Seizoens opener Qatar favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
1

Losail

10 maart 2024
Qatar Losail International Circuit, Doha

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Arón Canet
2Alonso Lopez
3Albert Arenas
4Manuel Gonzalez
5Tony Arbolino
Volledige uitslag »

RACE

1Alonso Lopez
2Barry Baltus
3Sergio Garcia
4Ai Ogura
5Manuel Gonzalez
Volledige uitslag »

TRIVIA

Met een 5e plaats in 2020 behaalde Bo Bendsneyder (NTS) zijn beste startplaats tot aan 2021 in de kwalificatie. Ook voor RW Racing was dit de beste Moto 2 kwalificatie ooit.
Het Nederlandse RW Racing GP team debuteerde in deze klasse in 2017 op dit circuit met de eerste WK punten, de nieuwe rijder Axel Pons reed naar een nette 10e plaats.
De 2011 seizoensopener werd gewonnen door Nicolás Terol (125cc), Stefan Bradl (Moto2) en Casey Stoner (MotoGP), alle drie verzilverden hun Poleposition met een zege. De laatste keer dat dit gebeurde was Jerez 2005 (Simoncelli, Pedrosa en Rossi).
Bij de start van het seizoen 2008 wordt de openings GP van het seizoen voor het eerst onder kunstlicht verreden. Overdag is de hitte hier immens en s'avonds levert het spektakel op voor de televisiekijker is de algemene gedachte...
Albert Arenas (Team Aspar) zorgde met zijn zege in de Moto 3 race in 2020 voor de 100e Grand Prix zege van KTM.
Mede ten gevolge van de dan geldende economische crisis worden, in een poging de kosten te drukken, met ingang van de eerste GP in 2009 de vrijdagochtendtrainingen gecancelled.
Sam Lowes (Marc VDS Kalex) zorgde in 2021 voor Moto 2 geschiedenis door als eerste beide openingsraces van het seizoen vanaf poleposition te winnen.
Sam Lowes (Speed-Up) behaalde hier in 2015 als eerste oud Supersport 600 wereldkampioen Poleposition in deze klasse. Chris Vermeulen en Cal Crutchlow gingen hem echter al voor in de MotoGP klasse.
Marc Márquez (Suter) won in 2012, na een veelbesproken inhaalactie op Thomas Lüthi bij het ingaan van de laatste ronde. Dit betekende de 100e Spaanse Grand Prix zege in de tussenklasse (85x in 250cc, 15 in Moto2).
Bo Bendsneyder (Kalex) werd hier in 2021 (race 1) met P3 de eerste Nederlander die een plek op de eerste startrij in deze klasse wist te bemachtigen! Jurgen vd Goorbergh (Assen 1996) was de laatste Nederlander in de 250cc klasse.
Bij de openings GP van 2009 behaalde Jules Cluzel zijn eerste podium met een tweede plaats op zijn Matteoni Aprilia. Hij was de jongste Franse rijder die op het podium van een 250cc race eindigde.
Shoya Tomizawa (Technomag-CIP/Suter) is op 11 april 2010 de eerste winnaar in de klasse die de 250cc vervangt, Alex Debón (Aeroport de Castello Ajo/FTR) wordt 2e en Jules Cluzel (Forward Racing/Suter) 3e.
Matia Pasini (Aprilia) was hier in 2008 de laatste rijder in de geschiedenis die bij zijn debuut in de 250cc klasse gelijk wist te winnen.
Roberto Locatelli (Metis Gilera) werd 9e in 2009 en scoorde voor de 150e maal GP punten. Slechts 7 rijders bereikten voor hem deze mijlpaal: Giacomo Agostini, Loris Capirossi, Alex Barros, Max Biaggi, Valentino Rossi, Carlos Checa en Pablo Nieto.
Na de Moto 2 zege van Scott Redding op Silverstone in 2013 was er een recordreeks van 20 openvolgende GP's met winst voor coureurs uit Spanje. Jack Miller beëindigde deze serie hier in 2014 met zijn eerste Moto 3 overwinning.
Bij zijn eerste wedstrijd op een Kalex frame in 2015 veroverde Thomas Lüthi de derde plaats waarmee hij voor de 26e maal in deze klasse op het podium stond. De Zwitser nam hiermee het oude record van Marc Márquez over.
Toni Elías (Team Gresini/Moriwaki) begint zijn succesvolle seizoen 2010 met de allereerste Poleposition in de nieuwe klasse die de 250cc vervangt. Julián Simón, Stefan Bradl en Alex De Angelis maken de eerste startrij vol.
Matia Pasini (Polaris World Aprilia) wint in 2008 hier zijn debuutrace in de 250cc klasse. In de volgende vier races eindigt hij nog drie keer op het podium en is aan het einde van het seizoen 'rookie of the year'.
Topic: Seizoens opener Qatar (1446 keer gelezen)
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Een mooi start voor de Nederlanders in de eerste vrije training. Zonta zet hem bijna op P1 en eindigt uiteindelijk op p2 ook Bo er verrassend goed bij. Het is slechts de allereerste naar toch leuk om te zien.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Bo gaat bijna altijd goed op Qatar. Denk dat Bo wel erg blij is met de Pirelli’s. Die bieden meer grip dan de knoeper harde Dunlop banden.

Zonta heel netjes in de eerste training.
Benieuwd of hij dat vast kan houden!
     Reageer met citaat 
Zonta 6e in de derde traaining, zelfs een tijd lang bovenaan gestaan tot men voor de time attack ging.
Jarno Jansen heeft tegenover motoGP.com verklaard dat hij in de winter erg onder de indruk was van de progressie van Zonta. En dat Zonta er 5 kilo heeft af getraind. Verder meldde Jarno dat ze blij waren met de nieuwe hoofdsponsor Idrofoglia (Italiaanse leverancier van waterverwerkingsapparatuur waaronder irrigatie) maar ze nog onvoldoende budget hebben voor het hele jaar.
Bo (12e) zou inderdaad blij zijn met de Pirelli's, hij vond de Dunlops voorheen zeer wisselend presteren. De Dunlop voorbanden waren veel harder dan de Pirelli's.
     Reageer met citaat 
Begreep dat Fieten Olie pas een maand geleden is afgehaakt en dat het zeer stressvol is geweest daarna.
Hopelijk wordt het gat in het budget opgelost.
     Reageer met citaat 
6 januari hebben ze opgezegd werd op motoGP.com gemeld.
     Reageer met citaat 
Oké vooruit 2 maanden geleden…
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Wel een hele knappe prestatie hoor voor de jongens van RW. Wat onzettend zuur voor Zonta dat hij met nog 6 minuten te gaan er af ging. Er had denk ik meer in gezeten. Verrassing van Baltus. maar goed gedaan.
Zeker voor een team wat dus nogal wat stress heeft gehad met het plotselinge vertrek van Fieten. (Wat ik erg jammer vind en raar).
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Zonta schuift een plekje op naar p9. Aldeguer krijgt een straf van 3 plaatsen voor langzaam rijden op de racelijn.

https://x.com/...g8if2cDjtrj1ulixsolw
     Reageer met citaat 
Heel jammer dat Fieten eruit gestapt is. Het was een ideale sponsor voor RW, Nederlands, een bedrijf met z’n roots in het oosten maar inmiddels landelijke dekking, olie bedrijf. Perfect. Ik hoopte op een jarenlange samenwerking en daarmee een gezonde, stabiele basis voor RW. Mooi dat een Italiaans bedrijf is ingestapt maar voor hoelang? Niet weer elk jaar het gedoe dat ze het seizoen moeten starten zonder te weten of ze het af kunnen maken

Maar wat een leuke en goede start van de Nederlanders. Dat geeft de burger weer moed!
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
gertram schreef 09-03-24 om 17:02:56
6 januari hebben ze opgezegd werd op motoGP.com gemeld.


Het blijft me wel een beetje bezighouden eerlijk gezegd. Inderdaad een Drents bedrijf, Hollands en nuchter leek me. Dat men dan zo kort voor de start van het seizoen de samenwerking opzegt komt mij veel meer "buitenlands" over. Er zitten vaak 2 kanten aan een verhaal zoals dit. Dus er zal ongetwijfeld een goede reden voor zijn, maar het is wel erg jammer dat dit weer moet gebeuren met het enig overgebleven Nederlandse team.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Barry tweede!!!
     Reageer met citaat 
Wow wat een race zeg! Die Pirelli zijn echt niet te voorspellen!
Geweldig voor RW met Barry en ook Zonta en Bo in de punten
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat doet die gekke Baltus nou dan?!?!?!

Haha wat een race van Barry en wat een resultaat! P2 en wat was hij snel op het eind. Door heel goed verdedigd rijden van Alonso kwam hij er niet langs, maar P2 is toch fantastisch! Ook voor team RW.

Zonta zat er ook super bij voor 2/3e van de race. Continu rond P7. Helaas viel hij ook ver terug door bandenproblemen, maar met P13 wel lekker wat puntjes gepakt.

Bo uiteindelijk 14e. Kwam op een gegeven moment goed opzetten tot in de top 10, maar viel in de eindfase ook terug.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Hele bijzondere race. Apart verloop en aparte uitslag. Verrassend, maar wel leuk.

Speed-up op P1, P3 en P4

Grote namen en titelkandidaten die buiten de punten vallen…..Arbolino, Aldeguer…….

Canet ook niet verder dan P10.
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
ja mooie wedstrijd. Bijzondere namen voorin maar wat ontzettend gaaf voor RW. En wat knap gedaan van Barry!

Grappige is dat er dus2 boscoscuro's op het podium stonden en een 2023 Kalex.

Wat ze bij Ziggo ook al zeiden daar zullen ze zich bij Kalex wel even achter de oren krabben.

Jammer dat Zonta niet lekker mee kon. Hij had het hele weekend echt wel een goed ritme. Maar ja wennen aan de nieuwe banden natuurlijk.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: