Misano 2024 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
4

Misano

16 juni 2024
San Marino Misano World Circuit, Misano Adriatico

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Toprak Razgatlioğlu
2Nicolò Bulega
3Remy Gardner
4Alex Lowes
5Álvaro Bautista
Volledige uitslag »

RACE 1

1Toprak Razgatlioğlu
2Nicolò Bulega
3Álvaro Bautista
4Andrea Locatelli
5Alex Lowes
Volledige uitslag »

RACE 2

1Toprak Razgatlioğlu
2Nicolò Bulega
3Álvaro Bautista
4Alex Lowes
5Andrea Locatelli
Volledige uitslag »

TRIVIA

Steve Martin pakt op 17 april 2004 met de DFXtreme Sterilgarda Ducati 999RS zijn eerste Superpole. Hij zou in zijn carrière op 3 in totaal komen. In dat zelfde jaar deed hij dat ook op Laguna Seca en Brands Hatch.
Troy Corser behaalde in 2010 zijn 6e Poleposition op dir circuit, de enige rijder die deze mijlpaal op welk circuit dan ook wist te presteren. In 2017 kan Tom Sykes dit record evenaren.
Mauro Lucchiari (Ducati) pakte in 1995 hier een dubbelzege, de Italiaan zou nooit verder komen dan deze twee overwinningen. Carl Fogarty noteerde op zaterdag de 50e Poleposition voor Ducati.
John Kocinski (Ducati) haalt bij de openingsrace van 1996 in zijn debuutjaar gelijk poleposition, snelste ronde en twee zeges binnen! Kocinski werd dat jaar derde in het kampioenschap achter Troy Corser (Ducati) & Aaron Slight (Honda).
Mr. Superpole, Troy Corser, behaalde hier in 2010 de eerste WSB Poleposition voor BMW met de S 1000 RR van het fabrieksteam. Met P3 in race 1 de volgende dag behaalde de recordhouder zijn 130e en laatste podium uit zijn carrrière ..
Noriyuki Haga (Yamaha) is in 2007 absoluut niet blij met Max Biaggi. De Italiaan prikt zijn Suzuki in een gaatje wat er niet was volgens de Japanner en beiden gaan hard het grind in. Haga gooit direct een handvol hiervan in de richting van Biaggi..
Met een zege in race 2 op de PSG-1 Corse Ducati 998 RS boekte Pierfrancesco 'Frankie' Chili in 2004 zijn 17e en laatste World Superbike overwinnning. Tot en met 2010 zou Chili de meest succesvolle Italiaanse Superbikecoureur zijn..
Troy Bayliss' reeks van 8 overwinningen op rij (van race 2 Phillip Island, dubbelzeges op Valencia, Monza en Silverstone, en race 1 in San Marino, komt hier ten einde op 25 juni 2006. De Xerox Ducati rijder eindigde op een 12e plaats in race 2.
Op zaterdag 20 juni 2009 pakt Guandalini Ducati rijder Jakub 'Kuba' Smrž zijn eerste polepostion. De volgende dag wordt hij 2x vierde in de door Spies & Rae gewonnen races
Tom Sykes (Kawasaki) behaalde hier in 2016 zijn 5e achtereenvolgende Poleposition op dit circuit, Sykes is de enige rijder die dit wist te presteren op het zelfde circuit.
Marco Melandri won hier in 2017 race 2 en werd zo de eerste rijder in de WSB geschiedenis die met 4 verschillende merken (Yamaha, BMW, Aprilia en Ducati) wist te zegevieren.
Een zege bij de openingsrace voor het 2008 EWC kampioenschap bleek een goede basis te zijn voor Iris ten Katen (Honda) om haar 2007 titel te verdedigen. Met nog een tweede en derde plek prolongeerde ze de Supersport 600 titel.
Andrew Pitt, op de Santander R1 van Yamaha Italia, wint race 2 (voor Alex Barros & teamgenoot Noriyuki Haga) in 2006 en haalt hiermee zijn eerste WSBK zege.
Topic: Misano 2024 (560 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Assen lijkt al bijna een eeuw geleden, maar de mannen mogen weer. Deze keer in Italië, hierna overigens weer bijna een maand stilte totdat we naar Donington gaan.
Toprak (1.32,320) van de pole nadat de 1.32,221 door Bulega geschrapt werd omdat deze gezet werd tijdens gele vlagen bij crashes voor VDM (16e) en Iannone (7e)

Iannone met een prachtige speciale helm met aandacht voor gelijkheid, niet direct de eerste persoon waar je dat van verwacht
Gardner als snelste Yamaha met P3 ook op rij 1. Locatelli was 6e en Rea teleurstellend slechts 15e.
Sam Lowes op een hele nette P4 en zelfs voor Bautista. Petrucci (met pijn) weer terug vanaf plek 12.

vd Mark kwam vlak na Iannone ten val in een vd snelle bochten op het eind vd ronde en was op weg naar een tijd voor rij 2 of 3 zo leek het. Hij is in elk geval ok.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Eerste keer dat BMW het WK nu leidt sinds 2012 (Melandri)..
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Leuke commentaren van de Engelsen. Dat Toprak richting de GP's gaat als hij wereldkamioen word.

Vraag het me af. Dat moet hij met BMW doen want ik zie anders niet zo snel waar hij dan terecht zou kunnen in 2025
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
BMW stapt 2026 pas in volgens mij.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Niet eerder dan '26 vlgs mij. Maar denk dat de commentatoren bedoelden dat hij kennelijk clausule in zijn contract heeft dat ie daar onderuit kan voor een overstap naar MotoGP met WK titel op zak. Naar een ander merk in dat geval natuurlijk.
     Reageer met citaat 
Oké. Maar waar dan? Razgatioglu gaat niet naar de MotoGP om z’n tijd te verdoen bij bijvoorbeeld Honda of zo.
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Nou dat is dus ook wat ik me afvraag. Het heeft alleen maar nadelen als hij naar de Motogp gaat na een titel en dat BMW daarna instapt.

Trouwens het is natuurlijk maar een roddel dat BMW naar de motogp gaat. Volgens mij heeft Bongers alleen maar gezegd dat ze naar de mogelijkheden kijken.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Stoprak maakte bij het over de streep gaan van race 2 een stoppie. Zag op social media langskomen dat hij wegens Citaat:
onveilig rijden voor de finishvlag
daar nog een straf, wsl boete, gaat krijgen..
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Waanzinnig en bizar wat Toprak heeft laten zien dit weekend. Een triple 1-1-1 alle races op overtuigende wijze gewonnen!

En een 2-2-2 voor Bulega hij blijft imponeren als Rookie zijnde.

Alex Lowes zet voorlopig een sterk en solide seizoen neer op de Kawasaki. Het vertrek van Rea en de samenwerking met Pere Riba heeft hem goed gedaan.

Honda en met name Lecuona kenden ook een goed weekend. Mooi om wat progressie te zien.

Het drama Rea en Yamaha gaat verder. Dit had ik toch niet zien aankomen.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Weer een crash in de Superpole en daarmee slechts een 16e startplaats voor vd.Mark….daar maak je het jezelf ontzettend lastig mee. Zeker in het huidige veld.

Toch een hele nette race 1 van Michael teruggekomen naar P8.

Sprintrace kende een erg rommelig begin, 2x naast de baan en achteraan aansluiten. Dan is het wel klaar in een race van 10 rondjes.

Race 2 technische problemen en al snel exit.

Dus ja, niet het weekend van Michael. Vooral de Zondag was zuur.

Snelle navigatie: