Nr 4 Jerez Moto3 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
4

Jerez

28 april 2024
Spanje Circuit Angel Nieto, Jerez de la Frontera

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1David Alonso
2David Muñoz
3Collin Veijer
4Joel Kelso
5Ryusei Yamanaka
Volledige uitslag »

RACE

1Collin Veijer
2David Muñoz
3Ivan Ortola
4Ryusei Yamanaka
5Joel Kelso
Volledige uitslag »

TRIVIA

Kazuto Sakata (FCC Honda) won zijn allereerste GP in 1993. De Japanner stond echter huilend op het podium vanwege het verdriet om het verlies van zijn landgenoot en vriend Nobuyuki Wakai die een dag eerder dodelijk verongelijkte.
Brad Binder (Red Bull KTM/Ajo) behaalde hier in 2016 zijn eerste Grand Prix zege nadat hij vanwege een penalty vanaf de 35e en laatste startplaats moest vertrekken. Deze zege was tevens de eerste voor een Zuid-Afrikaanse rijder in de lichtste klass
Romano Fenati (KTM) kwam in 2014 als winnaar in de Moto 3 over de finish. Het was de 50e Grand Prix zege voor deze Oostenrijkse fabrikant, 13 ervan waren in de 125cc, 9 in de 250cc en 28 in de Moto 3 klasse.
Marco Simoncelli (Rauch-Bravo Aprilia) pakte hier in 2004 zijn eerste podium en direct zijn eerste GP zege, nadat hij ook al zijn eerste Poleposition had weten te veroveren. Teamgenoot Steve Jenkner zorgde voor een dubbelfeestje door 2e te worden.
15 jaar nadat hij zijn zoon Marco op dit circuit de 125cc zag winnen, stond Paolo Simoncelli hier als teameigenaar op het podium in 2019 toen zijn rijders Niccolò Antonelii en Tatsuki Suzuki voor een 1-2 zorgden in de Moto 3 klasse.
Na zeges in Austin/USA en Argentinië behaalde Danny Kent (Honda) hier zijn derde achtereenvolgende zege in 2015. Kent was de eerste Brit die dit deed sinds Barry Sheene in 1977 (500cc).
De 16 jaar en 105 dagen oude Romano Fenati (FTR Honda) werd met zijn zege in 2012 de op twee na jongste rijder met een Grand Prix zege op zijn naam. Hij werd, na Noboru Ueda in 1991, ook de eerste rookie met 2 podiumplekken in zijn eerste twee GP's.
Bradley Smith (Bancaja Aspar Aprilia) domineert in 2009 de race om zijn eerste zege te halen in zijn 50e GP start nadat titelrivalen Andrea Iannone en Julián Simón vroegtijdig onderuit gingen.
Met een 15e plaats bij zijn debuut in 2013 werd Livio Loi (Marc VDS/ Kalex KTM) de eerste Belgische rijder sinds Lucio Pietroniro (Spa 1989) die WK punten scoorde!
Tatsuki Suzuki (Sic 58 Honda) behaalde hier, na Qatar, in 2020 als eerste rijder Pole position voor de eerste twee races van het seizoen in deze klasse. Marc Márquez ging hem in 2010 als laatste voor de 125cc klasse.
Alex Crivillé (Repsol Honda) won in 1999 de Spaanse Grand Prix op dit circuit en zorgde daarmee voor de 200e Spaanse GP zege.
Met zijn zege in 2018 in de Moto 3 klasse werd Philipp Öttl de 7e zoon van een Grand Prix winnaar die zelf ook een GP won. De families Pagani, Graham, Rossi, Roberts, Nieto, Bradl ging vader Peter en zoon Philip hier in voor.
Toni Elias rijdt als wild-card rijder in 1999 zijn eerste Grand Prix met een Honda voor het R.A.C.C. Team. Met een ronde achterstand op winnaar Masao Azuma (Playlife Honda) eindigt hij als 21e.
Rookie Álex Rins veroverde op de Estrella Galicia 0,0 Suter Honda in 2012 Poleposition en werd, op Marco Melandri en Marc Márquez na, de op twee na jongste coureur ooit die dit presteerde.
Met een 15e plaats scoorde Luís Salom het enige puntje in 2010 voor het Italiaanse merk Lambretta. Lambretta, in de jaren ´50 van de vorige eeuw ook in de GP´s actief, genoot vooral bekendheid als scooterfabrikant.
Dani Pedrosa won de MotoGP race in 2017 en werd hiermee de eerste coureur in de geschiedenis die in 16 achtereenvolgde seizoenen minimaal een WK wedstrijd wist te winnen. Dit deed hij in 2002-2003 (125cc), 2004-2005 (250cc) en vanaf 2006 in MotoGP.
Topic: Nr 4 Jerez Moto3 (1572 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
De tandjes Alonso doet even een 1.43.710. Bijna een sec sneller dan de nr 2 op vrijdag.
Collin prima sessie op p3, maar wel op 1.052 sec
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
ja echt bizar joh
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Geen Jose Antonio Rueda meer dit weekend. Begon zich donderdagavond al niet lekker te voelen en reed vrijdag helemaal niet.

Vicente Perez, die eerder voor Xabi Zurutuza waarnam toen deze nog geen 18 was, draaft weer op bij Red Bull KTM Ajo om Rueda vanaf zaterdag te vervangen.
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Veijer was de enige die in Q2 op eigen kracht enigszins bij Alonso kon blijven. Opmerkelijk dat hij niet naar binnen ging voor nieuwe banden, hij meldde zelf dat dit door de opdrogende baan was. Hij was wat later naar buiten dan de rest, goede inschatting zo lijkt het.
Joel Kelso gaat ook weer goed rond, hij heeft volgens mij veel aan het Boé team en het team aan hem.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ja Kelso is goed bezig. Het hele seizoen al. Vandaag ook weer met een goede P4 op de grid.

Mooie P3 voor Collin goede kwali sessie gereden.

Maar wat is Alonso goed. Een hele grote in wording zoals het lijkt. Het is dat David Munoz hem gebruikte voor z’n snelste ronde, maar dat Veijer al op een seconde achterstand staat is vrij bijzonder.
     Reageer met citaat 
Wat een geweldige race van Veijer zeg!!!
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
YES! Wat een gave race. Man wat een zenuwen. Klein geluk dat Alonso er af ging maar dat is ook gewoon racen. Gewoon een enorme knappe race aan de kop.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
gertram

avatar
takt vier

     Reageer met citaat 
Afgezien van de start is hem volgens mij niemand voorbij gekomen. En dat in het hol van de leeuw. Retestrak.
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Dit was heel, heel goed.
Hield Munoz er superstrak achter.
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
     Reageer met citaat 
Jaaaa!!! Super gereden
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Dit mag zeker gezegd worden over Collin:
Elvera schreef 28-04-24 om 12:16:38
...
Hield Munoz er superstrak achter.

Ik was wat bevreesd voor deze kerel, heeft voor mij beetje Kamikaze reputatie en ik had wel zoiets verwacht van hem voor eigen publiek. Dat bleef gelukkig uit omdat Veijer soort van tussensprintje in de Crivillé en Ferrari bochten nam zodat het gat te groot was voor een 'do or die' actie in de laatste bocht, heel goed gedaan
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Ja ik kneep hem ook even flink. ik rekende ook op een actie voor eigen publiek. Collin heeft dit inderdaad heel goed gedaan door dat gaatje te slaan en superlaat te remmen.

Gewoon heel goed en volwassen gereden van hem.
maar man oh man wat is dit gaaf om live mee te maken.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Trax

avatar
ZAC #111 en #717, Teammanager #222

     Reageer met citaat 
Wat. Een. Baas!
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
GEWELDIG!!! Wat een race van Collin! Een kampioenswaardige rit. Vanaf ronde 2 aan kop en tot aan de finish deze niet meer afgestaan. Heel strak tempo gedraaid en geen enkel foutje gemaakt, ondanks de nodige druk van Munoz en Ortola.

Fantastisch. Wat een fijne race. Z’n 2e overwinning en dat in het hol van de leeuw tegen zoveel Spanjaarden. Ook ik maakte mij nogal druk om Munoz. Lichtelijk nerveus de laatste paar ronden….wetende wat de reputatie van Munoz is. Maar die reed eveneens een zeer goede en volwassen race en haalde geen rare fratsen uit.
     Reageer met citaat 
Wedstrijd nog is terug gekeken en ook de rondetijden. Bizar strakke race met bijna alle rondetijden binnen 0,3 sec van elkaar. Een hele hele dominante wedstrijd van Collin

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: