TT circuit favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 106

Topic: TT circuit (349559 keer gelezen)
Trax

avatar
ZAC #111 en #717, Teammanager #222

     Reageer met citaat 
Ben benieuwd hoelang het gaat duren dat de pretparkexploitanten bezwaar aan gaan tekenen tegen de hinderwetvergunning van het circuit....

"Ja meneer de burgemeester, alle spelende kinderen bij ons hebben last van de herrie en de uitlaatdampen van die vieze motorfietsen..."

Welkom in Nederland!
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
jur
     Reageer met citaat 
Ik wil graag de opmerkingen van Villie ondersteunen. Het gehele project in de Noordlus wordt niet door het circuit bekostigd, maar door de projectontwikkelaar.

En het circuit denkt juist wel aan het publiek. Door de noordlus in te korten, wordt het circuit korter, waardoor het aantal rondes dat de coureurs langskomen groter wordt. En zeker niet onbelangrijk... het circuit krijgt er ruim 7.000 VERHARDE autoparkeerplaatsen bij! In de nieuwe noordlus komt een combinatie van tribunes en staanplaatsen, met voortreffelijk uitzicht, voor iedereen wat wils dus.
     Reageer met citaat 
@jur

Alle mooie plannen ten spijt, zie ik door de jaren heen absoluut geen verbetering voor de parkeergelegenheid van de bezoekers.

Dieptepunt was destijds parkeren op de A28, ook meteen weer een hoogtepunt, bbq op de snelweg, waar maak je dat nog mee?

waar stond jij geparkeerd afgelopen jaar?
Ik wordt oprecht kwaad als ik door een dergelijke baggerbende moet lopen om op het circuit te komen.
Nog bozer als je daarna achter de taluds eenzelfde baggerbende aantreft.

Dit is minder dan amateurstatus! Straks 7000 (op 90.000 bezoekers = 0.077 plaats per persoon) parkeerplaatsen? hoeveel voor "gewone" bezoekers?

Het is dat ik een groot fan van de sport ben, anders zag je mij er niet (meer). Ons groepje wordt wel ieder jaar kleiner, vreemd he?!


« Gewijzigd: 08-07-2004 om 08:39:35 door Ben-Gunther »

Anoniem
     Reageer met citaat 
Citaat:
Ik wil graag de opmerkingen van Villie ondersteunen. Het gehele project in de Noordlus wordt niet door het circuit bekostigd, maar door de projectontwikkelaar.

En het circuit denkt juist wel aan het publiek. Door de noordlus in te korten, wordt het circuit korter, waardoor het aantal rondes dat de coureurs langskomen groter wordt. En zeker niet onbelangrijk... het circuit krijgt er ruim 7.000 VERHARDE autoparkeerplaatsen bij! In de nieuwe noordlus komt een combinatie van tribunes en staanplaatsen, met voortreffelijk uitzicht, voor iedereen wat wils dus.Jur,

Wacht eigenlijk nog steeds op een reaktie van je op mijn punten van enkele bladzijden terug.

Daarnaast een reaktie op het verdwijnen van de loopbrug. Waarom is dat ding in overleg met de coureurs niet verplaatst. Lijkt me sterk dat daar geen mogelijkheden voor zijn. Dat bijna helemaal kunnen rondlopen was absoluut één van de charmes van bijv het bezoeken van de TT-trainingen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Citaat:Daarnaast een reaktie op het verdwijnen van de loopbrug. Waarom is dat ding in overleg met de coureurs niet verplaatst. Lijkt me sterk dat daar geen mogelijkheden voor zijn. Dat bijna helemaal kunnen rondlopen was absoluut één van de charmes van bijv het bezoeken van de TT-trainingen.


Helemaal mee eens Tiko - voel me gewoon belazerd door het TT bestuur, ieder jaar wordt er weer wat van je afgepakt. Andere jaren was het altijd rondje lopen, uurtje hier, uurtje daar. Snackie, biertje, peukje - in de pauze even oogjes dicht en luieren in het gras. Nu kan dat allemaal niet meer. Ivm de veiligheid kan 'k me voorstellen dat de brug weggehaald is, maar kom dan met een alternatief -bv een tunnel op die plaats of een brug op een veilige plaats... maar als je het mij vraagt stelt de 'taludbezoeker' niet meer mee.
jur
     Reageer met citaat 
Tegen de weersomstandigheden van afgelopen seizoen is niks opgewassen... Het is absoluut onmogelijk om alle parkeervelden te verharden; dit zo betekenen dat toegangsbewijzen honderden euro's gaan kosten om het allemaal financieel mogelijk te maken. Deze parkeervelden worden slechts enkele malen per jaar gebruikt, waardoor het dus niet loont om ze allemaal te verharden.

Met betrekking tot de loopbrug. Deze is op last van de IRTA verwijderd, omdat de veiligheid (in de ogen van de coureursvertegenwoordiging) in het gedrang kwam. De brug is niet verplaatst, omdat over anderhalf jaar de hele noordlus op de schop gaat. Het zou pure kapitaalvernietiging zijn om de brug te verplaatsen.
Dat de taludbezoeker niet mee telt gaat niet op, aangezien de brug de afgelopen jaren alleen gebruikt werd door het "bestemmingsverkeer", dus de mensen die een tribuneplaats in de Strubben had. Rondlopen is straks met de vernieuwde noordlus weer helemaal mogelijk!

Waar ik geparkeerd stond? Dat doet er uiteraard niet toe!
     Reageer met citaat 
Citaat:
Tegen de weersomstandigheden van afgelopen seizoen is niks opgewassen.......Waar ik geparkeerd stond? Dat doet er uiteraard niet toe!


Zwak excuus Jur, het weer was niet heel extreem. Natuurlijk kan je niet alle parkeer terreinen verharden, maar je kan wel meteen zorgen voor pendelbussen in plaats van een halve dag later inclusief slechte uitleg. Dat kan dus veel beter!!!!

Wat ik bedoel met waar stond jij, bedoel ik uiteraard
dat het jou waarschijnlijk niet persoonlijk geraakt heeft.

het is wel heel goed te doen om de weg achter de taluds te verharden, een dikke onvoldoende is daar op zijn plaats.

Dat die weg later weer moet worden weggehaald, is dan maar jammer.

Het is verdorie wel een wereldkampioenschap!!! geen plaatselijke dragrace
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Citaat:
.
Dat de taludbezoeker niet mee telt gaat niet op, aangezien de brug de afgelopen jaren alleen gebruikt werd door het "bestemmingsverkeer", dus de mensen die een tribuneplaats in de Strubben had. Rondlopen is straks met de vernieuwde noordlus weer helemaal mogelijk!
!

Bestemmingsverkeer....bullshit! Denk dat ik de afgelopen 20 jaar tussen de 75 en 100x over die brug gekomen bij TT of SBK om een rondje noordlus of zuidlus te doen. En al die jaren heb ik 2 of 3x tijdens de race op de Strubben tribune gezeten. Als ik de enige was die dat deed...maak dan maar een afspraak voor mij bij het Pieter Baan Centrum of eergens waar hopeloze gevallen behandeld dienen te worden...
En ik hoop dat we in 2006 weer rond kunnen lopen
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Citaat:
Tegen de weersomstandigheden van afgelopen seizoen is niks opgewassen...


.....maar als het op de donderdag al zo`n pestzooi is,hoeveel kost het dan om i.i.g wat planken o.i.d. weg te leggen waar de mensen overheen kunnen lopen zodat ze niet tot aan hun enkels door de modder hoeven?

Kinderen tot 12 jaar gratis......moet ik nu op de kast gaan zitten klappen of zo?
Is wel op meer circuits normaal.
Ons zoontje (3) wilde "Capijossi "zien , maar de hoofdtribune was voor hem sowieso al véél te ver (ook leuk ja,dat klere-end naar de hoofdtribune) en dan ook nog eens die bagger .Ja,zo krijg je de jeugd wel binnen...

Het was touwens ook voor het eerst dat het zo regende tijdens een evenement in Nederland

Ik denk dat wij in september voor het laatst naar Assen gaan (weer dat end lopen naar de hoofdtribune voor 50 euro P.P.) ,de ergenis én de kosten winnen het zo zoetjes aan van het plezier.
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
     Reageer met citaat 
Sjonge jonge, Nederland viel weer uit tijdens het EK, maar in zeuren worden we dit jaar vast Olympisch Kampioen

Er is bij ons (Stekkenwal) op vrijdagavond met een wals een mooi strak pad getrokken, dus er is zeker wel wat gedaan tussen trainings en wedstrijddagen.
Wat denk je wat er met planken gebeurt als er zo veel mensen overheen lopen? Die vind je na de TT ook niet meer terug.

Waar ik me over verbaas zijn de mensen die roepen dat ze al jaren in de bagger lopen en zich er nog steeds over druk lopen te maken...... Iedereen gaat er maar van uit dat het circuit geld te over heeft en het circuit alles moet aan passen. Mensen moeten het liefst naar hun plekken gedragen worden (gek hè, ver lopen op het langste circuit van de kalender) en het bier moet het liefst gratis aangereikt worden waarna een taxi ze op haalt en over de menigte en files heen thuis bezorgd. In wat voor droomwereld leven jullie?

90.000 man die na een paar dagen klote weer tegelijkertijd weg willen om voor de meute naar huis te gaan (en er vervolgens midden in zitten), via, wat zal het zijn, 3/4 wegen weg geleid worden en het dan gek vinden dat het druk en nat is...
     Reageer met citaat 
Villie,

Ik snap dat je het als vrijwilliger niet leuk vind als er kritiek is, maar je moet niet je ogen er voor sluiten.

Mijn kritiek is geen gezeik over files, lange wachttijden en drukte op de parkeerplaats. als bezoeker van wedstrijden en concerten ben ik daar wel aan gewend (en snap dat wel),

Ik beweer ook nergens dat het bestuur op een zak met geld zit. Je hebt wel een verplichting naar je bezoekers. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je klanten redelijk naar hun plaats kunnen lopen.

Dat was dit seizoen niet mogelijk zonder echt vies te worden. kleding en schoeisel waren echt goor. de ingang bij de stekkenwal was echt slecht, bijna gevaarlijk!

In een voetbal stadion leggen ze platen neer als er een concert is. kwestie van een vrachtwagen en een telefoon nummer. Ik weet zeker dat de Arena en Gelredome ze hebben. FC Volendam (bij ons in Edam Volendam) gebruikt die voorziening ook wel eens van de Arena. kleine moeite groot plezier!
     Reageer met citaat 
Ik kan me nog goed herinneren dat er 130.000 toeschouwes bij de TT waren, Jáááren geleden, 'k was er zelf ook bij Dit jaar waren het er 90:000, scheelt toch 40.000 mensen Waar ligt dat aan 40.000 minder toeschouwers?

-entree geld, dure versnaperingen....
-lees Wimlex's post
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Je kon niet eens normaal bij de kassa komen.........

Nou,wat zijn we zeikerds!
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
Trax

avatar
ZAC #111 en #717, Teammanager #222

     Reageer met citaat 
Leuke discussie...

Feit is dat de faciliteiten aan de circuitkant geen gelijke tred houden met de ontwikkelingen aan toeschouwerszijde. En zo wordt het hele binnenterrein volgebouwd met de ene na de andere vipverblijfplaats terwijl het publiek langs de baan vol in de prut zit en voor hun verminderde zicht gecompenseerd worden door vidiwalls...televisie's dus...goh, die heb ik thuis ook.

In de Moto73 stond een stukje over een grote groep motorrijders die elk jaar naar de TT gingen maar er nu zo de balen van hadden dat ze in de kroeg met groot scherm zijn gaan zitten kijken. En het uitstekend naar hun zin hebben gehad....
Dat is een teken aan de wand.

Het TT bestuur denkt in al haar arrogantie dat de bezoekers toch wel komen (en tot nu toe hebben ze gelijk, ook al zijn het er fors minder) maar dat is een keer afgelopen. De ver-ecclestone-isering van de motorsport kent zijn grenzen....

@ Jur: Natuurlijk doet het ertoe waar jij je auto neerzet. Daarnaast ben ik razend benieuwd wanneer jij voor het laatst als gewoon bezoeker bij de TT geweest bent. Laat het bestuur het volgend jaar maar eens proberen. Dus gewoon 's ochtends aanrijden, auto of motor parkeren, via de kassa naar binnen en je weg zoeken naar het talud........(bij voorkeur in de zeikende regen)

Als je als bobo altijd via de vip-ingang komt en met ieder regenbuitje gauw met je drankje van het zonneterras afvlucht om binnen in het restaurant verder te kijken ben je niet in de situatie de omstandigheden buiten je beschermde wereldje te beoordelen.
Een kwaal waar een groot gedeelte van het bestuur aan lijkt te lijden.

« Gewijzigd: 09-07-2004 om 11:52:50 door Trax »

Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
Anoniem
     Reageer met citaat 
Citaat:

Met betrekking tot de loopbrug. Deze is op last van de IRTA verwijderd, omdat de veiligheid (in de ogen van de coureursvertegenwoordiging) in het gedrang kwam. De brug is niet verplaatst, omdat over anderhalf jaar de hele noordlus op de schop gaat. Het zou pure kapitaalvernietiging zijn om de brug te verplaatsen.
Dat de taludbezoeker niet mee telt gaat niet op, aangezien de brug de afgelopen jaren alleen gebruikt werd door het "bestemmingsverkeer", dus de mensen die een tribuneplaats in de Strubben had. Rondlopen is straks met de vernieuwde noordlus weer helemaal mogelijk!


Het steeds verder teruglopen van bezoekersaantallen is uiteraard geen kapitaalvernietiging.
Hierboven staat een berichtje over een grote groep motorrijders die in de kroeg zijn gaan zitten.
Ook wij zijn dit jaar met een forse groep afgehaakt. Wij zijn vanuit het Brabantse via de Eiffel en de Ardennen naar Fontaine st. Claire gereden alwaar ex=coureur Berry Smetsers een motorhotel heeft. Ook wij hebben daar op een groot scherm zitten kijken. Eten en drinken voor 2 dagen + 2 overnachtingen voor €90,= per persoon.
Je kunt overigens vrijwel altijd bij Berry Smetsers terecht. Kijk maar eens op www.jareba.tk

« Gewijzigd: 09-07-2004 om 14:30:07 door Anoniem »

Pagina's: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 106


Snelle navigatie: