Assen met drie Nederlanders favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
3

Assen

21 april 2024
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

RACE 1

1Adrian Huertas
2Stefano Manzi
3Valentin Debise
4Glenn van Straalen
5Tom Edwards
Volledige uitslag »

RACE 2

1Glenn van Straalen
2Adrian Huertas
3Niki Tuuli
4Niccolò Antonelli
5Bahattin Sofuoğlu
Volledige uitslag »

TRIVIA

Allard Kerkhoven is in 2005 op de leeftijd van 20 jaar en 162 dagen de jongste Nederlander ooit die een wild-card voor het WK Supersport bemachtigt. Met de Oliveira Suzuki wordt hij 22e in de door Fabien Foret (Megabike Honda) gewonnen race.
Sam Lowes (Yamaha) won de Nederlandse ronde van 2013 voor Kawasaki rijders Kenan Sofuoğlu en Fabien Foret. Een recordserie, die begon op Brno in 2009, van 45 achtereenvolgende race met minstens 1 Honda CBR600RR op het podium kwam hiermee ten einde.
Lorenzo Lanzi's WSS debuutzege in 2012 als invaller op de Honda van Prorace. Vladimir Leonov (Yamaha) zette Rusland op de kaart door met P3 als eerste rijder uit zijn land een podiumplaats te behalen in het WK Supersport.
Kai Børre Andersen (Suzuki) behaalde in 2006 in Nederland een derde plaats en was daarmee de eerste coureur uit Noorwegen die op WK wegrace niveau een podiumplaats scoorde.
Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
Mile Pajic (Kawasaki) behaalde hier in 1998 met P5 het beste resultaat uit zijn carrière. Vittoriano Guareschi, oud Ducati MotoGP teammanager, was op een Yamaha de winnaar.
Wilco Zeelenberg (Yamaha) won hier de eerste editie van dit kampioenschap (toen nog World Series geheten) in 1997. Paolo Casoli (P2) en Michel Paquay stonden met hem op het podium. Jeffry de Vries werd 4e.
Michael van der Mark (Pata Honda) werd in 2014 de eerste Nederlander sinds Jurgen van den Goorbergh (Valencia 2004) die een race wist te winnen in dit kampioenschap. Het was ook de 4e achtereenvolgende zege door een verschillend merk (Yam/MV/Kaw/Hon)
Na zijn zege in 2003 werd Karl Muggeridge (Ten Kate Honda) in 2004 de eerste rijder die twee achtereenvolgende zeges in deze klasse behaalde op het TT-circuit.
Drie rijders hebben tot nu toe in twee achtereenvolgende jaren gewonnen op Assen: Karl Muggeridge (2003+2004), Kenan Sofuoğlu (2006+2007) en Eugene Laverty (2009+2010).
Topic: Assen met drie Nederlanders (695 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Een thuiswedstrijd voor Ten Kate die beloven flink uit te pakken met een speciale livery voor Glenn van Straalen volgens het persbericht
Citaat:
Vrijdagavond zullen we een speciale livery voor Glenn van Straalen presenteren
aldus Kervin Bos, ik ben benieuwd.

Verder ook wild-cards voor Twan Smits die op een R6 van zijn eigen Team Apreco rijdt en IDM rijder Wiljan van Wikselaar debuteert op een Panigale.

Eerste FP was op natte baan met snelste tijd voor Oncu met daarachter Tuuli en Vostatek, van Straalen P6, Smits 9e en v Wikselaaar als 34e en laatste.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ten Kate 1-2 in kwalificatie op half natte baan in de beginfase met Manzi de Pole voor Glenn.

Can Öncü was in zijn eerste ronde in Mandeveen onderuit gegaan en heeft geen tijd neergezet en start als allerlaatste.
Dat gold ook voor Yari Montella na problemen. Maar die kwam toch in actie op een natte baan en begon steeds sneller te rijden om toch een hele nette P11 te pakken. Ook Tuuli op de EAB Panigale verbeterde zich nog tot zelfs een P5 op 2,2.
Smits op een nette 9e plaats.
Vanaf P18 waren de rijders buiten de 107% regel, oa Mahias is daar slachtoffer van. Maar er zal wel clementie getoond worden verwacht ik.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 19-04-24 om 12:20:25
.Vrijdagavond zullen we een speciale livery voor Glenn van Straalen presenteren


Nou, het is deze koningklijke uitvoering geworden, meer te vinden op de bekende social media van Yamaha en Ten Kate natuurlijk
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Mooi! En zoals verwacht oranje. Ik had het er met Ite al over. Ik gokte op Oranje. Geel hebben ze al eens gedaan en dat verwijst natuurlijk ook naar hun Honda dagen. Daar zal yamaha niet nog eens in mee willen gaan.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Geweldig voor Van Straalen
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Wat een fantastische race voor van Straalen! heel mooi om dit te mogen meemaken live!

Wat me toch wel weer opviel was dat er na de WSBK een gedeeltelijke leegloop op de tribunes was. En dit terwijl er nog een echte WK wedstrijd met een aantal nederlandse kanshebbers (en nu zelfs een winnnaar) meerijden.

Dat zijn toch niet allemaal Engelsen en Turken die op de tribune zitten

« Gewijzigd: 21-04-2024 om 18:48:18 door fuzzybear »

TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wow!! Uiteraard bleef ik voor de Supersport en wat blij dat ik dat heb gedaan (dat zal ik altijd wel doen). Wat een geweldige overwinning van Glenn van Straalen Onder lastige omstandigheden en met een beste achterstand op P6 liggend…..toch het gat dicht rijden, iedereen voorbij en met 4 ronden te gaan de kop over nemen en die niet meer afstaan!

Heerlijke race. En dat in die prachtige Oranje kleurstelling. Het was 10 jaar geleden dat Michael hem won en nu dus Glenn. Beiden mooi natuurlijk, maar deze vond ik toch wel mooier. De manier waarop Glenn zich terug vocht was echt gaaf.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Manzi gokte verkeerd en eindigde buiten de punten. Ik vroeg me elke ronde af….waarom komt hij nou niet binnen? Schijnbaar erop gegokt dat het snel zou stoppen met regenen en dat de slicks nog een prima optie waren. Pakte toch compleet anders uit. De baan was al erg nat achterop het circuit.

Twan Smits kwam als 11e over de meet in race 2, maar wordt uiteindelijk als 10e geklasseerd, omdat Baldassarri z’n machine niet aan de technische reglementen voldeed en hij dus gediskwalificeerd werd……

Jammer, want hij reed een goede race. Veel aan kop gelegen en P6 op de streep. Ik stond na de race te kijken naar die keuring en toen kwam zijn machine aan de beurt. Ik had al het idee dat er iets niet klopte, aangezien ze bleven meten en er wat discussie leek tussen een teamlid en de organisatie. Dat bleek dus te kloppen.

Dus een mooie P10 voor Twan

Snelle navigatie: