COTA / Texas 2024 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
3

Austin

14 april 2024
Verenigde Staten Circuit Of The Americas, Austin, Texas

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Arón Canet
2Fermín Aldeguer
3Sergio Garcia
4Albert Arenas
5Joe Roberts
Volledige uitslag »

RACE

1Sergio Garcia
2Joe Roberts
3Fermín Aldeguer
4Alonso Lopez
5Marcos Ramírez
Volledige uitslag »

TRIVIA

De eerste Grand Prix (2013) op dit circuit kende 3 Spaanse winnaars: Álex Rins (Moto 3), Nicolás Terol (Moto 2) en Marc Márquez in de MotoGP. Mika Kallio was deze dag met een derde plaats in de Moto 2 de enige niet Spanjaard op het podium.
David Alonso (CF Moto) reed hier in 2024 de snelste kwalificatietijd in de Moto 3 klasse en werd daarmee de eerste rijder die Poleposition voor Columbia veroverde.
Door de zeges van Danny Kent (Moto 3) en Sam Lowes (Moto 2) in 2015 waren er voor het eerst sinds Zweden 1977 (Mick Grant: 250cc en Barry Sheene: 500cc) twee Britse overwinningen op dezelfde dag.
Na Daytona (midden jaren '60), Laguna Seca en Indianapolis werd the Circuit Of The Americas in 2013 het vierde circuit in de USA waar een Grand Prix werd georganiseerd.
Sam Lowes (Speed-Up) behaalde hier in 2015 zijn eerste Grand Prix zege en werd hiermee de eerste oud Supersport 600 wereldkampioen die een zege behaalde in de 250cc/Moto 2 GP's.
Spanje werd hier in 2013 na Groot Brittanië (Imatra/Finland 1967) het tweede land dat buiten eigen grondgebied 8 van de 9 podiumplaatsen in de belangrijkste klasses in de wacht sleepte.
Scott Redding (Marc VDS Kalex) kwalificeerde zich in 2013 als jongste Britse rijder in de tussenklasse op Poleposition en nam het oude record uit de jaren 60 over van Mike Hailwood.
Cameron Beaubier (Kalex) werd hier in 2022 met Poleposition de eerste thuisrijder in de tussenklasse die dat deed op Amerikaans grondgebied sinds John Kocinski in 1989 op Laguna Seca in de 250cc klasse.
Met zijn zege bij de tweede race van het seizoen in 2013 vestigde Marc Márquez niet alleen nieuwe records voor de MotoGP klasse. Márquez volgde ook landgenoot Dani Pedrosa op als jongste winnaar in de 3 belangrijkste klasses.
Na winst in de Moto 3 (2013) en Moto 2 (2016) werd Alex Rins (Suzuki) hier in 2019, door winst in de MotoGP klasse, de eerste rijder die in alle klasses op deze baan wist te winnen.
Maverick Viñales (Kalex) won in 2014 hier zijn eerste Grand Prix in deze klasse. Voor het eerst in de historie waren er 4 verschillende Spaanse (Pol Espargaró (JAP/2013), Nico Terol (VAL), Tito Rabat (QAT 2014) winnaars in 4 achtereenvolgende GP's.
In 2013 waren er voor het eerst in de geschiedenis van de middenklasse (250cc/Moto2) tijdens 3 achtereenvolgende GP's 3 verschillende Spaanse winnaars: Marc Márquez (Valencia 2012), Pol Espagaró (Qatar 2013) en USA winnnaar Nicolás Terol.
Topic: COTA / Texas 2024 (1705 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Optimate schreef 14-04-24 om 21:02:42
Dus, geen van de Nederlandse coureurs punten deze GP. ..

Beetje teleurstellende zondag voor ons Nederlanders, wat ben je dan toch snel verwend hè. Voor Bendsneyder was het al na bocht 1 gedaan volgens mij, nog maar eens terugkijken
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
ik heb het niet kunnen zien bij de start. Hij moet wel haast een tikje gehad hebben of iets dergelijks.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Nederlanders helaas erg teleurstellend. Als ik dan de 'reactie' van BB op racesport lees... 'Moeilijke race, we moeten nu alles controleren en analyseren voor de volgende race'. Dan denk ik man, man, is dat alles waar je mee kan komen?

Maar goed, BB, eigenlijk al lang een gepasseerd station...

Leuk dat Garcia de race weet te winnen! Als je kijkt naar Moto3 rijders die afgelopen 2 jaar de overstap hebben gemaakt is het naast Acosta de enige die zich weet te onderscheiden. Guevara weet het absoluut niet waar te maken.
En ook Dennis Foggia leek zich aan dat rijtje toe te kunnen voegen. Wat schetst mijn verbazing dat hij gewoon voorin mee kon doen deze race. Leuk voor hem! Helaas wat terug gevallen maar p6 is alsnog niet slecht. Benieuwd of hij dit door kan trekken.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Obligaat nietszeggend antwoord van Bo voor het persbericht Had meer van hem verwacht op deze goede startplek.

Je noemt Garcia en Foggia als opvallende namen Chrissifumi, Ramírez laat de laatste tijd ook goede tekenen van progressie zien
     Reageer met citaat 
Super slechte race van beide Nederlanders.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ja de Nederlanders was niet best, ondanks dat Bo een goede kwali reed. Op racedag kwam het er niet uit.

Barry P16 en net buiten de punten. Maar ook een paar puntjes is inmiddels matig te noemen voor Baltus, die inmiddels ook al de nodige jaren Moto2 ervaring heeft.

García verteerd de overstap naar de Boscoscuro erg goed met z’n eerste podium in Qatar en Zondag z’n eerste winst in COTA! Hij liet vorig jaar al veel potentie zien, maar dat hij nu WK leider is had ik echt niet verwacht.

Roberts start het seizoen ook sterk, met 2x P2 op rij en daarmee net achter García in de tussenstand

Arbolino blijft nog aanmodderen. Nog niet de juiste afstelling of het juiste gevoel met de Pirelli banden.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Nog eens weer gekeken: Bo komt als ca. 17e uit eerste bocht waarbij hij helemaal aan buitenkant zit. In de 2 sectoren er na met al die slingers raakt hij buiten beeld en vermoed ik dat hij nog eens door iemand aan de kant gezet is want aan het eind vd ronde is hij bij de allerlaatsten.

Je noemt Marc VDS Plaggie: teleurstellen voor een vd topteams in deze klasse die dus nog de bandenslijtage goed kan managen, volgens deze sheet hadden ze dezelfde keuze als de winnaar:

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: