Rd. 4: Jerez de la Frontera favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
4

Jerez

28 april 2024
Spanje Circuit Angel Nieto, Jerez de la Frontera

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Fermín Aldeguer
2Albert Arenas
3Jake Dixon
4Manuel Gonzalez
5Diogo Moreira
Volledige uitslag »

RACE

1Fermín Aldeguer
2Joe Roberts
3Manuel Gonzalez
4Sergio Garcia
5Albert Arenas
Volledige uitslag »

TRIVIA

Juan Garriga won op Spaans grondgebied in 1988 de Portugese Grand Prix met een Yamaha. Het was de eerste zege voor de Spanjaard die dat jaar nog twee zeges zou halen in Assen en Brno, wat ook zijn laatste overwinning zou zijn.
Romano Fenati (KTM) kwam in 2014 als winnaar in de Moto 3 over de finish. Het was de 50e Grand Prix zege voor deze Oostenrijkse fabrikant, 13 ervan waren in de 125cc, 9 in de 250cc en 28 in de Moto 3 klasse.
Met zijn zege in de tweede race van 2010 is Toni Elías (Gresini Moriwaki) een van zes rijders, Mike Hailwood, Jim Redman, Chaz Mortimer, Loris Capirossi en Valentino Rossi gingen hem voor, die in 4 verschillende klassen GP's hebben weten te winnen.
Met zijn zege in 2018 in de Moto 3 klasse werd Philipp Öttl de 7e zoon van een Grand Prix winnaar die zelf ook een GP won. De families Pagani, Graham, Rossi, Roberts, Nieto, Bradl ging vader Peter en zoon Philip hier in voor.
Door de debuutzege in 2013 van Esteve Rabat waren er, na Marc Márquez (Valencia 2012), Pol Espagaró (Qatar 2013), Nicolás Terol (Austin/USA), tijdens 4 achtereenvolgende GP's 4 verschillende Spaanse winnaars!
Loris Capirossi (Aprilia) won in 1998 voor het eerst sinds vier jaar weer een 250cc Grand Prix. Teamgenoot Valentino Rossi stond, met een tweede plaats, die dag voor het eerst op het podium in de kwartliterklasse.
Valentino Rossi (Nastro Azurro Aprilia) kwam in 1999 als winnaar over de finish, parkeerde zijn machine tegen de vangrail en dook tot grote hilariteit van iedereen een toilethokje/dixi in dat langs het circuit stond. Hij kon het niet langer ophouden!
Enea Bastianini, Luca Marini en Marco Bezzecchi (allen Kalex) zorgden bij de Grand Prix van Andalusië in 2020 voor het eerste volledig Italiaanse podium in de Moto 2 geschiedenis.
Alex Crivillé (Repsol Honda) won in 1999 de Spaanse Grand Prix op dit circuit en zorgde daarmee voor de 200e Spaanse GP zege.
15 jaar nadat hij zijn zoon Marco op dit circuit de 125cc zag winnen, stond Paolo Simoncelli hier als teameigenaar op het podium in 2019 toen zijn rijders Niccolò Antonelii en Tatsuki Suzuki voor een 1-2 zorgden in de Moto 3 klasse.
Dani Pedrosa won de MotoGP race in 2017 en werd hiermee de eerste coureur in de geschiedenis die in 16 achtereenvolgde seizoenen minimaal een WK wedstrijd wist te winnen. Dit deed hij in 2002-2003 (125cc), 2004-2005 (250cc) en vanaf 2006 in MotoGP.
De Poleposition bleef bij de start in 1988 onbezet nadat Carlos Lavado (Yamaha), die de snelste was tijdens de trainingen, al in de opwarmronde onderuit ging.
Topic: Rd. 4: Jerez de la Frontera (1417 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Terug in Europa en dit is het strijdtoneel:

Er klopt iets niet helemaal aan het kaartje (bochten namen), benieuwd of iemand dat ziet

De nrs 1 en 2 van vorig jaar: Sam Lowes en Pedro Acosta rijden inmiddels in andere klassen. De nr 3 toen Alonso Lopez zien we wel in actie. En met de laatste winnaar Sergio Garcia / Boscoscuro tevens de WK leider.

Nederlanders doen het niet echt super op deze baan. Beste klassering ooit in de tussenklasse hier door Wilco Zeelenberg die in 1993 6e werd in zijn enige Aprilia jaar.

Bo Bendsneyder's beste resultaat was 7e plek vanaf een 8e startplaats in 2022. Zonta vd Goorbergh is er nog niet in de punten geëindigd.

« Gewijzigd: 24-04-2024 om 00:44:59 door RG500IU »

     Reageer met citaat 
Dry sack heet inmiddels Dani Pedrosa
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Klopt Optimate
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ayumu Sasaki keert trouwens weer terug na blessureleed (arm pump).
wild-cards voor Matteo Ferrari (Gresini)Jorge Navarro bij Forward.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Canet heeft zijn enkel gebroken vanmiddag
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Zonta zeer sterk deze middag, lange tijd bovenaan maar wist zich op zachte banden niet meer te verbeteren. Uiteindelijk 7e op 0,471 seconde. In de ochtend ook al goed bezig met een 9e tijd.
Op MotoGP.com werd vastgesteld dat de rijders met de nieuwe WP vering het nog steeds maar moeilijk hebben (Red Bull KTM/Ajo, CFMoto/Aspar en LiquiMoly IntactGP/Öttl met Vietti/Öncü, Dixon/Guevara en Binder/Agius). Simon Crafar zei dat het wellicht het lastigste tijdstip was hiermee te starten, op het moment dat men ook overging naar een andere banden leverancier.
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Zonta ging er helaas af voordat hij een rondetijd kon neerzetten en start dus vanaf de 18e plek. Wordt lastig.
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Fermín Aldeguer komt eindelijk op gang en wint zijn eerste GP dit jaar. Roberts weer opmerkelijk sterk, had een mooi gevecht om de winst kunnen worden als hij niet als 11e gestart was. Manuel Gonzalez completeert het podium, goed om te zien dat er een carrière mogelijk is na de SSP300.
Toch nog 3 puntjes voor Zonta terwijl hij een long lap penalty kreeg voor een incident met Senna Agius wat niet werd laten zien.
     Reageer met citaat 
Bo gebroken sleutelbeen en enkel ook erg pijnlijk….
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
gertram schreef 28-04-24 om 13:17:07
.. Manuel Gonzalez completeert het podium, goed om te zien dat er een carrière mogelijk is na de SSP300...

Heeft zich goed in de kijker gereden sinds zijn overstap uit de Supersport en staat al bij aantal MotoGP teams op de radar
     Reageer met citaat 
Ik ben toch benieuwd naar de reden van de Long Lap penalty voor Zonta. Kwam op mij als onrechtvaardig over…

…laat maar, heb het moment terug gekeken en hij was buiten de baan geraakt en niet veilig weer de baan opgestuurd

« Gewijzigd: 28-04-2024 om 20:12:57 door Harald »

midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
MB84 schreef 28-04-24 om 14:00:48
Bo gebroken sleutelbeen en enkel ook erg pijnlijk….

Hij valt nooit maar als hij valt dan heeft hij wat
Midstar racing
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
De valpartij van Zonta in de kwalificatie valt wat van te zeggen. Maar wat heeft hij zich herpakt in de race. Na een beroerde kwalificatie en een longlap doordat je bij terugkeer op de baan na wijd gaan iemand in de weg zit, toch nog een 13e plaats weet te pakken is gewoon heel erg sterk.

De foutjes zijn wel een punt van aandacht/discussie. Maar hoe hij zich dan tijdens de race weer herpakt is mentaal erg knap.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Positief weekend voor Zonta hij had de snelheid goed te pakken dit weekend. Helaas kwam het er ook nu weer niet uit. De potentie was een stuk hoger dan die P13 op de finish. Die crash in Q2 heeft hem genekt. In de race buiten de baan geraakt en een longlap penalty als gevolg. Toch 3 punten weten te scoren. Er zit gewoon meer in.

Hopelijk weet hij wat foutloze weekenden aan elkaar te rijden en dan ben ik benieuwd waartoe hij in staat is.

Crashes voor Baltus en Bo, met een gebroken sleutelbeen als gevolg voor Bo. Vervelend…..hopelijk is hij er snel weer bij.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wederom een podium voor Roberts. Z’n 3e op rij Sterke race gereden, komend vanaf P11 op de grid. En de nieuwe WK leider. Zou mooi zijn als hij deze vorm kan vasthouden. De terugkeer naar American Racing heeft hem vleugels gegeven. Of de overstap naar Pirelli…. kan ook Ik denk een combinatie.

Gonzalez gaat ook goed inderdaad, evenals García.

De Speedups gaan allemaal wel goed tot nu toe. De overstap naar Pirelli pakt goed uit. Alleen Alonso Lopez maakt best wat fouten met al 2 crashes uit 4 races.

Mooi om te zien dat Arbolino z’n groove ook weer begint te vinden. Nette P7 behaald. Het seizoen is pas net los, dus nog alle kansen voor Tiger Tony.

Dixon……4 races…..0 punten

Hele Aspar team gaat nog niet. Ik ben toch verbaasd over hoeveel moeite Izan Guevara nog steeds heeft met de overstap naar de Moto2. Er zit ook geen verbetering in. Vreemd.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: