Assen de thuiswedstrijd! favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
8

Assen

30 juni 2024
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Fermín Aldeguer
2Ai Ogura
3Sergio Garcia
4Manuel Gonzalez
5Alonso Lopez
Volledige uitslag »

RACE

1Ai Ogura
2Fermín Aldeguer
3Sergio Garcia
4Jake Dixon
5Somkiat Chantra
Volledige uitslag »

TRIVIA

Met een 4e startplaats op de eerste rij en een zelfde positie in de race van 1996 krijgt MQP Racing Honda rijder Jurgen van den Goorbergh het publiek in vervoering, alsof de overwinning gevierd werd! Jurgen's beste klassering ooit in een Grand Prix!
Jack Middelburg debuteert tijdens de Dutch TT van 1977 als GP coureur in de 350cc (Yamaha) en de 500cc (Suzuki). In beide races eindigt hij als 11e, wat toen nog net buiten de punten was.
1971 was een topjaar voor Theo Bult. Bij de TT haalde hij s'ochtends een derde plaats in de 350cc klasse met zijn Riemersma Yamsel (Yamaha blok/Seeley frame), In de middag ging het nog beter toen hij tweede werd achter Phil Read bij de kwartliters.
Kenan Sofuoğlu (Technomag-CIP/Suter) werd in 2011 de eerste Turkse coureur in de geschiedenis die een Grand Prix podium behaalde door tweede te worden bij de TT. 'Superglue' was ook de eerste oud Supersport winnaar op een Moto 2/GP podium.
Carlos Lavado wint in 1980 zijn eerste Grand Prix met de Venemotos Yamaha. Alle andere races werden dat seizoen gewonnen door Kawasaki KR250 (Toni Mang/Kork Ballington) machines.
In 1977 was er het eerste succes voor Kawasaki met de KR250 tandemtwin. De eerste zege werd in ons land behaald door Mick Grant, teamgenoot Barry Ditchburn maakte het feest compleet met een derde plaats.
Wilco Zeelenberg (Exact Honda) stond in 1994 na een uitgekiende inhaalactie in de GT bocht in de laatste ronde voor de 11e (P3) en laatste keer in zijn carrière op het podium. Wilco reed (vanwege WK voetbal) met een oranje helm, publiek: 'olé olé..'
Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
Elf jaar na zijn laatste overwinning (ook in Assen) wist Anthony West in 2014 de Moto2 race van de 84e Dutch TT, die verreden werd onder regenachtige omstandigheden, te winnen.
De verregende TT van 2003 kende een bijzonder podium. Anthony West won hier zijn enige Grand Prix op de Abruzzo Aprilia, teamgenoten Franco Battaini en Sylvain Guintoli (Campetella Aprilia) evenaarden/haalden met P2 en P3 hun beste (GP) klasseringen.
Bo Bendsneyder werd hier in 2021 de eerste Nederlandse GP coureur die ondanks een dubbele long lap penalty (valste start) een WK punt wist te scoren.
Barry Sheene (Suzuki) was in 1975 op Assen in de 500cc klasse de eerste rijder die een Grand Prix wist te winnen met een slick (Michelin) achterband op zijn machine.
Na drie tweede plaatsen boekte Nastro Azurro Aprilia coureur Valentino Rossi in 1998 hier zijn eerste kwartliterzege. Met nog vier overwinningen werd hij in zijn debuutjaar tweede in het wereldkampioenschap dat jaar...
De jongste TT winnaar ooit was de toen nog 15 jarige Marco Melandri die de 125cc won in 1998. De oudste was Fergus Anderson die op 45 jarige leeftijd in 1954 de 350cc won.
Topic: Assen de thuiswedstrijd! (1655 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 01-07-24 om 09:35:10
…….
Veel gehoorde opmerking? driemaal raden?

Wat zijn de startnummers goed leesbaar....
En dan nu niet alleen maar door de fanatici hier op het forum. Je merkt ook op de tribunes dat mensen dat vonden. Schijnbaar zijn er echt meer fans die moeite hebben met de herkenbaarheid van rijders langs de baan nu…….


Ja, fanatici. Ook ik natuurlijk

Maar nu van de andere kant bekeken.
Is er hier iemand die echt snapt waarom coureurs onherkenbaar rond (willen) rijden.
Ik ben echt benieuwd.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Als het niet snel genoeg gaat, dan help je de marshalls toch even mee?

zaterdagmiddag in Mandeveen, kwalificatie (eigen foto)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
er waren flink wat pogingen nodig om de Triumph aangeduwd te krijgen


uiteindelijk toch gelukt en via het 'hazenpaadje' tussen Mandeveen en De Bult weer door

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: