Joey Litjens favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 17

Topic: Joey Litjens (273987 keer gelezen)
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Toch maar eens een topic maken waarin we onze enige vaste rijder in de Grand Prix kunnen volgen!

Joey reed in 2005 met een wildcard zijn eerste Grand Prix, tijdens de 125cc race van de TT van Assen. Hij kwalificeerde zich dat weekend als 38e en werd 30e in de race.
Na een tweetal tests eind dat jaar werd Joey opgenomen in het team van Arie Molenaar, voor een volledig seizoen in het WK GP125! Met zijn 16 jaar is hij daarmee de jongste Nederlander ooit die dat voor elkaar krijgt.
Uiteraard is dit vooral een leerjaar. Het WK-niveau ligt hoog en de meeste circuits zijn onbekend terrein.

Citaat:
Joey: "Het verschil met het NK en het Europees Kampioenschap is enorm groot, vergeleken met de Grands Prix. In het EK gaat de top 5 echt hard, maar hier geven alle 40 beste rijders van de wereld van start tot finish gas. Het is niet eenvoudig deze overstap naar de GP’s, maar ik heb het ook zeker niet onderschat. Ik voel me hier goed thuis en het werken met zo’n professioneel team is uniek. Ik kom hier om ervaring op
te doen."


Op het moment van schrijven zijn we bezig aan de vijfde Grand Prix van het jaar. Hieronder een korte impressie van het seizoen tot nu toe.


Bron: www.molenaarracing.com
Meer informatie over Joey Litjens: www.joey-37.nl

« Gewijzigd: 19-05-2006 om 18:17:28 door Jarno »

Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
1. JEREZ - SPANJE

Kwalificatie: 39e

De tweede trainingsdag leverde voor Joey wel vooruitgang op, maar in de 2e tijdtraining was op het cruciale tijdstip het té druk op de baan en duurde de training eigenlijk nèt een ronde te kort. In de ochtendsessie dook Joey een volle seconde onder zijn tijd van vrijdag, maar ’s middags kon hij die tijd niet meer verbeteren.

Citaat:
Jarno Janssen (teammanager): “Het is niet makkelijk in de GP’s. Iedere training ga je normaal gesproken een flinke stap vooruit, maar in de tijdtraining zat in de slotfase iedereen ineens rechtop op een goede slipstream te wachten, toen Joey net aan zijn laatste serie snelle rondjes wilde beginnen. Dat werd even slalommen en kostte hem ritme. Daarna waren er nog maar twee rondes waarin hij voluit kon gaan. Dat bleek er net een tekort, want ook die slotronden waren niet optimaal. Tijdens de tests hier twee weken geleden was Joey 0,5 seconden sneller, maar morgen is de race pas. Hij heeft altijd een goede start en is een vechter en in de race gaat ie echt altijd beter rond dan tijdens de trainingen.”


Race: 33e

Een ietwat eenzame race. Joey kan de aansluiting met het veld net niet houden, en rijdt het grootste deel van de race alleen.

Citaat:
Joey: “Waar ik echt over tevreden was, is de openingsfase van de race. Ik had een hele goede start, de eerste twee bochten waren super. Ik had ’t lef om mijn Honda er bij de top 40 van de wereld tussen te drukken. Maar gedurende de race kreeg ik een heel ‘zenuwachtig’ gevoel in de voor en achterzijde van mijn machine. Ik heb er mijn rijstijl nog geprobeerd op aan te passen, maar dat lukte niet. Dat resulteerde in moeilijk en eenzaam verder verloop van mijn eerste GP van dit seizoen. Ik heb er alles aan gedaan om aan te pikken, maar ik kon het juiste gevoel niet vinden. Vanaf de tweede helft van de race reed ik alleen en dat is moeilijk. Dan heb je geen meet- en richtpunt en haal je je rondetijden niet meer."


Jerez-topic

« Gewijzigd: 19-05-2006 om 18:42:35 door Jarno »

Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
2. QATAR

Kwalificatie: 36e

Met een verder doorgroeiende progressie van zijn rondetijden maakt Joey een uitstekende 2e trainingsdag door. Op vrijdagmorgen verbetert hij zijn rondetijd al met 1,3 seconde. Tijdens de beslissende tijdtraining doet hij dat nog eens dunnetjes over met 1,1 seconde, waarmee weliswaar geen sprongen maakten op de startrijen maar wél de aansluiting vond bij zijn concurrenten.

Citaat:
Jarno Jansen: "Joey gaat goed. De startplaats was moeilijk te verbeteren, maar met de tijdswinst van 2,4 seconden in één dag zijn we dik tevreden. Gisteren ging het al goed, maar was de aansluiting bij zijn tegenstanders er nog niet. Nu wel! Het is jammer dat ze hier nu 2 seconden sneller rond gaan dan vorig jaar, anders had hij er nog dichter bij gestaan.”


Race: 27e

De wedstrijddag werd geteisterd door een enorme storm. Met een hele goede race schudde Joey de teleurstelling van de eerste GP in Jerez van zich af. Via een fabelachtige start en een nóg betere openingsronde wist Litjens bij de eerste doorkomst al 7 plaatsen te winnen.

Citaat:
Joey: " De start was perfect, maar iedereen was goed weg. In de eerste bocht kon ik er een paar buitenom voorbij en in de 2e bocht een aantal binnendoor. Daarna in de slipstream –die je met deze wind zeker nodig had- ook nog een paar. Het feit dat ik de Europees Kampioen van vorig jaar (Conti) achter me hield, stemt me tevreden. In Jerez waren hij en Baroni nog een maatje te groot voor me, maar nu zat ik ruim voor ze. Het is jammer dat ik in de 6e ronde een klein foutje maakte. Ik kwam iets te wijd uit en kwam bijna op het kunstgras in de berm. Ik moest van het gas af en was daarmee de aansluiting kwijt. Vervolgens reed ik een eenzame race en zonder die noodzakelijke slipstream kon ik ook het gaatje niet meer dichtrijden."

Citaat:
Jarno Jansen: "Het is een hele grote stap voorwaarts die Joey heeft gemaakt. Iedere training boekte hij winst en in de race heeft hij goed strijd geleverd."


Qatar-topic

« Gewijzigd: 19-05-2006 om 18:41:45 door Jarno »

Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
3. TURKIJE

Kwalificatie: 37e

De 2e trainingsdag viel bijna helemaal in het water. Voor Joey zijn eerste confrontatie met natte circuits dit jaar. Hans Spaan laat hem de hele sessie rijden, om ervaring en ritme op te doen.

Race: 34e

Joey reed een goede race, kende een prima start en pakte de juiste lijn en in de openingsfase direct drie man. In de race realiseerde hij een tijd die 1,6 seconde sneller was dan tijdens de trainingen.

Citaat:
Joey: "In de laatste ronde heb ik me laten pakken. Daar ben ik niet echt blij mee. Maar ook dat is racen. De volgende keer zal ik er alles aan doen om dat niet meer te laten gebeuren. Ik zat wel dichter bij de mannen voor me dan de eerste twee GP’s van dit seizoen."
Turkije-topic

« Gewijzigd: 19-05-2006 om 18:43:03 door Jarno »

Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
4. SHANGHAI - CHINA

Kwalificatie: 34e

Vrijdagochtend de training grotendeels gemist door een kapotte rempomp en ’s middags met veel minder circuitkennis dan zijn collega’s op een natte baan nét naast de kwalificatielimiet. Zaterdag zat het meer mee.

Citaat:
“Het bleef droog en ik wist dat ik mijn tijden van zaterdagmorgen nog fors kon verbeteren. Ik reed maar liefst 3 volle seconden van mijn tijd af, maar dat deden er meer, want ik bleef op de 34e plaats steken. Maar het feit dat we met 8 rijders binnen één seconde staan en dat ik met een WEL gereden 1e vrije training zeker verder was gekomen, stemt me tevreden"

Citaat:
Hans Spaan: "Iedere training gaat Joey echt stukken vooruit. Hij kan en moet veel rijden, dan zie je hem naar zijn concurrenten toegroeien. Nu staat er 10 man vlak bij elkaar. Daarmee kan hij morgen knokken en laten zien wat hij kan maar vooral LEREN. Want hij heeft een paar keer ‘verloren’ alleen rond gereden. Daar leer je niets van. Met vechten, knokken, duelleren, uitremmen en soms andere lijnen pakken dan je concurrenten, daar leer je het GP-racen mee."


Race: 27e

Citaat:
Jarno Janssen: "Petje af. Joey pakte maar liefst 8 plaatsen winst in ‘lap one’. De start maakt zeg maar 80% van je race. Daar laat Joey zien dat hij het echt in zich heeft. Super geconcentreerd en fel vanaf de eerste meters. Daarna reed hij een perfecte race, waarin hij alwéér snellere tijden reed dan tijdens de trainingen. Hij heeft zich nu kunnen meten met zijn concurrenten, omdat hij in een paar groepjes heeft kunnen strijden. Daar leer je van."

Citaat:
Joey: "Mijn race was goed. Ik kon het echt wel lekker een paar ronden vol houden om me in de strijd te mengen, maar kon wel zien dat de meer ervaren Shanghai-kenners wat bij me konden weglopen. Op een paar ronden na heb ik de hele race strijd kunnen leveren, daar waar ik in de vorige GP’s soms een eenzame race reed. Dat was een te gek gevoel en ik merkte dat ik me in de race ook enorm aan mijn collega’s kan optrekken en van ze leren. Als ik terugkijk op dit GP-weekeinde kan ik gerust zeggen dat dit de leerzaamste GP van de eerste vier geweest is. Ik heb lekker agressief kunnen rijden en weer lekker kunnen ‘glijden’ met mij Honda. Ik heb voor het eerst dit seizoen mijn eigen rijstijl weer helemaal te pakken."


Shanghai-topic

« Gewijzigd: 19-05-2006 om 18:42:10 door Jarno »

Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Tot zover voor nu. Ik heb met bovenstaande samenvatting willen proberen een beeld te geven van het leerproces wat Joey momenteel meemaakt in de Grand Prix, en de vooruitgang die hij boekt. Je kunt zien dat hij elke dag stapjes vooruit gaat, en veel leert.

Ik hoop dat we in dit topic zijn seizoen van iets dichterbij kunnen volgen, en dat Joey maar ver mag komen!


Foto's en teksten: www.molenaarracing.com

« Gewijzigd: 19-05-2006 om 18:44:08 door Jarno »

Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Tof om te zien hoe zo`n knul van 16 jaar op ieder circuit bij (bijna) iedere training & race vooruitgang boekt.
In combinatie met school zal het gewoon keihard werken zijn en dat vereist aardig wat discipline.
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
dagobert
dago rules

     Reageer met citaat 
bron: molenaarracing- mailing

Citaat:
Net als Nederland ging ook West-Frankrijk schuil onder een groot grijs wolkendek, waar met grote regelmaat hevige regen en harde wind uit voortkwamen. Het Grand Prix-circuit van Le Mans werd dan ook getroffen door één grote bui, die van de helft van de morgen topt de helft van de middag regen gaf. Veel GP-coureurs kregen dan ook met wisselende omstandigheden en een natte, halfnatte en dan weer opdrogende baan te maken. Zo ook de jonge Joey Litjens (16), die in de GP 125cc training op vrijdagmorgen hele goede zaken deed door zich op een nog droge baan naar de 31e tijd te rijden, daarmee 13 concurrenten achter zich houden. ’s Middags tijdens de opdrogende tijdtraining verging het de Limburger nóg beter. In de bandenpoker met de opdrogende baan hield de protégé van het voormalig Nederlandse GP-trio Spaan-Molenaar-Janssen zich perfect staande. Joey klom in een door hem tactisch verreden tijdtraining netjes naar de voorlopige 28e startplaats, voorwaar een prima prestatie, waarmee hij 16 man achter zich hield.“Joey reed vandaag als een ervaren profi. Zijn snelste tijd in de laatste ronde. Halverwege de nat en op regenbanden begonnen kwalificatietraining kwam hij op tijd binnen voor intermediates. Hans Spaan monteerde de zachtste opgesneden slick voor zijn pupil en dat pakte goed uit. Hoewel Joey de laatste paar ronden wel op vol-slicks had kunnen rijden, bleef hij wijselijk buiten en draaide in de laatste ronde (zoals het hoort) zijn snelste tijd. En wat voor één?”, glunderde teammanager Jarno Janssen terecht. Litjens zelf bleef nuchter maar was zeker tevreden: “Ook onder normale omstandigheden had ik hier bij de eerste 30 gestaan. Dat bewees ik vanmorgen al. Ik laat nu 4 startrijen achter me en zat vanmorgen op 3 seconden van de ‘pole’. Dan maak je stappen!”

« Gewijzigd: 20-05-2006 om 12:31:55 door dagobert »

Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
28e startplaats uiteindelijk in Frankrijk. Op 3 seconden van de kop, dat is toch een flink stap vooruit. Voorheen zat hij zo rond de 5 seconden.
fred
Alonso betekent spaans wijf!

     Reageer met citaat 
Dat zijn berichten , gewoon een seconde gevonden ten opzichte van vorige week . Gaat goed daar bij molenaar, continu progressie.
Smoke it, smoke it, smoke it if it's ready for replacement
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Goed nieuws! joey gaat lekker! als de progressie zich zo doorzet dan kunnen we punten verwachten! nu moeten we natuurlijk ook weer niet verwqchten dat de stappen die hijh nu maakt het hele seizoen gaat maken. endat hoeft ook niet natuurlijk. het zou super zijn alsde prgressie zich met deze stapppen blijft ontwikkelen maar we mogen er niet op hopen. Ik moest ineens denken aan de succes jaren van molenaar... zou het er misschien toch weer aan kunnen komen.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Hè, da's jammer, Litjens op de valreep toch nog gepasseerd door Pirro.
Maar wel een goede race gereden, 24e beste resultaat tot nu toe. Fantastische start (P12!), en de hele race constante rondetijden met bijna elke ronde een kleine verbetering. Hij zat in een hele grote groep die allemaal net iets sneller waren dan hij, dat scheelt meteen een hoop posities. Maar het feit dat hij nu in de groep zit is al een heel goed teken.
     Reageer met citaat 
Super gereden van Litjens! Weet iemand met wat voor banden hij reed? Owh, ik lees net in andere topic dat hij op slicks reed, dat verbaast me. Helaas!
dagobert
dago rules

     Reageer met citaat 
wat een start voor Joey , jammer dat hij in de laatste helft van de race toch nog veel plekken in moest leveren. :-|
fred
Alonso betekent spaans wijf!

     Reageer met citaat 
Chrissifumi schreef 21-05-06 om 12:02:40
Super gereden van Litjens! Weet iemand met wat voor banden hij reed? Owh, ik lees net in andere topic dat hij op slicks reed, dat verbaast me. Helaas!
In interview tijdens 250cc race melde joey dat hij op intermediates reed, niet op slicks. Gewoon erg goed gereden dus vandaag. Progressie zo door zetten, dan liggen aan het einde van het seizoen mischien een paar punten in het verschiet
Smoke it, smoke it, smoke it if it's ready for replacement

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 17


Snelle navigatie: