Ronde 1, Australië favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
1

Phillip Island

25 februari 2024
Australië Phillip Island Circuit

UITSLAGEN

RACE 1

1Yari Montella
2Stefano Manzi
3Marcel Schrötter
4Federico Caricasulo
5Oliver Bayliss
Volledige uitslag »

RACE 2

1Yari Montella
2Marcel Schrötter
3Adrian Huertas
4Federico Caricasulo
5Valentin Debise
Volledige uitslag »

TRIVIA

Randy Krummenacher (Pucetti Kawasaki) debuteerde hier in deze klasse in 2016 met een zege en was tevens de eerste Zwitser met een overwinning op zijn naam in de WSS600 klasse. Met Federico Caricasulo (P2) stond er nog een debutant op het podium.
Kenan Sofuoglu zegevierde hier in 2012 bij zijn debuut op de Kawasaki van het Lorenzini Team, Fabien Foret zorgde met een tweede plaats voor de eerste Kawasaki 1-2 zege in de Supersport geschiedenis.
Michael van de Mark debuteerde hier in 2013 met de Pata ten Kate Honda. Met een derde plaats werd hij de vierde Nederlander (na Wilco Zeelenberg, Jurgen vd Goorbergh en Barry Veneman) in de geschiedenis van deze klasse die het podium haalde!
Josh Brookes, de toen 19 jarige wild-card rijder voor het Castrol Honda racing team, debuteerde in 2004 bij zijn thuisrace met een overwinning. Brookes versloeg landgenoot Kevin Curtain (Yamaha) die dag met klein verschil op de streep.
Kevin Curtain, toch het meest bekend als Yamaha rijder, boekte bij zijn thuisrace in 2001 zijn eerste overwinning op een Honda voor het BKM team. Adam 'Krusty' Fergusson (P2) en Andrew Pitt zorgden voor een compleet Australisch podium.
Tijdens de openingsrace van het seizoen 2015 op Phillip Island behaalden Jules Cluzel en Lorenzo Zanetti de eerste dubbelzege voor MV Agusta in 40 jaar. De laatste keer was Brno 1974, Phil Read & Gianfranco Bonera.
Roberto Rolfo (MV Agusta) behaalde hier in 2017 zijn eerste zege in de Supersportklasse door Lucas Mahias (Yamaha) met het kleinst mogelijke verschil (0,001 sec.) te verslaan.
Luca Scassa behaalde als debutant in deze klasse direct de zege in de openingsrace van 2011. De ParkinGO Yamaha rijder bezorgde Yamaha de eerste zege in Australië sinds James Whitham in 2000 op de Belgarda R6.
Andrea Locatelli (Bardahl Evan Bros Yamaha) was hier in 2020 de 6e debutant die gelijk de zege wist te behalen bij zijn eerste race in deze klasse.
Sébastien Charpentier wint voor Ten Kate Honda in 2005 en wordt daarmee recordhouder voor de langste periode tussen 2 overwinningen. Zijn vorige zege was op de Nürburgring in 1998.
Jules Cluzel behaalde hier in 2014 bij zijn debuut voor MV Agusta direct de overwinning in een sprintrace over 5 ronden. Het was de eerste WK zege voor MV Agusta sinds 1976 (500cc Nürburgring/Giacomo Agostini)
Poll
Vraagstelling: Wie heeft de meeste punten na Australië?
Stefano Manzi 2 (67%)
Can Öncü 0 (0%)
Marcel Schrötter 1 (33%)
Adrian Huertas 0 (0%)
Federico Caricasulo 0 (0%)
Iemand anders, wie? 0 (0%)
Aantal stemmen: 3
Topic: Ronde 1, Australië (1257 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Tradotioneel de seizoensopener op Phillip Island, daarna een maandje niets en dan eind maart Catalunya.

Er ligt een wild-card klaar voor de 23 jarige thuisrijder tom Toparis die we wellicht ook wel beetje kennen.
Vanaf 2017 al internationaal actief met wild-cards in Moto 3, WSS (ook 300), Australisch Supersport kampioen 2019 & 2020.
Heeft tijdje voor het Nederlands Benro racing team gereden. In 2023 4e in het BSB Supersport kampioenschap waar hij oa tegen van Sikkelerus reed.

In 2024 gaat hij debuteren in het ASBK en hoopt tussendoor (internationale) wild-cards te bemachtigen, dit is dus het begin.

Het lijkt er op dat we met het vertrek van Bulega naar de WSBK een nieuwe kampioen gaan krijgen dit seizoen. Wie zijn volgens jullie de favorieten?
De_Wim
maar dan anders

     Reageer met citaat 
Favorieten:
- Huertas. De Aruba.It Ducati heeft vorig jaar bewezen de fiets te zijn. Bulega is verdwenen, maar ik verwacht veel van Huertas.
- Manzi: runner up van vorig jaar, in hetzelfde topteam.

Daarachter een hele straat rijders die ook zomaar mee zouden kunen strijden om de titel:
- Baldassarri. In de WSBJK te licht, in de SSP een topper
- Schrotter: vorig jaar 3e in de eindstand
- Sofuoglu: heeft een paar goede races laten zien, als die dit jaar 'doorbreekt' wordt het een kanshebber op de titel.
- Debise: Vorig jaar een paar goede resultaten en Evan Bros. is ook een topteam.
- Glenn van Straalen: De eerste trainingsresultaten vielen (mij) wat tegen en hij was afgelopen jaren niet constant genoeg, maar een Nederlander bij Ten Kate, ik hoop op een goed jaar voor hem.

En dan zijn er ook nog toppers als Caricasulo, Tuuli, Mahias, Oncu of Montella. Nog een weekje geduld, maar ik heb er zin in.

« Gewijzigd: 18-02-2024 om 14:25:42 door De_Wim »

De inhoud van bovenstaand bericht bereikt u via internet. Het is derhalve niet uitgesloten dat onbevoegden de verzonden informatie hebben gemanipuleerd, door het toevoegen van taalfouten en/ of domme opmerkingen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Niet alleen bij de Superbikes, maar ook in de Supersportklasse zal er een verplichte pitstop zijn voor het wisselen van banden.
     Reageer met citaat 
moeten ze echt van banden wisselen of mogen ze een andre motor nemen?
Bij het wisselen van banden zou dat wel eens de beslissende factor kunnen zijn om de race te winnen...
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Zapper schreef 22-02-24 om 14:48:20
..mogen ze een andere motor nemen?..

In het WSBK & WSS is er een regel dat ze maar één machine in de pits mogen hebben.
Dus verplicht banden wisselen!
De_Wim
maar dan anders

     Reageer met citaat 
Zapper schreef 22-02-24 om 14:48:20

Bij het wisselen van banden zou dat wel eens de beslissende factor kunnen zijn om de race te winnen...


Dat zou niet mogen. Er is een minimale pisstoptijd zodat alles veilig gebeurd.Ook het moment waarop gespitst wordt zal het verschil niet maken want ze mogen maar 10 rondes rijden in een twintig ronden durende race.

Verschillen bij pitstops zullen gemaakt moeten worden bij het in- en uitrijde en door straffen vanwege te laat binnenkome of te snel wisselen.
Maar het maakt de races wel anders, en het is altijd leuk om te zien.
De inhoud van bovenstaand bericht bereikt u via internet. Het is derhalve niet uitgesloten dat onbevoegden de verzonden informatie hebben gemanipuleerd, door het toevoegen van taalfouten en/ of domme opmerkingen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De_Wim schreef 23-02-24 om 07:06:26
(...)
een minimale pisstoptijd ..
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Bewegen terwijl het licht op rood staat is kennelijk niet altijd een valse start
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Verbaasde mij ook en Manzi had het er in het interview voor het podium ook over.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ja dat was heel vreemd. Het was toch overduidelijk? Voor de meest lullige bewegingen wordt al een jump-start gegeven en dit was dus oké ? Heel apart.

1-1 voor diezelfde Montella Perfecte start van het seizoen.

Schrotter zat er ook goed bij met 2x een podium. Alle MV’s deden het goed. Ook Caricasulo en Sofuoglu zaten er steeds voorin bij.

Eerste WSS podium voor Huertas, na een valse start en DNF in race 1.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Manzi vergooit in race 2 dure punten en een, zo goed als zekere, podium positie. Gebeurd hem iets te vaak op belangrijke momenten, maar ja…..als je pusht kun je crashen. Nu al settelen voor punten wordt je ook geen kampioen mee.

Wat een lastig en teleurstellend begin van het seizoen voor Glenn. Crashte in de Superpole, ging in bocht 2 samen met Oncu onderuit ( kreeg daar een straf voor) en kwam in race 2, mede door een longlap penalty, nooit in de buurt van de punten.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
0 punten voor Can Oncu……had ik ook niet zien aankomen. Valse start voor hem.

Baldassarri gaat ook nog niet geweldig op de Duc, maar reed in beide races 2x top 10. De terugkeer van WSBK naar WSS heeft vaak wel wat aanpassingstijd nodig. Zijn die Duc’s nou ook kleiner/ compacter dan bijvoorbeeld een R6? Baldassarri is behoorlijk lang en als hij dit weekend in beeld kwam leek het wel of hij op een pocket bike zat.
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
ook hier weer een bijzondere wedstrijd inderdaad. Van Straalen echt een prut wekeend. Wat zal die balen. Mooi om de MV's voorin te zien ook de Triumph lijkt nu door wat regel aanpassingen wat beter mee te komen. ik hoop dat die nog een stap kunnen maken.

Die MV was altijd een mooie fiets. Maar man wat oogt dat ding belachelijk breed door die aero van hun aan de kuip.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Snelle navigatie: