De Boscoscuro show komt naar Italië favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
7

Mugello

2 juni 2024
Italië Autodromo Internazionale di Mugello

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Joe Roberts
2Sergio Garcia
3Alonso Lopez
4Manuel Gonzalez
5Darryn Binder
Volledige uitslag »

RACE

1Joe Roberts
2Manuel Gonzalez
3Alonso Lopez
4Sergio Garcia
5Ai Ogura
Volledige uitslag »

TRIVIA

Voor het eerst in de geschiedenis van deze klasse is de eerste startrij van 1998 volledig gevuld met Aprilias. Loris Capirossi had de pole voor de 41 jarige testrijder Marcellino Lucchi, de 19 jarige Valentino Rossi en Tetsuya Harada als 4e.
Max Biaggi (Aprilia) behaalde hier in 1996 de 500e Grand Prix zege in de kwartliterklasse en werd later dat jaar voor de derde achtereenvolgende keer wereldkampioen in de kwartliterklasse.
De Duitse Katja Poensgen eindigde hier in 2001 als 14e op een Aprilia en werd de eerste (en enige) vrouw die ooit WK punten scoorde in de kwartliterklasse.
Fermín Aldeguer (16 jaar en 55 dagen oud) op de Boscoscuro van het Speed Up team werd hier in 2021 met P12 de jongste coureur ooit in deze klasse die WK punten haalde.
Álvaro Bautista (Master Aspar Aprilia) wint in zijn 250cc debuutseizoen (2007) hier zijn eerste Grand Prix in deze klasse door merkgenoot Alex de Angelis met 0,087 sec. verschil te verslaan.
Max Biaggi gleed in 1994 in leidende postie van zijn Chesterfield Aprilia. Ralf Waldmann, met de gele HB Honda, erfde daardoor de eerste plaats en won zijn eerste 250cc Grand Prix. 'Waldi' was de meest succesvolle 250cc coureur zonder titel.
Mattia Pasini op de roze (in de kleuren van de Gazetta Dello Sport) Toth Aprilia, won de regenrace in 2009 toen Marco Simoncelli en Álvaro Bautista (die nog wel tweede en derde werden) samen naast de baan kwamen. Simoncelli kreeg later een boete.
Op de dag dat hij 18 jaar en een maand oud was kwalificeerde Jorge Lorenzo met zijn Fortuna Honda in 2005 zich als jongste coureur ooit in de 250cc klasse op Poleposition.
Loris Capirossi (Honda) veroorzaakte in 1999 een start ongeluk waarbij Pole-man Marcellino Lucchi (Aprilia) door hem werd overreden. 'Capirex' kreeg de zwarte vlag voor gevaarlijk rijden en werd voor de volgende wedstrijd geschorst.
Esteve 'Tito' Rabat behaalde hier in 2015 tijdens zijn 150e GP start zijn eerste overwinning van het seizoen en herhaalde daarmee zijn prestatie op dit circuit van het voorgaande jaar.
Sebastián Porto (Aprilia) wist hier als eerste Argentijn een Grand Prix buiten eigen land te winnen door in 2004 de 250cc race op zijn naam te schrijven.
Jorge Lorenzo behaalde hier in 2016 de 100e MotoGP overwinning voor Yamaha door Marc Márquez in de laatste meters te verslaan. Teamgenoot Valentino Rossi moest opgeven wegens een opgeblazen motorblok.
Door het 2013 podium (Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Cal Crutchlow) eindigde een serie van 17 jaar waarin Italianen onafgebroken op het podium van de zwaarste klasse stonden. Luca Cadalora was in 1996 de eerste met een derde plaats.
16 Jaar na zijn GP debuut in 1982 en op de leeftijd van 41 jaar wint Marcellino Lucchi zijn eerste en enige Grand Prix in 1998. De wild-card rijder en testrijder van de Aprilia fabriek was merkgenoten Valentino Rossi en Tetsuya Harada te snel af.
Topic: De Boscoscuro show komt naar Italië (771 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Maar opnieuw zonder Bo Show:

De eerstvolgende keer zal dus Assen zijn waar hij nu nog even de tijd voor heeft.
Hij zal daar ook moeten vlammen aangezien de mogelijke opvolger al lijkt klaar te staan.
Muñoz liet zich in Barcelona goed zien en rijdt ook in Italië op Bo's motor.

Boscoscuro heeft de overgang naar Pirelli veel beter verteerd dan Kalex en bezet 4 van de eerste 5 posities in de WK tussenstand.
Opvallend is dat het 'B' team het eigenlijk veel beter doet dan het A team.
Er werden 5 vd eerste 6 GP's gewonnen (Canet / Kalex in Portugal was de enige uitzondering).
Wat een verschil met vorig jaar toen de eerste Boscoscuro zege pas ongeveer halverwege het seizoen op Silverstone was.

Het is raar om te zeggen, maar het zal haast een verrassing zijn als er een Kalex gaat winnen!
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Zonta nog niet helemaal bij de top 15. Maar die zie ik wel in Q2 eindigen.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Op zaterdagmorgen stonden de Boscoscuro's toch op de eerste 4 plekken en ook wild-card Pasini reed zo'n ding naar nette P8.

De mannen van RW moeten naar Q1, het zal niet gemakkelijk worden om Q2 op deze wijze alsnog te halen....
     Reageer met citaat 
Als je ziet wie achter Zonta zijn gefinished dan denk ik dat hij tevreden mag zijn. Iedere race een paar puntjes scoren is denk ik het hoogst haalbare. Hopelijk in Assen een uitschieter…
     Reageer met citaat 
Voorlopig zeker wel een stijgende lijn bij Zonta. 4 van de 7 races in de punten
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Mooie race! Spannend tot aan de finish.

Roberts

Gonzalez

En wederom punten voor Zonta! Lekker hoor. Niet het makkelijkste weekend, maar inderdaad regelmatig in de punten nu. Ga zo door!
     Reageer met citaat 
Nou, ik denk dat we Roberts volgend jaar wel terug gaan zien in de MotoGP.
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Hele fraaie race. eindelijk weer eens een Kalex op het podium
Zonta netjes uitgereden en punten gepakt! had ook wel weer een beetje geluk met wat uitvallers. Maar ook daar geld nog steeds if you want to finish...

Zonta heeft natuurlijk ook de nodige valpartijen meegemaakt dus dit is gewoon lekker voor hem.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Snelle navigatie: