naar de 250cc.
Door een zege in 2012 werd Sandro Cortese (Red Bull KTM/Ajo)de eerste wereldkampioen in de nieuwe Moto 3 4-takt categorie die de 125cc klasse opvolgde. Met nog 2 GP's te gaan was de Duitser niet meer in te halen voor de concurrentie.
Topic: Sepang 2023 (3128 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De slotfase van vorig jaar toen Veijer's voorganger McPhee in een waanzinnige ronde de overwinning binnensleepte voor teamgenoot Sasaki.

Collin heeft nu, met nog 3 GP's te gaan, overigens al meer punten dan McPhee vorig jaar over geheel seizoen.
De WK stand kan wel eens in een beslissende fase komen als Sasaki weer moet toegeven op Masiá. Alonso heeft de eerdere leider Holgado al bijgehaald en staan nu samen op 25 punten achterstand als 3e/4e.

Fenati is weer terug las ik, hij moet zich nog wel melden na FP1 voor een controle, ook Carrasco mist deze nog waardoor we Perez nog weer terug zullen zien.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Mc.Phee mistte vorig jaar wel 5 GP’s vanwege een blessure.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ja klopt Plaggie, maar laten we zeggen dat Collin er toen nog even in moest komen bij zijn eerste GP's
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Het lijkt er op dat Veijer nog even op stoom moet komen in Maleisie slechts een 21e plaats. Maar we houden hoop. Zijn teamgemoot het snelste tot nu toe.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Collin had op het laatst ook nog een 2.13,4 gereden waarmee hij rond de 15e / 16e plek zou staan na dag 1, deze tijd is echter geschrapt wegens gele vlaggen.

Ik zag hem ook eens de pitstraat inschieten in de laatste 10 min. om achtervolgers van zich af te schudden. Dan ben je gelijk wel 2 ronden kwijt natuurlijk. Maar komt vast wel weer op de rails in T3 gok ik
     Reageer met citaat 
Donders zet ie hem gewoon weer op p2 neer
     Reageer met citaat 
Alonso heeft een gruwelijke highsider, blijft op de baan liggen, assistentie ook op de baan met een kussen ervoor, dan zou je een rode vlag verwachte, maar nee hoor gewoon doorknallen met zijn allen
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
bizarre situatie inderdaad.

maar man o man Collin gewoon naar P2. Fantastisch! en ik had het goed gegokt in de PPC! het is me te gek om de wekker te zetten vannacht maar het zal de moeite waard zijn.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
We gaan het zien zometeen. Wel weer knap hoe Collin een 2e plaats op de grid pakte, na elke sessie buiten de top 15 te hebben gestaan.

Masia met een bizar snelle ronde. Staat 0,9 seconde los van Veijer en co.
     Reageer met citaat 
Jaaaaaaaaaaaa!!!!!! De eerste overwinning is in de pocket!
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Mooi gereden van Collin!
Alonso had een highsider halverwege de race en ook Holgado kwam hier bij ten val. Rueda remde tegen het einde van de race zichzelf en teamgenoot Öncü onderuit.
Nu zijn eigenlijk alleen Sasaki en Masiä nog over voor de wereldtitel. Ik vraag me af wat er vooraf in de Liqui Moly Peter Öttl pitbox is besproken. Als Veijer Sasaki had laten winnen was het verschil 9 punten. Nu is het 13 en heeft Sasaki anderen nodig om wereldkampioen te worden.
     Reageer met citaat 
Yes yes yes!!!!!!!
Hij wint m gewoon
     Reageer met citaat 
Moto3 even terug gekeken, wat geweldig! prachtige overwinning!

Niet iedereen binnen het team keek trouwens even blij
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
     Reageer met citaat 
Sasaki is zuur.. ja die dacht ik krijg m wel cadeau.
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
MB84 schreef 12-11-23 om 10:06:35
Sasaki is zuur.. ja die dacht ik krijg m wel cadeau.

Dan had hij Collin er niet af moeten rijden in India.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: